Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Cosmonautul Dumitru Prunariu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Alba Iulia

avatar

Publicat

Publicitate

Singurul român care a zburat în spaţiul cosmic, dr. ing. cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu, a primit, pe 30 noiembrie, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la propunerea Facultăţii de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti.

prunariu honoris causa

Membru de onoare al Academiei Române, Dumitru Prunariu este una dintre cele mai recunoscute personalităţi la nivel internaţional.

prunariu honoris causa

Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa a avut loc vineri, 30 noiembrie, de la ora 12.00. în Aula Magna A9.

La decernarea titlului a fost prezent și bunul prieten al lui Dumitru Prunariu, scriitorul de romane științifico-fantastice, Alexandru Mironov.

prunariu honoris causa

Dumitru Dorin Prunariu (66 ani, originar din Braşov) este primul cosmonaut român. În 14 mai 1981, a devenit a devenit primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic, scrie Wikipedia.com.

A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial “Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute.

prunariu honoris causa

De profesie inginer aeronautic, a fost, pe rând, ofițer inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare, șef al Aviației civile române, președinte al Agenţiei Spaţiale Române, ambasador al României în Federaţia Rusă, președinte al Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extra-atmosferic (UN COPUOS), președinte al Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic (ASE), vice-președinte al Comitetului de Relații Internationale al Agenției Spatiale Europene (ESA). În prezent are gradul de general-locotenent în rezervă.

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

STAREA PÂRTIILOR la Şureanu, Arieşeni şi Arena Platoş din Păltiniş. Unde se poate schia

avatar

Publicat

zapada, partie, schi, telesaun, sureanu

Pârtiile din județul Alba și împrejurimi sunt gata să primească turiștii la zăpadă. Atât la Domeniul Schiabil Șureanu cât și la Arieșeni sau Arena Platoș din Păltiniș sunt condiții bune pentru practicarea sporturilor de iarnă.Vă prezentăm starea pârtiilor la Şureanu şi Arieşeni (judeţul Alba) şi Păltiniş – Arena Platoş (Sibiu), în perioada 14-20 decembrie:Domeniul Schiabil […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

SINUCIDERE la Cugir. Un bărbat a fost găsit spânzurat de un copac, pe o stradă din oraș

avatar

Publicat

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Cugir a fost găsit, miercuri noaptea, spânzurat de o creangă a unui pom aflat în fața unui bloc, pe o stradă din oraș. Se pare că bărbatul a fost găsit de un cetățean care locuiește într-un imobil situat pe strada Rozelor din oraș, miercuri, 12 decembrie, în […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Muncii: Agresorii din cazurile de violență domestică vor beneficia de consiliere psihologică gratuită

avatar

Publicat

psiholog sedinta

Agresorii din cazurile de violență domestică pot beneficia de consiliere psihologică, atât în cadrul unor servicii de specialitate publice, cât și private. Măsura poate fi dispusă de către instanţele judecătoreşti competente în sarcina agresorului, în soluţionarea cazurilor de divorţ, în care s-a reţinut culpa unuia dintre soţi cu privire la săvârşirea unor fapte de violenţă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Cititori fideli și instituții publice premiate de Biblioteca ”Lucian Blaga” din Alba. Concert Paula Seling

avatar

Publicat

Cititori fideli, instituții administrative și culturale din Alba alături de mass-media au fost premiați în Gala Premiilor Bibliotecii ”Lucian Blaga” din Alba, ce a avut loc miercuri seară în incinta Alba Mall. Evenimentul a culminat cu un concert susținut de solista Paula Seling.Gala de miercuri seară a fost deschisă de tânăra actriță, Cătălina Mihăilă a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate