Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO VIDEO: Crăpături uriașe la nici 100 metri de Autostrada Sibiu-Orăştie. În zona Aciliu pământul continuă să se miște

Publicat

alunecare sibiu Alunecarea de teren din zona Aciliu continuă să ameninţe o parte din Autostrada Sibiu-Orăştie. Deşi reprezentanţii CNAIR susţin că nu este afectat corpul autostrăzii, la circa 100 de metri de carosabil, pe deal, se văd urmele pământului instabil- potrivit unei filmări făcute de DIGI 24.

Pe versant s-au adâncit şanţurile, iar pâmântul se deplasează, la fiecare câţiva metri. Statul român, nemulțumit de calitatea lucrărilor, a reziliat contractul cu firma din Italia care se ocupa de proiect.

Vezi şi VIDEO: A1, Sebeş – Sibiu, Lot 3. ONG: Dealul Bucium continuă să cadă spre autostradă. Încă se aşteaptă expertiza tehnică

Sătenii din Aciliu spun că terenul aici a fost mereu instabil. Parcă mai mult după lucrările la autostradă, au început să fie afectate și casele, și drumul, potrivit sursei citate.

O soluţie ar putea fi împădurirea terenului, de altfel în proiectul inițial fiind prevăzute de altfel lucrări de drenare și de plantare, ce nu au mai fost făcute.

„Se lucrează la consolidarea terenului respectiv, inclusiv prin foraje. Nu este afectat corpul acestei autostrăzi și, la ora actuală, se circulă în condiții de siguranță”, a precizat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR..

Reamintim că Autostrada Orăștie-Sibiu a avut probleme încă de la inaugurare. Au fost fisuri pe carosabil, iar o porţiune ce risca să se prăbuşească a fost refăcută.

sursa: digi24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax