Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: CONCERTUL IRIS de la Alba Iulia. „Naţionala de rock a României” a filmat publicul, într-un spectacol-eveniment


Publicat

IMG_3023Iris, ”Naționala de rock a României” a susținut un concert-eveniment, duminică seara, la Alba Iulia. Acesta a inclus noul imn al echipei naţionale de fotbal – „Hai România!”, membrii trupei precizând că piesa este dedicată „suporterilor simpli din toată ţara”. Concertul a fost așteptat cu interes de cunoscători, Iris având o activitate muzicală de 38 de ani, fiind una dintre cele mai îndrăgite trupe de rock din ţară.

Pe parcursul concertului, fanii prezenți au fost înregistrați pentru videoclipul piesei ”Hai România!”. Aceștia au fluturat stegulețele tricolore primite de la organizatori și au fredonat împreună cu membrii formației versurile melodiilor preferate. 

Formația a fost înființată în 1976 la București, având la activ nu mai puțin de 17 albume. Iris, în formula actuală, înseamnă: Rafael (Cătălin Paul Ciubotaru), un rocker experimentat și consacrat cu o voce incredibilă și veteranii Nelu Dumitrescu (tobe), Valter Popa (chitară), Doru Borobeica (bass), Relu Marin (clape).

Spectatorii prezenți la concertul trupei susținut în ”Cealaltă Capitală” au putut asculta câteva dintre piesele care i-au consacrat pe cei de la Iris, precum ”Baby”, ”Strada ta” ”Floare de iris”, dar și noua piesă, imnul naționalei de fotbal a României, ”Hai România!”.

Prezenți la conferința de presă susținută sâmbătă, la Hotel Cetate, membrii trupei au declarat că Alba Iulia are o inimă care bate rock și că duminică seara vor oferi celor prezenți un show de zile mari.

”Ne bucurăm că revenim în municipiul Alba Iulia. Suntem onorați că am fost invitați pe scena din Alba Iulia, de Ziua Națională” a declarat managerul trupei Iris, Ioan Gorgan.

”Este o mare bucurie și o mare onoare pentru formația Iris să participe alături de echipa națională de fotbal a României la această campanie de calificare la Euro 2016. Până acest moment credem că am purtat noroc, suntem pe primul loc în grupă cu șanse foarte mari să rămânem până la sfârșitul acestor preliminarii pe primul loc. Este vorba de acest nou imn al echipei naționale și al suporterilor, care se numește ”Hai România!”, este o compoziție 100% a formației Iris. Mesajul acestui imn este acela de a unii sub tricolor. Este un dialog între fotbaliștii de pe teren, membrii echipei naționale și suporterii din tribune. S-a dorit o implicare a acestor spirite, care in timpul jocului devin un singur suflet”, a declarat solistul trupei Iris, Rafael.

”Este o piesă de forță, o piesă mobilizatoare. Suporterii, șefii galeriilor de la Dinamo, Steaua, Universitatea Cluj, CFR Cluj, Petrolul Ploiești, Astra și de la Poli Timișoara au venit la câteva ședințe. A fost o bucurie pentru noi să îi cunoaștem și să facem echipă pentru această campanie. Ne-au rugat să le dăm și lor măcar 2-3 secunde din aceast imn, unde să strige și ei ceva cu care sunt obișnuiți orice jucător de fotbal, orice antrenor, orice tip de personaj care apare pe stadion”, a mai precizat Rafael.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Alba-Iulia

    luni, 01.12.2014 at 12:39

    MULTUMIM, IRIIIIIIIIIIIS! BRAVO!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Moment emoționant oferit de reprezentanta permanentă a Finlandei pe lângă UE. Ce a cântat de Ziua României, alături de soț

Publicat

Moment impresionant de Ziua Națională a României, oferit de reprezentantul permanent al Finlandei pe lângă Uniunea Europeană, ambasador Marja Rislakki, care a interpretat melodia „Ciobănaş cu trei sute de ori” şi a urat „La mulţi ani, România!” într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale, pe pagina de Facebook Romania in EU / România în UE.

„Cel mai bun lucru la sărbătoarea noastră sunt prietenii noştri! Un dar extrem de încântător primit de la reprezentanta permanentă din cadrul Reprezentanţei Permanente a Finlandei la UE, ambasador Marja Rislakki, cu ocazia #RONationalDay, care cu siguranţă va ajunge la inima oricărui român: Ciobănaş cu 300 de oi”, se arată în mesajul publicat marţi.

„O performanţă de excepţie a colegei mele, ambasadoarea Finlandei la UE, şi a soţului său! Multumesc Marja şi Pekka!, a scris ambasadorul Luminiţa Odobescu, Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană.

Într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale a României, Luminiţa Odobescu a amintit, „devotamentul, dârzenia şi încrederea în destinul României” al celor care „au făcut posibil acest moment unic” din istoria ţării.

„A o sărbători înseamnă, în primul rând, a aduce un omagiu celor care au făcut posibil acest moment unic în istoria noastră, prin devotamentul, dârzenia şi încrederea lor în destinul României. Şi înseamnă, totodată, propria noastră promisiune făcută viitorului, speranţei, fără de care nicio împlinire nu ar fi posibilă”, a transmis Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană.

Sursă: Stirile TVR

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO/VIDEO: Imaginile tristeții în Cetatea din Alba Iulia, de Ziua Națională. Orașul, pentru prima dată pustiu de 1 Decembrie

Publicat

Sub frigul pătrunzător, câțiva muncitori înghețați măturau de zor zona dintre Catedrala Încoronării și Monumentul Centenarului. Lângă ei, cineva făcea probe de microfon pentru un mic eveniment programat pe parcursul zilei. 

La ora 8 dimineața, Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia era, pentru prima dată din 1990 încoace, pustie de 1 Decembrie.

Citește și MESAJE de ZIUA ROMÂNIEI. Felicitări și urări de 1 Decembrie 2020

Mulțimile de oameni veniți din toate colțurile țării, soliile din regiunile istorice, steagurile tricolore și bucuria sărbătorii naționale sunt doar imagini ale anilor trecuți. Imaginile prezentului sunt imaginile tristeții unui oraș care trece prin epidemia de coronavirus, în cea mai importantă zi din an.

Comercianții aflați pe esplanada din zona statuii lui Mihai Viteazul pregătiseră deja vinul fiert și ceaiul fierbinte, dar în Piața Cetății nu era nimeni.

Alba Iulia, 1 Decembrie 2020

Un bărbat sosit la Alba Iulia cu gândul că îl va vedea pe președintele Iohannis, căuta pe cineva să îi facă o fotografie în ”Cetatea Marii Uniri” și a găsit cu greu o femeie care trecea prin zonă.

Un alt bărbat a venit doar pentru a hrăni porumbeii, care l-au înconjurat imediat. În total, trei oameni îndurând cele – 5 grade Celsius.

Autoritățile locale au votat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru ridicarea carantinei instituite în oraș în ultimele 2 săptămâni, din cauza incidenței crescute a cazurilor de COVID.

Pe parcursul nopții însă, autoritățile centrale au întors decizia și au hotărât carantină pentru alte 7 zile.

Decizia a fost anunțată de dimineață, în jurul orei 6,00.

Pe parcursul zilei, autoritățile au pregătit un program, însă în contextul carantinei, este puțin probabil ca oamenii din oraș să poată participa, în condițiile în care vor putea ieși din casă doar cu declarație.

Citește și: Ziua Națională la Alba Iulia. PROGRAMUL OFICIAL din 1 DECEMBRIE 2020. Ceremonie militară în cadru restrâns, evenimente online

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO-COLAJ: 1 Decembrie 2016 – 2019, la Alba Iulia: Spectacol de artificii, ONLINE, de Ziua Națională a României

Publicat

Din cauza epidemiei de coronavirus, Ziua Națională a României din acest an a fost o sărbătoare atipică de 1 Decembrie, la Alba Iulia.

În orașul Marii Uniri sărbătoarea nu a fost cu fast, cum eram obișnuiți din anii precedenți.

Fără paradă militară, fără masă populară, fără concerte în Piața sau șanțurile Cetății și … fără focuri de artificii.

Mai mult, autoritățile au prelungit măsura carantinării municipiului pentru încă șapte zile. Astfel că toate evenimentele care au rămas în programul din acest au fost transmise online, pe rețelele de socializare.

Pentru că spectacolul de artificii cu care erau obșnuiți albaiulienii la finalul Zilei Naționale a fost anulat, am creat un colaj video cu spectacolele din anii precedenți, 2019, 2018, 2017 și 2016 pe care vă invităm să îl urmăriți.

La mulți ani români, la mulți ani România! 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

„Bonus de pandemie” de 1.000 de euro, pentru angajaţii din Germania ai unei companii cu două fabrici în județul Alba

Publicat

Una dintre cele mai mari companii, cunoscute la nivel internaţional, care deţine două dintre fabrici în județul Alba, a anunţat că va acorda un „bonus de pandemie” de 1.000 de euro angajaţilor săi.

Producătorul auto Daimler AG va acorda angajaţilor germani „bonus de pandemie” de 1.000 de euro pentru a compensa costurile economice şi personale, cum ar fi obligativitatea purtării măştii şi lucrul de acasă, transmite Reuters.

„Din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), 2020 a fost un an extrem de dificil. În timpul acestei perioade extraordinare, compania s-a putut întotdeauna baza pe flexibilitatea şi disponibilitatea forţei de muncă”, a afirmat directorul Departamentului de resurse umane al Daimler, Wilfried Porth.

Aproximativ 160.000 de angajaţi din Germania sunt eligibili pentru a beneficia de bonus, a anunţat marţi compania.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie Star Transmision și Star Assembly, la Cugir şi la Sebeş.

sursa: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate