Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Concursuri și activități de educație rutieră pentru preșcolari și școlari, organizate de IPJ Alba

Publicat

În  perioada 16 – 30 mai 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, în colaborare cu Consiliul Județean Alba, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, desfășoară concursuri și activități informativ – preventive care se adresează preșcolarilor și școlarilor, adaptate categoriilor de vârstă din care fac parte.

Activitățile au debutat marți, 16 mai, în municipiul Alba Iulia unde s-a desfășurat concursul „Patrule Școlare în acțiune”, la care au participat patrulele școlare de la unitățile de învățământ din județul Alba.

În municipiul Alba Iulia s-au reunit 13 patrule școlare de la 11 unități gimnaziale de învățământ din județ, care s-au întrecut în dirijarea traficului rutier, supravegheate de agenții de poliție rutieră.

Echipele, formate din câte 6 elevi şi antrenate de profesori coordonatori şi poliţişti, au dovedit seriozitate şi cunoaşterea temeinică a regulilor rutiere, precum şi faptul că pot fi un sprijin real atât pentru colegii lor, cât şi pentru poliţiştii rutieri.

Locul I a fost ocupat de patrula şcolară a Şcolii gimnaziale „Lucian Blaga” din Ocna Mureş, locul II a fost obţinut de patrula şcolară a Şcolii Gimnaziale „Ovidiu Hulea” din Aiud, iar pe locul III s-a clasat patrula şcolară a Şcolii Gimnaziale „Singidava” din Cugir.

La concurs au participat, de asemenea, patrulele şcolare ale Şcolii Gimnaziale Câmpeni, Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Abrud, Liceului cu Program Sportiv din Sebeș, Şcolii Gimnaziale „Axente Sever” din Aiud, Colegiului Național „Bethlen Gabor” din Aiud și Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia

Activitățile vor continua miercuri, 24 mai, ora 10:00, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, unde va avea loc Etapa Judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” care va consta în trei probe (una teoretică, de cunoaştere a regulilor de circulaţie rutieră şi două probe practice, de îndemânare în parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon şi respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti).

Totodată, echipele de la grădinițele din Alba Iulia, Ighiu, Sântimbru, Totoi, Vinţu de Jos, Ciugud, Cergău Mare, Stremţ şi Lancrăm se vor întrece marți, 30 mai la Grădiniţa cu Program Normal din Bărăbanţ, în concursul „Micii Pietoni”, care va consta în 3 probe: demostrarea cunoștiințelor privind regulile de circulație, vor recita o poezie sau vor interpreta un cântec cu tematică rutieră și vor avea o probă practică.

Activitățile care se desfășoară în cadrul proiectului Educație Rutieră, Educație pentru Viață au peste 1.000 de beneficiari direcţi şi indirecţi, și au ca scop consolidarea cunoştinţelor privind regulile de ci

Toţi participanţii, elevi şi cadre didactice, primesc din partea Consiliului Judeţean Alba premii constând în articole şi echipamente sportive, articole şcolare, medalii, cupe, diplome, apă plată şi dulciuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax