Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Concert de Paști la Alba Iulia. Muzica lui Mozart, Bach, Verdi, Puccini, Enescu și Porumbescu, în Catedrala Romano-Catolică ”Sf. Mihail”

Publicat

IMG_0423 Albaiulianeii au avut ocazia să petreacă o seară specială în compania artiștilor Raluca-Lucia Cîmpean – soprană, Dan Liviu Cernat (vioară/violă), Ovidiu Pârjol (pian) şi a cvartetului  de coarde  „Ethos”, într-un concert de Paște la Catedrala Romano Catolică. Publicul a avut ocazia să asculte bucăţi muzicale celebre din creația compozitorilor J.S .Bach,W. A. Mozart, F. Schubert, J. Brahms, G. Verdi, G. Puccini, A. Dvorak, C. Porumbescu, G. Faure, G. Enescu într-o ambianţa cu totul specială, oferită de acustica deosebită a Catedralei Romano Catolice “Sf. Mihail” din Alba Iulia.

Soprana Raluca-Lucia Cîmpean este studentă în anul IV, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, la clasa Doamnei Conferenţiar Universitar Doctor Carmen Gurban. Are un Doctorat în Studii Americane (magna cum laude) la Universitatea din Heidelberg, Germania, a predat ca lector asociat la University of Massachusetts, Boston şi Tufts University şi este autorul unei monografii „The Kennedy Image: Profiles in Docudrama”, publicată la editura Rowman & Littlefield. A susţinut recitaluri în zona metropolitană Boston şi în România.

IMG_0373 Dan Liviu Cernat a fost  bursier al Academiei Regale de Muzică din Londra, la secţia de interpretare muzicală instrumentală, muzică de cameră şi orchestră, având drept instrument principal viola şi absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, unde a urmat cursuri intensive de muzică de cameră şi orchestră. A susţinut recitaluri şi concerte de muzică de cameră, solistice şi orchestrale, în România, Anglia, Germania, Franţa şi Suedia. Din anul 2013 conduce  Orchestra de Cameră “Augustin Bena” a Judeţului Alba în cadrul Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba, este profesor la Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia şi urmează studiile de masterat la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” Cluj,

Ovidiu Pârjol a obţinut premii importante în concursuri naţionale şi internaţionale de interpretare instrumentală şi a participat la numeroase recitaluri, festivaluri, emisiuni radio şi TV şi concerte. A susţinut recitaluri radiodifuzate în direct în cadrul emisiunii “Muzicienii de azi, muzicienii de mâine…” pe postul Radio România Cultural, recitaluri la Sala Mică a Ateneului Român şi concerte cu orchestrele filarmonicilor din Ploieşti, Braşov, Târgu Mureş şi Râmnicu Vâlcea. În prezent este profesor la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia şi colaborator al Orchestrei de Cameră “Augustin Bena” din cadrul Centrului de Cultură cu acelaşi nume.

IMG_0376 Cvartetul de coarde „Ethos” este un proiect muzical care s-a născut  din  prietenia a patru  muzicieni si din dragostea lor pentru muzica de calitate, ei  doresc sa aducă dialogul muzical care îi unește în faţa publicului albaiulean şi sa împărtăşească pasiunea pe care o au împreună pentru muzică cu cei care au ocazia să îi asculte. Componenţa cvartetului  Dan Liviu Cernat- vioară I, Vasile Sulţ- vioară II, Ioana Sulţ – violă şi Titus Alexandru Tincu- violoncel.

Organizatorii spun ”că fondurile obținute din acest eveniment vor avea ca destinație organizarea și promovarea de evenimente culturale de înaltă ținută în rândul tinerilor și adulților din Alba Iulia și din țară”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax