Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Comuna Ciugud, pentru a patra oară câștigătoare la Festivalul „Cultură pentru Cultură”. În urma competiției s-a ales cu 100.000 de lei

Publicat

Și în acest an, câștigătoarea etapei finale a Festivalului – concurs „Cultură pentru Cultură” este comuna Ciugud. Finala a avut loc sâmbătă, în comuna Avram Iancu, în cadrul Târgului de Fete de pe Muntele Găina. Comunele Roşia de Secaş, Săsciori, Albac și Ciugud s-au luptat pentru un cămin cultural modernizat. Cu premii în valoare totală de 50.000 de lei au mai plecat acasă și comuna Albac, care a câștigat locul II și Roșia de Secaș, locul III.

Comunele care au intrat în etapa finală de la Avram Iancu au câștigat fiecare în parte câte 50.000 de lei la cele patru faze zonale ale festivalului. Sâmbătă, o singură comună a plecat acasă cu alți 50.000 de lei. Este vorba despre Ciugud, care pentru a doua oară a câștigat etapa finală și pentru a patra oară în cadrul Festivalului – concurs „Cultură pentru Cultură”. Se pare că norocul se ține „scai” de ciugudenii care, în număr de 300, au contribuit în felul lor la câștigarea acestui premiu. În urma competiției din acest an, Ciugudul a câştigat în total 100.000 de lei.

Locul II, în valoare de 30.000 de lei a fost obținut de moți, mai exact de comuna Albac. Iar pe locul III s-a clasat comuna Roșia de Secaș, care a plecat acasă cu suma de 20.000 de lei. Comunele participante au avut de trecut prin probe precum spectacol folcloric, gastronomie tradiţională şi meşteşuguri populare.

În acest an, 25 de comune au fost înscrise în cadrul Festivalului „Cultură pentru Cultură”. Competiția este organizată de opt ani în județul Alba și are ca scop revitalizarea culturii în mediul rural, dar şi dezvoltarea turismului cultural în aceste zone. Sunt promovate tradiţii şi obiceiuri specifice fiecărei zone şi localităţi, iar participanții au ocazia să realizeze și expoziții cu lucrări ale meşterilor populari, precum şi expoziții gastronomice cu mâncăruri tradiționale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax