Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO-VIDEO | Controale în piața agroalimentară din Cetate: 11 comercianți amendați cu sume între 600 și 1.200 lei

Publicat

YouTube video

Prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer, alături de reprezentanți ai mai multor instituții din județ, Protecția Consumatorului, Direcția Sanitar-Veterinară, Garda Financiară, Poliția Alimentară, au efectuat un control în piața agroalimentară din Cetate. Acțiunea a fost organizată în urma mai multor sesizări de ilegalitate, comerț fără autorizații și concurență neloială.

Autoritățile s-au deplasat în partea din spate a pieței, întâi în porțiunea administrată de Ioan Feisan și apoi în cea învecinată, aflată sub coordonarea lui Nicolae Oancea.

Vedeți mai jos declarația prefectului Gheorghe Feneșer, despre controlul efectuat în piață și sesizările de comerț ilegal:

YouTube video

Așteptându-se să depisteze mai mulți comercianți activi în zona parcării fostului supermarket Minimax, unde în prezent funcționează hala agroalimentară „Oancea”, autoritățile au găsit doar două comerciante încercând să vândă legume, în special cartofi și ceapă. Văzând spațiul aproape gol și dube pline cu mărfuri, abandonate, concluzia autorităților a fost că vânzătorii au aflat de control și au dispărut, încercând să evite eventualele repercusiuni.

Acestea aveau autorizație de comerț pentru tarabele din interiorul halei, însă, pe motiv că „legumele nu rezistă la căldură” și că „clienții sunt obișnuiți să cumpere de afară”, acestea își poziționaseră standurile în spațiul exterior.

YouTube video

Administratorul acestei zone, Nicolae Oancea, prezent la fața locului, a declarat că deține toate autorizațiile necesare, punând controlul pe seama unor eventuale ostilități la adresa sa. Acesta a motivat prezența comerciantelor din parcare ca fiind opțiunea lor prin care încearcă să vândă mai multă marfă, accentuând tendința oamenilor de a cumpăra de afară.

YouTube video

Hala agroalimentară este deschisă de aproximativ 4 luni, iar până în prezent comercianților nu li s-a solicitat niciun ban pentru plata standurilor.

Autoritățile de control au verificat atât autorizațiile de comerț cât și documentele de proveniență a mărfurilor.

YouTube video

Concluzia controlului: 11 amenzi contravenționale

„În urma controlului au fost constatate mai multe nereguli: o autorizație existentă expirată ca urmare a modificării profilului de activitate la Piața Oancea. Proprietarul pieței era obligat ca într-un termen destul de scurt să ceară o reautorizare, ceea ce nu s-a întâmplat. probabil în cel mai scurt timp o va face. La fața locului erau mai mulți agenți economici care vindeau marfă din parcare. Nu cred că îi convine nimănui să cumpere marfă de pe jos, în special în condițiile din ultima perioadă. 11 persoane au fost sancționate contravențional cu sume între 600 și 1.200 lei. Totodată, au fost identificate persoane care comercializau marfă ce nu avea documente de proveniență, pungi etichetate de persoane neautorizate. De asemenea, un comerciant din Covasna avea aproximativ 2 tone de cartofi, pentru care nu a putut prezenta acte”, a explicat prefectul.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. utu

    marți, 26.03.2013 at 12:23

    Cum de au disparut evazionistii, ca femeile astea in piata isi duc traiul, de ani si ani de zile ?

  2. kretzu

    marți, 26.03.2013 at 15:00

    mare lovitura contra evaziunii! Si ce desfasurare de forte. ditai prefectu (desigur cu tota presa dupa el) se ocupa personal de doua bunici ce vindeau ceapa pe trotuar, ca si cum ceapa nu s-ar scoate din pamant. le-ati dat 12 mil amenda la niste amarati ce incearca si ei sa castige 10-20 lei in plus vanzand ce au prin camara. Oare un avertisment nu ajungea? iar adevaratii speculanti au fost instiintati de control si au fugit, o problema ce nu intereseaza pe nimeni. jalnica tara. oricine vine la putere tot pe saracii sare prima data iar smecherii raman cu ale lor.

  3. toma

    marți, 26.03.2013 at 15:24

    mita cu zurgalai nu prinde soareci…

  4. alex

    marți, 26.03.2013 at 19:21

    bai, astia-s chiar nesimtiti !

  5. Ceasca

    miercuri, 27.03.2013 at 10:26

    Bravo ! I-ati rupt pe evazionisti ! Sper ca e evident sarcasmul…Ati nenorocit niste tarani cu amenzi pe care nu le pot plati. In loc sa-i cautati pe rechini v-ati dat la obleti. E mai simplu asa ca nu deranjati pe nimeni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax