Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Cimpoaie, tobe și ritmuri tradiționale cu scoțienii din Reading, la Festivalul Internațional de Teatru „Povești”

Publicat

YouTube video

Cei care se aflau prin apropierea Casei de Cultură a Sindicatelor duminică seara, în ultima zi a festivalului Internațional de Teatru „Povești”, au avut ocazia să asiste la un moment artistic inedit pentru Alba Iulia. Este vorba despre un spectacol stradal, susținut de Cimpoierii scoțieni din Reading, cu cimpoaie, tobe și ritmuri tradiționale scoțiene.

Artiștii au prezentat o selecție de muzică scoțiană tradițională, marșuri ritmice, dar și dansuri. Aproximativ o sută de persoane s-au strâns în jurul platoului Casei de Cultură a Sindicatelor pentru a asculta melodiile interpretate de cei 13 scoțieni.

„Am cântat într-o mulțime de țări, de la Franța la Japonia. Anul trecut, am fost selectați să cântăm în cadrul ceremoniei de închidere a Olimpiadei de la Londra, dar de asemenea cântăm în cadrul multor evenimente caritabile. Nici unul dintre membri nu este remunerat și toți banii strânși în spectacolele noastre sunt folosiți pentru a cumpăra superbele uniforme pe care le purtăm. Trupa a fost formată în 1957 și, de atunci, a distrat publicurile într-o varietate largă de evenimente, iar acum are 26 de suflători și 14 toboșari. E o mare plăcere pentru noi să cântăm pentru voi și sperăm ca muzica noastră să vă miște”, au spus cimpoierii din Reading.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. albaiulian

    luni, 07.10.2013 at 00:33

    Felicitari pentru Festival! A fost foarte frumos.
    Scotienii au facut un superb spectacol si sambata seara in parcul din Centru!!!! Poate anul viitor o sa revedem si Visul unei nopti de vara! Sau de ce nu, in cursul anului!

  2. coleg

    luni, 07.10.2013 at 08:32

    superb! piesa de teatrul contrabasul mai slaba

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax