Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Cititori fideli și instituții publice premiate de Biblioteca ”Lucian Blaga” din Alba. Concert Paula Seling

Publicat

Cititori fideli, instituții administrative și culturale din Alba alături de mass-media au fost premiați în Gala Premiilor Bibliotecii ”Lucian Blaga” din Alba, ce a avut loc miercuri seară în incinta Alba Mall. Evenimentul a culminat cu un concert susținut de solista Paula Seling.

Gala de miercuri seară a fost deschisă de tânăra actriță, Cătălina Mihăilă a teatrului ”Prichindel” din Alba Iulia cu o poezie de Lucian Blaga.

gala premiilor

Cuvântul de început a aparținut președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și a managerului bibliotecii, Silvan Stâncel.

 

Primele diplome alături de o carte a lui Octavian Goga și un calendar au fost oferite instituțiilor administrative ale județului.

Au fost premiate: Instituția Prefectului, Primaria Alba Iulia, Primăria Aiud, Primăria Blaj,  Primăria orașului Zlatna, Primăria comunei Cenade, Primăria comunei Cut, Primăria comunei Fărău, Primăria comunei Stremț.

gala

Instituțiile de cultură și de utilitate publică precum Teatrul de Păpuși ”Prichindel”, Muzeul Național al Unirii, Museikon, Centrul Augustin Bena, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Centrele Culturale ”Lucian Blaga” din Sebeș și ”Liviu Rebreanu” din Aiud, alături de Casa de Cultură a Studenților și Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba, au fost și ele premiate.

gala De asemenea mai multe ONG-uri care au colaborat pe parcursul anului cu instituția gazdă au fost și ele premiate.

gala 2

Celor care și-au aratat cu adevărat dragostea pentru literatură și bibliotecă pe tot parcusul anului le-a fost înmânată o diplomă de cititor fidel, alături de mai multe cărți. Cei mai fericiți au fost micii cititori ai secției pentru copii din cadrul bibliotecii.

Lucian Lenuța Beian, Dragoș Mihăisa, Bianca Maria Boldoșa, ValentinaIoan, Mihaela Lupulescu, Moise Cotuna, Maria Holhoș, David Coroiu, andrei Cioară și Geanina Sântoma au fost desmnați cititorii anului 2018.

gala

Instituțiile de învățământ din județul Alba care au colaborat și dezvoltat activități și programe alături de bibiloteca ”Lucian Blaga” au fost de asemenea premiate.

gala

Surpriza serii a fost un concert susținut de solista Paula Seling, care timp de peste 40 de minute a interpretat mai multe melodii și colide de Crăciun.

Buna colaborare dintre bibliotecă și mass-media nu a fost trecută cu vederea de către reprezentanții instituției. Ziarul online Alba 24 a fost premiat cu o diplomă în semn de recunoaștere și apreciere a bunei colaborări pe tot parcursul anului 2018.

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Autobuze electrice și stații de încărcare de 43 de milioane de lei, la Alba Iulia. A fost demarată achiziția

Publicat

autobuz electric

Alba Iulia va beneficia de 13 autobuze electrice achiziționate printr-un proiect național de reînnoire a materialului rulant pentru transport urban. Valoarea totală a acestui proiect depășește 43 de milioane de lei, din care puțin peste 850.000 de lei reprezintă contribuția orașului. Pe lângă autobuze, vor fi cumpărate 13 stații de încărcare lentă și 4 stații […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

APIA: Ajutor de 14,7 euro/ hectar pentru fermierii care au culturi pe terenuri arabile. Cine primeşte mai mult

Publicat

teren agricol agricultura

Ajutorul acordat fermierilor din bugetul naţional pentru culturile amplasate pe teren arabil în anul de cerere 2018 a fost stabilit la 14,7033 euro/hectar, plafonul total alocat acestui sprijin – Ajutorul Naţional Tranzitoriu (ANT1) – fiind de aproximativ 102,36 de milioane de euro, a anunţat, miercuri, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Cea mai […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Conturile deschise la Revolut nu pot fi poprite de ANAF. Care ar fi motivul

Publicat

revolut card

ANAF nu ar putea bloca sumele din conturile românilor, deschise la Revolut, pentru că aceasta nu este instituţie de credit. Totuși, Revolut, ca entitate economică are deschise conturi bancare. Revolut este o instituție care emite monedă electronică și care oferă o alternativă la multe operațiuni bancare pe care un client le-ar putea face, cu excepția […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Sancţiuni mai dure pentru apeluri false la 112. Amenzi dublate sau muncă în folosul comunităţii. Proiect la Senat

Publicat

apel 112

Amenzile pentru persoanele care apelează nejustificat 112 ar putea fi majorate. Un proiect aflat în dezbatere la Senat prevede acest lucru. Inițiatorii proiectului susțin, în expunerea de motive, că numărul alertelor false este foarte mare, de aproximativ 34.000 pe zi, în toată țara, mai exact, 70% din totalul apelurilor nu justifică o situație de urgență. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate