Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Cititori fideli și instituții publice premiate de Biblioteca ”Lucian Blaga” din Alba. Concert Paula Seling

avatar

Publicat

Cititori fideli, instituții administrative și culturale din Alba alături de mass-media au fost premiați în Gala Premiilor Bibliotecii ”Lucian Blaga” din Alba, ce a avut loc miercuri seară în incinta Alba Mall. Evenimentul a culminat cu un concert susținut de solista Paula Seling.

Gala de miercuri seară a fost deschisă de tânăra actriță, Cătălina Mihăilă a teatrului ”Prichindel” din Alba Iulia cu o poezie de Lucian Blaga.

gala premiilor

Cuvântul de început a aparținut președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și a managerului bibliotecii, Silvan Stâncel.

 

Primele diplome alături de o carte a lui Octavian Goga și un calendar au fost oferite instituțiilor administrative ale județului.

Au fost premiate: Instituția Prefectului, Primaria Alba Iulia, Primăria Aiud, Primăria Blaj,  Primăria orașului Zlatna, Primăria comunei Cenade, Primăria comunei Cut, Primăria comunei Fărău, Primăria comunei Stremț.

gala

Instituțiile de cultură și de utilitate publică precum Teatrul de Păpuși ”Prichindel”, Muzeul Național al Unirii, Museikon, Centrul Augustin Bena, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Centrele Culturale ”Lucian Blaga” din Sebeș și ”Liviu Rebreanu” din Aiud, alături de Casa de Cultură a Studenților și Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba, au fost și ele premiate.

gala De asemenea mai multe ONG-uri care au colaborat pe parcursul anului cu instituția gazdă au fost și ele premiate.

gala 2

Celor care și-au aratat cu adevărat dragostea pentru literatură și bibliotecă pe tot parcusul anului le-a fost înmânată o diplomă de cititor fidel, alături de mai multe cărți. Cei mai fericiți au fost micii cititori ai secției pentru copii din cadrul bibliotecii.

Lucian Lenuța Beian, Dragoș Mihăisa, Bianca Maria Boldoșa, ValentinaIoan, Mihaela Lupulescu, Moise Cotuna, Maria Holhoș, David Coroiu, andrei Cioară și Geanina Sântoma au fost desmnați cititorii anului 2018.

gala

Instituțiile de învățământ din județul Alba care au colaborat și dezvoltat activități și programe alături de bibiloteca ”Lucian Blaga” au fost de asemenea premiate.

gala

Surpriza serii a fost un concert susținut de solista Paula Seling, care timp de peste 40 de minute a interpretat mai multe melodii și colide de Crăciun.

Buna colaborare dintre bibliotecă și mass-media nu a fost trecută cu vederea de către reprezentanții instituției. Ziarul online Alba 24 a fost premiat cu o diplomă în semn de recunoaștere și apreciere a bunei colaborări pe tot parcursul anului 2018.

 

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Gripa face în continuare victime. Ministrul Sănătăţii: Nu suntem foarte departe de declararea epidemiei

avatar

Publicat

sorina pintea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, recomandă, în contextul creşterii numărului cazurilor de gripă, ca persoanele care prezintă simptome să se adreseze medicului de familie, să nu meargă în colectivitate sau în locuri aglomerate, iar în şcoli să se facă triaj epidemiologic. „Pentru cei care prezintă simptome, primul lucru să meargă la mediul de familie şi, dacă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Locul I pentru Alexandru Achim din Zlatna și cei patru husky, la un concurs de atelaje trase de câini

avatar

Publicat

atelaje caini

Alexandru Achim, un tânăr din Zlatna, a obținut locul I la un concurs de atelaje trase de câini V. Delhegy Cup – International Sleddog Sprint Race  care s-a desfășurat în perioada 19-20 ianuarie în localitatea Ciumani. Alexandru a ocupat prima poziție de pe podium la categoria C1, 4 câini husky Siberian. Daniel Tentiș a ocupat locul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în ALBA în săptămâna 21-27 ianuarie. Maxime de 6 grade Celsius și cer predominant noros

avatar

Publicat

cetate

Temperaturi puțin mai mari, nori și șanse de ninsoare ceva mai mici se anunță în perioada 21-27 ianuarie în județul Alba. Vom avea maxime de 6 grade Celsius. Sfârșitul de săptămână va fi mai friguros cu minime de -16 grade la Oașa. Luni, 21 ianuarie Alba Iulia: minime de -2 grade Celsius, maxime de 3 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Venit lunar de 780 de euro pentru românii din Italia. Subvenţia va fi acordată pe carduri speciale

avatar

Publicat

Guvernului italian oferă ajutor financiar cetățenilor străini din această ţară, deci şi pentru români. E vorba despre aşa-numitul venit de cetăţenie – o subvenţie pentru populaţia aflată sub pragul de sărăcie Pentru a beneficia de suma maximă de 780 de euro, persoanele trebuie să aibă cel puţin zece ani de reşedinţă în Italia, dintre care […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate