Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Cinci elevi ai Liceului „Sfântul Iosif” din Alba Iulia, posesori ai diplomelor „DSD” de limba germană

Publicat

sfantul

Cinci elevi ai Liceului „Sfântul Iosif” din Alba Iulia au primit diplome de cunoaștere, la nivel profesional, a limbii germane „Das Deutsche Sprachdiplom” (DSD), acordate de Consulatul General al Germaniei din Sibiu, în urma promovării unui examen internațional. Cu ajutorul acestor diplome, elevii albaiulieni vor putea fi admiși la universități europene cu predare în limba germană.

Cristiana Anghel, Thea Goia, Amelia Birau, Adrian Muntean și Irina Susan (foto) sunt elevi în clasa a XII-a la Liceul „Sfântul Iosif”. În decembrie 2011, cei cinci au susținut examenul de limba germană, organizat de statul german în mai multe țări din lume. Examenul conține două probe, una orală, desfășurată la Deva și una scrisă, desfășurată la Sibiu. Toți cei 5 elevi albaiulieni au promovat ambele probe (cele 4 fete obținând calificativul maxim C1, iar Adrian Muntean, calificativul următor, B2).

Diplomele le-au fost înmânate elevilor, luni, 28 mai, de către Hubert Gronen, consilier german în domeniul obținerii acestui tip de diplome și reprezentant al Consulatului General al Germaniei din Sibiu. În discursul său, acesta a felicitat Liceul „Sfântul Iosif” din Alba Iulia, menționând că este singurul din Transilvania cu o promovabilitate de 100% la examenul internațional de limba germană.

După înmânarea diplomelor, cele 4 eleve, împreună cu directoarea Liceului, sora Maria, au oferit publicului format din profesori, părinți și colegi, un minirecital de flaut, cu două piese alese din repertoriul lor numeros: o piesă medievală tradițională englezească, intitulată „Greensleeves” și un fragment din „Suite 5”, de Johann Hermann Schein.

Vă prezentăm o galerie foto-video de la eveniment:

FOTO-VIDEO: Diana TOTH

[nggallery id=297]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Doina Stoicescu Baltrock

    miercuri, 30.05.2012 at 15:00

    Felicitari,si toata aprecierea pentru rezultatele obtinute ,mult succes in continuare .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax