Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Congres al revoluționarilor la Alba Iulia. Mihai Babițchi : „A fost o manifestare fără sens”

Publicat

YouTube video

Aproximativ 100 de revoluționari s-au întâlnit, sâmbătă, la Alba Iulia pentru a participa la un congres al Blocului Național Revoluționar. Aceștia au discutat despre problemele cu care se confruntă și despre faptul că nu sunt respectați din punct de vedere legal așa cum consideră că ar fi normal. Cu toate astea, preșdintele Asociației 21 Decembrie 1989 din Alba Iulia, Mihai Babițchi spune că manifestarea nu își are rostul și a fost total inutilă.

Ne-am întâlnit în vederea organizării unui congres pentru că, de-a lungul vremii, au mai plecat câțiva oameni iar alții, oameni care au făcut parte din concucerea BNR-ului, prin acțiuni personale au adus prejudiciu de imagine celor pe care i-au reprezentat în Blocul Național Revoluționar” a declarat Constantin Popescu, președintele Consiliului Național al BNR.

În cadrul congresului, care nu a fost statutar din lipsă de cvorum, s-au discutat probleme legate situația în care se afla revoluționarii din țară, situația BNR și despre cea mai mare nemulțumire a revoluționarilor,  faptul că nu se respectă Legea 341/2004 care prevede „respect și gratitudine față de eroii-martiri și eroii participanți la acțiunile desfășurate pentru victoria Revoluției române de la 1989 și grija față de urmașii eroilor martiri” . Constantin Popescu spune că deși face parte din partidul aflat la Guvernare, asta nu înseamnă că este pe acceași lungime de undă cu acesta și că spre rușinea lui nici acest guvern nu respectă legile.

„Nu dorim decât respectarea revoluției române și respectarea celor care au făcut acest lucru. Nu se poate ca istoria României să începă cu Andreea Esca și să se termine cu revoluționarii au fost sau n-au fost” a mai spus Popescu.

În urma a congresului de la Alba Iulia, la care au participat oamenii de la 30 de asociații de revoluționari din țară din totalul de 132, se va înainta Guvernului Ponta un document prin care să prezinte nemulțumirile lor și propunerile de rezolvare.

De la Congres a lipsit Mihai Babițchi- liderul revoluției de la Alba Iulia. Potrivit lui Gheorghe Ianciucmotivul lipsei lui Babițchi este că acesta nu recunoaște asociația care a organizat congresul.

„Eu i-am anunțat iar în loc să se bucure că se face așa ceva la Alba Iulia, m-a luat la 11 metri, că în ce calitate am facut eu asta. Greșeala este că nu m-am lăudat că domnul Maior mi-a dat mie toate prerogativele Blocului Național”  spus Gheorghe Ianciuc.

Pe de altă parte, plecat în concediu în Italia, Mihai Babițchi, președintele Asociației „21 Decembrie 1989” a declarat că știa despre această manifestație și că o consideră inutilă.  „Oamenii care au fost prezenți nu reprezintă Biroul Național Revoluționar.”

Acesta spune că nu organizația a făcut acest congres ci un revoluționar nemulțumit. „A fost o manifestare fără sens. Cele două organizații din Alba nu au girat pentru această manifestare. Dorin Lazări Maior, care are 7 ani de pușcărie, l-a montat pe acest Gheorghe Ianciuc acolo. Nici organizația pe care o conduc eu nici cea condusă de Gabi Suciu nu subscriem la această manifestare pe care o considerăm inutilă.”

YouTube video

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax