Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Concert de excepție al Corului Regal în Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail, din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Duminică 25 noiembrie, Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail a fost plină de iubitori de muzică. Albaiulienii au avut ocazia să asiste la reprezentația celui mai amplu proiect coral dedicat Centenarului Marii Uniri, susținut de Corul Regal și acompaniat de Corul Bărbătesc Apulum al Seminarului Teologic Liceal Ortodox Sf. Simion Ștefan și de Corul Bărbătesc Reîntregirea al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

corul regal

Peste 200 de oameni au participat duminică la concertul susținut de Corul Regal în Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail acompaniat de două coruri din Alba Iulia.

Timp de peste o oră albaiulienii au avut ocazia să asiste la o reprezentație artistică care a reunit, din punct de vedere muzical și artistic, toate provinciile istorice ale României, care în prezent intră în componența a patru state suverane: România, Republica Moldova, Ucraina și Bulgaria.

corul regal

Pe parcursul turneului Corul Regal susține reprezentații alături de diferite ansambluri corale care își desfășoară activitatea în cele 8 orașe ale itinerariului. În plus, repertoriul ales de către Corul Regal cuprinde creații ale unora dintre cei mai importanți compozitori români de ieri și de azi, din toate provinciile istorice ale țării noastre.

Corul Regal dorește să implice în mod activ generația tânără în seria de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, cu scopul de a afirma și dovedi că tinerii își asumă valorile și idealurile naționale” au scris cei de la Corul Regal pe siteul propriu.

corul regal

 

Corul Regal este un ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, format din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, majoritatea dintre ei fiind studenţi și absolvenți ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Corul Regal a luat naştere la iniţiativa unui grup de studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, din dorinţa acestora de a crea o formaţie corală profesionistă care să contribuie la promovarea şi dezvoltarea tinerelor talente muzicale din România.

corul regal

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax