Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Cosmonautul Dumitru Prunariu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Alba Iulia

Publicat

Singurul român care a zburat în spaţiul cosmic, dr. ing. cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu, a primit, pe 30 noiembrie, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la propunerea Facultăţii de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti.

prunariu honoris causa

Membru de onoare al Academiei Române, Dumitru Prunariu este una dintre cele mai recunoscute personalităţi la nivel internaţional.

prunariu honoris causa

Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa a avut loc vineri, 30 noiembrie, de la ora 12.00. în Aula Magna A9.

La decernarea titlului a fost prezent și bunul prieten al lui Dumitru Prunariu, scriitorul de romane științifico-fantastice, Alexandru Mironov.

prunariu honoris causa

Dumitru Dorin Prunariu (66 ani, originar din Braşov) este primul cosmonaut român. În 14 mai 1981, a devenit a devenit primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic, scrie Wikipedia.com.

A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial “Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute.

prunariu honoris causa

De profesie inginer aeronautic, a fost, pe rând, ofițer inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare, șef al Aviației civile române, președinte al Agenţiei Spaţiale Române, ambasador al României în Federaţia Rusă, președinte al Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extra-atmosferic (UN COPUOS), președinte al Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic (ASE), vice-președinte al Comitetului de Relații Internationale al Agenției Spatiale Europene (ESA). În prezent are gradul de general-locotenent în rezervă.

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de fenomene METEO PERICULOASE. Cetățenii sunt sfătuiți să se adăpostească

Publicat

vant

Un COD GALBEN de fenomene meteo periculoase a fost emis în această seară de meteorologi. Se anunță viscol și intensificări ale vântului care vor atinge 55-65 de km/h. Atenționarea este valabilă între orele 23.00- 05.00. Cetățenii sunt atenționați că urmează o perioadă de vreme severe și li se recomandă: – Recomandăm conducătorilor auto să se […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Ninsoare și viscol pe Autostrada Sibiu-Sebeș. Drumarii intervin cu utilajele pentru curățarea zăpezii de pe șosea

Publicat

drumari

A început să ningă în mai multe regiuni din România, iar drumarii au fost deja nevoiți să întervină pe mai multe drumuri naționale și chiar pe autostrăzi. Ninsoarea și vântul puternic au ajuns acum și pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș. ”Ninsoarea puternică de la Brasov s-a mutat acum pe Sibiu” a anunțat purtătorul de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ordinul care reglementează taxa impusă băncilor și impozitarea veniturilor din jocuri de noroc, publicat de ANAF

Publicat

ANAF a publicat Ordinul care reglementează declararea noilor taxe introduse de OUG nr. 114/2018, respectiv taxa pe activele financiare datorate de instituțiile bancare și taxa pe veniturile din jocuri de noroc organizate online. Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.114 din 28 decembrie 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Bani de la stat pentru alegeri: Dacă va candida, Mircea Hava va putea cheltui 1,5 milioane de lei la europarlamentare

Publicat

colaj europarlamentare

Printr-o ordonanță de urgență, Guvernul României, a decis că banii primiți drept subvenții de către partidele poltitice pot fi folosiți în campaniile electorale. Cum românii sunt așteptați la urne de două ori în 2019, pentru europarlamentare și la sfârșit de an pentru alegerea președintelui, la ”umbra” conflictelor din justiție, OUG-ul a trecut fără a face […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate