Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Concert exploziv susținut de BaLaKo, în ultima seară a Festivalului „Alba Jazz” 2016 de la Alba Iulia

Publicat

IMG_2598Ultima seară a Festivalului „Alba Jazz” 2016 a adus pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia un concert exploziv, plin de sunete balcanice și latine, susținut de trupa BaLaKo.

În ultima seară a festivalului, pofta de jazz a fost deschisă, de la ora 19.00, de LAU (Laura Orian) şi White City Band. A urmat apoi un concert exploziv plin de sunete balcanice şi latine susţinut de BaLaKo.

BaLaKo adună sunete balcanice şi latine într-un mix original. Se inspiră din cultura balcanică, adaugă exotismul latin, combină instrumente care altfel se întâlnesc rar pe scena şi ceea ce rezultă este o explozie de emoţii pe care am descoperit, cu bucurie, că occidentalii o îndrăgesc foarte tare.

YouTube video

Cinci dintre membri trupei fac parte din trupa Mandinga. În urma cu mai mulţi ani au profitat de pasiunea pentru jazz şi s-a născut astfel un show aparte, Mandinga Latin Jazz. În anul 2013 formula artistică s-a extins şi s-a născut proiectul BaLaKo, formula care a cucerit deja publicul din ţară şi din Europa.

După 15 ani în care a trăit frumoase şi esenţiale experienţe muzicale cu trupa SENSOR, respectiv cu duetul The Nobodies, #LAU este proiectul muzical solo al Laurei Orian, pornit imediat după timpul petrecut la Departamentul de Jazz din cadrul Conservatorului din Amsterdam. Artista prezintă muzica nouă într-un set up simplu dar intens: solo pian şi voce, vocea apărând ca o eliberare completă, ca un murmur de dragoste către univers. Laura Orian este şi iniţiatoarea Festivalului Alba Jazz de la Alba Iulia.

Trupa White City Band a fost înfiinţată în toamna anului 2010 de câţiva profesori de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia. Totul a pornit din prietenie şi din dorinţa de a experimenta şi alt fel de muzică decât cea clasică: jazz clasic, muzică veche, folclor şi multe altele. Componenţa trupei este: Ioana Brok – voce, blockflute, Elena Beşliu – pian, vioară, Radu Beşliu – clarinet, blockflute, Călin Paraschiv – chitară bas şi Ştefan Olaru – percuţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax