Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Cosmonautul Dumitru Prunariu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Alba Iulia

Publicat

Singurul român care a zburat în spaţiul cosmic, dr. ing. cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu, a primit, pe 30 noiembrie, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la propunerea Facultăţii de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti.

prunariu honoris causa

Membru de onoare al Academiei Române, Dumitru Prunariu este una dintre cele mai recunoscute personalităţi la nivel internaţional.

prunariu honoris causa

Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa a avut loc vineri, 30 noiembrie, de la ora 12.00. în Aula Magna A9.

La decernarea titlului a fost prezent și bunul prieten al lui Dumitru Prunariu, scriitorul de romane științifico-fantastice, Alexandru Mironov.

prunariu honoris causa

Dumitru Dorin Prunariu (66 ani, originar din Braşov) este primul cosmonaut român. În 14 mai 1981, a devenit a devenit primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic, scrie Wikipedia.com.

A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial “Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute.

prunariu honoris causa

De profesie inginer aeronautic, a fost, pe rând, ofițer inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare, șef al Aviației civile române, președinte al Agenţiei Spaţiale Române, ambasador al României în Federaţia Rusă, președinte al Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extra-atmosferic (UN COPUOS), președinte al Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic (ASE), vice-președinte al Comitetului de Relații Internationale al Agenției Spatiale Europene (ESA). În prezent are gradul de general-locotenent în rezervă.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Sediul ISU Alba, iluminat în culorile drapelului național

Publicat

isu

Sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a devenit tricolor, de vineri seară, grație unei instalații de iluminat. Culorile sunt cele ale steagului României, a transmis un cititor Alba24. ”Sediul pompierilor din Alba, la ceas de seară. Așa ar trebui să fie sediile tuturor autorităților publice de la noi în oraș. Cred că oferă prestanță instituțională, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Protest inedit al USR PLUS Alba, la finalul campaniei electorale, pe drumul dintre Alba Iulia și Sebeș

Publicat

p

Mai mulți membri și simpatizanți din USR și PLUS au încheiat campania electorală printr-un marș de la Alba Iulia la Sebeș. Inițiativa a avut ca scop mobilizarea electoratului să meargă la vot, dar și un protest la adresa actualei guvernări, care trebuia să finalizeze în 2017 tronsonul de autostradă de la Alba Iulia la Sebeș, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO UPDATE: INCENDIU la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. A luat foc ghereta paznicului unităţii

Publicat

Pompierii din Alba Iulia au fost chemaţi să intervină, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. Din primele date, a fost cuprinsă de flăcări ghereta de aproximativ 2 mp, folosită de paznicul unităţii. În apropiere se află un rezervor de motorină, însă potrivit ISU Alba […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ionuț Zincă și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia, în loturile naționale de seniori la Orientare

Publicat

CS Unirea Alba Iulia

Ionuţ și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia au fost incluşi în loturile naționale de seniori la Orientare, în urma ultimelor competiţii, ce au contat ca etape de selecție. Ionuţ Zincă este pe primul loc al ierarhiei și Tamas Bogya este pe locul 4. Pe pozițiile 2 și 3 se regăsesc sportivii Roman […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate