Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Cosmonautul Dumitru Prunariu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Singurul român care a zburat în spaţiul cosmic, dr. ing. cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu, a primit, pe 30 noiembrie, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la propunerea Facultăţii de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti.

prunariu honoris causa

Membru de onoare al Academiei Române, Dumitru Prunariu este una dintre cele mai recunoscute personalităţi la nivel internaţional.

prunariu honoris causa

Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa a avut loc vineri, 30 noiembrie, de la ora 12.00. în Aula Magna A9.

La decernarea titlului a fost prezent și bunul prieten al lui Dumitru Prunariu, scriitorul de romane științifico-fantastice, Alexandru Mironov.

prunariu honoris causa

Dumitru Dorin Prunariu (66 ani, originar din Braşov) este primul cosmonaut român. În 14 mai 1981, a devenit a devenit primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic, scrie Wikipedia.com.

A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial “Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute.

prunariu honoris causa

De profesie inginer aeronautic, a fost, pe rând, ofițer inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare, șef al Aviației civile române, președinte al Agenţiei Spaţiale Române, ambasador al României în Federaţia Rusă, președinte al Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extra-atmosferic (UN COPUOS), președinte al Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic (ASE), vice-președinte al Comitetului de Relații Internationale al Agenției Spatiale Europene (ESA). În prezent are gradul de general-locotenent în rezervă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax