Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO | Chitaristul american Kenneth Meyer deschide Festivalul Alba Jazz: „Abia aștept să cânt în această seară în Alba Iulia!”

Publicat

YouTube video

Prima zi a Festivalului Internațional Alba Jazz a început cu o întâlnire între chitaristul american Kenneth Meyer, care va deschide în această seară seria concertelor, și reprezentanții presei locale. Artistul a vorbit despre muzica sa și despre atelierele de chitară pe care le va ține cu elevii români în cele trei zile de festival. Acesta și-a exprimat bucuria de a reveni în România, unde a mai cântat în urmă cu doi ani.

„Sunt pentru prima dată în Alba Iulia. Acum doi ani am fost în Cluj, Timișoara și Aiud, am avut concerte acolo și audiența a fost foarte călduroasă. Abia aștept să cânt în această seară și abia aștept să predau lecții de chitară copiilor din Alba Iulia, timp de trei zile. Ultima dată când am fost în România am ținut ateliere de chitară cu copii, a fost foarte bine și mă bucur că m-am întors. Cred că atunci când vii din altă țară, ești primit altfel decât când cânți în țara ta, ești perceput special. Din punct de vedere cultural-artistic, România este o țară minunată, este o ocazie fantastică să cânți aici”, a spus Kenneth Meyer.

Chitaristul și-a descris stilul muzical ca o combinație între suflet și minte: „Cânt muzică veche și nouă, piese frumoase de chitară. Vine și din inimă și din minte și este o combinație a celor două”.

Kenneth Meyer este profesor de chitară la Universitatea Syracuse din New York, iar în cele trei zile în care se va afla în Alba Iulia, acesta va ține ateliere de chitară clasică cu elevii Liceului de Muzică și Arte Plastice  și cu alți tineri muzicieni iubitori de chitară, la Habitat și RYMA. De asemenea, acesta speră să obțină burse pentru tinerii români la universitatea americană unde predă.

„A ține atelierele de chitară într-un spațiu neconvențional este o idee foarte bună, se crează o relație specială între profesor și elevi. Unul dintre motivele pentru care sunt aici este să lucrez cu muzicieni tineri și sper să reușim să obținem niște burse pentru ei, să studieze chitară clasică și jazz la universitatea din New York. Ideea este încă la început, dar încercăm să o facem posibilă. Deocamdată nu știm prin ce mijloace va fi posibil să îi aducem pe elevii Români în America, vom căuta donații, vom vedea, dar ar fi o oportunitate extraordinară. Voi duce niște videoclipuri de aici în America și sper să reușim”, a explicat Meyer.

Kenneth Meyer va cânta vineri seară în Piața Cetății, la ora 18.00. „Artiștii invitați în festival sunt foarte buni, abia aștept să îi văd. Mă bucur că voi cânta primul, pentru ca apoi să pot să îi ascult pe toți”, a adăugat chitaristul.

În finalul conferinței de presă, chitaristul i-a încântat pe cei prezenți cu piesa tradițională americană „Amazing Grace”. Vă invităm să vizionați videoclipul de mai jos:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax