Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Cititori fideli și instituții publice premiate de Biblioteca ”Lucian Blaga” din Alba. Concert Paula Seling

Publicat

Cititori fideli, instituții administrative și culturale din Alba alături de mass-media au fost premiați în Gala Premiilor Bibliotecii ”Lucian Blaga” din Alba, ce a avut loc miercuri seară în incinta Alba Mall. Evenimentul a culminat cu un concert susținut de solista Paula Seling.

Gala de miercuri seară a fost deschisă de tânăra actriță, Cătălina Mihăilă a teatrului ”Prichindel” din Alba Iulia cu o poezie de Lucian Blaga.

gala premiilor

Cuvântul de început a aparținut președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și a managerului bibliotecii, Silvan Stâncel.

 

Primele diplome alături de o carte a lui Octavian Goga și un calendar au fost oferite instituțiilor administrative ale județului.

Au fost premiate: Instituția Prefectului, Primaria Alba Iulia, Primăria Aiud, Primăria Blaj,  Primăria orașului Zlatna, Primăria comunei Cenade, Primăria comunei Cut, Primăria comunei Fărău, Primăria comunei Stremț.

gala

Instituțiile de cultură și de utilitate publică precum Teatrul de Păpuși ”Prichindel”, Muzeul Național al Unirii, Museikon, Centrul Augustin Bena, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Centrele Culturale ”Lucian Blaga” din Sebeș și ”Liviu Rebreanu” din Aiud, alături de Casa de Cultură a Studenților și Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba, au fost și ele premiate.

gala De asemenea mai multe ONG-uri care au colaborat pe parcursul anului cu instituția gazdă au fost și ele premiate.

gala 2

Celor care și-au aratat cu adevărat dragostea pentru literatură și bibliotecă pe tot parcusul anului le-a fost înmânată o diplomă de cititor fidel, alături de mai multe cărți. Cei mai fericiți au fost micii cititori ai secției pentru copii din cadrul bibliotecii.

Lucian Lenuța Beian, Dragoș Mihăisa, Bianca Maria Boldoșa, ValentinaIoan, Mihaela Lupulescu, Moise Cotuna, Maria Holhoș, David Coroiu, andrei Cioară și Geanina Sântoma au fost desmnați cititorii anului 2018.

gala

Instituțiile de învățământ din județul Alba care au colaborat și dezvoltat activități și programe alături de bibiloteca ”Lucian Blaga” au fost de asemenea premiate.

gala

Surpriza serii a fost un concert susținut de solista Paula Seling, care timp de peste 40 de minute a interpretat mai multe melodii și colide de Crăciun.

Buna colaborare dintre bibliotecă și mass-media nu a fost trecută cu vederea de către reprezentanții instituției. Ziarul online Alba 24 a fost premiat cu o diplomă în semn de recunoaștere și apreciere a bunei colaborări pe tot parcursul anului 2018.

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Județul Alba, sub COD GALBEN de vreme rea, duminică, de la ora 12. Ploi torențiale, descărcări electrice, grindină, vijelii

Publicat

Județul Alba se află sub atenționare Cod Galben de vreme rea. Duminică, 16 iunie, între orele 12:00 – 22:00, în județ dar și în cea mai mare parte a țării se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Județele aflate sub atenționarea Cod […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Circulația pe Autostrada Lugoj – Deva se deschide la sfârșitul lunii iulie. Precizări făcute de ministrul Transporturilor

Publicat

Circulaţia pe tronsonul de autostradă Lugoj – Deva se va deschide la sfârşitul lunii iulie, cu excepţia secţiunii E de pe lotul 2, unde vor fi construite ecoductele pentru mamifere mari, a transmis Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat joi șantierele autostrăzii Lugoj-Deva. Prima oprire a fost pe lotul 4, aici […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Concursul serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, faza județeană Alba. CLASAMENT

Publicat

Timp de două zile, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Unirea” al judeţului Alba s-au întrecut în faza județeană a concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. Joi, după ceremonia de deschidere desfășurată la sediul Detașamentului de pompieri Aiud, concurenţii au susţinut două probe practice, scara de fereastră și ştafeta 4 x 100 m. Vineri […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ASTĂZI: RUSALIILE sau Pogorârea Duhului Sfânt. Superstiții și obiceiuri ca oamenii să fie feriţi de rele

Publicat

Ortodocşii sărbătoresc duminică şi luni Cincizecimea sau Pogorârea Sfântului Duh peste sfinţii apostoli, cunoscută în popor drept Duminica Mare sau Rusaliile, ocazie cu care se încheie ciclul pascal: Învierea, Înălţarea şi Pogorârea Duhului Sfânt. Suprapunerea Pogorârii Sfântului Duh peste sărbătoarea populară a Rusaliilor îngreunează disocierea obiceiurilor şi practicilor creştine de cele precreştine. În unele zone, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate