Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Concert al Orchestrei de Cameră „Augustin Bena”, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia, în deschiderea stagiunii 2017

Publicat

IMG_0676 La Catedrala Romano-Catolică „Sf. Mihail” din Alba Iulia a avut loc duminică, 23 aprilie, concertul de deschidere a stagiunii 2017 a Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba. Invitată specială la eveniment a fost flautista britanică Katie Morgan, una dintre cele mai cunoscute artiste internaţionale pentru acest instrument.

Evenimentul a avut loc duminică, 23 aprilie, începând cu ora 19.30 la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” a cuprins: Suita numărul 2 pentru flaut şi orchestră (J. S. Bach), Divertisment în Re Major şi Concertul numărul 2 în Re Major pentru flaut şi orchestră (W.A. Mozart) şi Serenada în Mi Minor pentru orchestră de coarde (E. Elgar).

https://www.youtube.com/watch?v=aal9u5OB_R8

Citește și FOTO: Flautista britanică Katie Morgan, invitată special la concertul de deschidere a stagiunii Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” Alba din acest an

„Concertul deschide oficial stagiunea 2017 a Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba şi presupune un amplu eveniment pregătit în detaliu de colegii din cadrul orchestrei. Suntem onoraţi de prezenţa invitatei speciale din concert, flautista britanică Katie Morgan, o artistă cu recunoaştere internaţională, şi sperăm să fie un eveniment frumos, pe gustul publicului din Alba Iulia” a spus înainte de eveniment Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

„Suntem încântaţi că am ajuns la cea de-a patra stagiune a Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba şi avem onoarea să deschidem seria de concerte alături de o foarte bună prietenă, Katie Morgan, cu care ne-am dorit de mult timp să putem face un proiect muzical împreună. Aşteptăm cu nerăbdare reîntâlnirea cu publicul albaiulian ca să ne putem bucura împreună de minunata muzică de cameră”, a spus înainte de concert Dan Liviu Cernat, dirijorul Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba.

Concertul a fost organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, iar biletul a costat 20 de lei pentru adulţi. Intrarea a fost liberă pentru copii şi tineri.

Katie Morgan este o flautista concertistă de nivel internaţional născută în Ţara Galilor (Marea Britanie) şi care în prezent îşi desfăşoară activitatea artistica şi didactică în Londra. Flautista a câştigat în decursul timpului numeroase premii, printre care amintim marele premiu International Young Artist Competition. Artista a studiat flautul în Londra la Guildhall School of Music unde a absolvit studiile cu distincţia de prima clasă, având ca profesori flautişti de renume internaţional. Pe lângă însuşirea măiestriei interpretării muzicale la flaut, Katie Morgan a studiat şi muzica de cameră şi a cântat în orchestre prestigioase din Europa. Flautista s-a remarcat şi în cariera didactică predând flautul la nivel profesional din 2007, iar mulţi dintre elevii săi au ajuns să studieze la şcoli de top sau să cânte în orchestre de renume. În prezent solista este foarte căutată în special de compozitori ca să înregistreze muzica lor şi de curând a început un amplu proiect prin care promovează flautele construite de compania Trevor James, un brand important în industria confecţionării flautelor.

Dan Liviu Cernat a absolvit Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia fiind unul dintre cei mai merituoşi elevi ai acestei şcoli, obţinând numeroase performanţe notabile la olimpiadele naţionale şi concursurile de muzică. Acest lucru a făcut să fie remarcat de baroneasa Emma Nicholson, care i-a oferit oportunitatea unei burse de studiu la Academia Regală din Londra. După absolvirea Academiei Regale s-a reîntors în ţară şi a început colaborarea cu Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba ca solist instrumentist, urmând şi studii muzicale la Academia „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Începând din 2013 este dirijorul Orchestrei de Cameră „Augustin Bena”.

Orchestra de Cameră „Augustin Bena” a fost înfiinţată în Iulie 2013 ca şi departament în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Orchestra abordează lucrări din creaţia marilor compozitori cu preponderenţă din perioada barocului. Orchestra a susţinut până în prezent numeroase concerte în Alba Iulia şi în judeţul Alba având invitaţi de renume printre care amintim pe soprana Daniela Vlădescu, Tadashi Imai, pianist de renume japonez, sau dirijorul Federico Crisanaz (Italia).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax