Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(FOTO-VIDEO) Crosul umanitar „Fără frontiere pentru copiii cu Sindromul Down”: Alergătorul profesionist Lajko Csaba a ajuns la Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Crosul umanitar „Fără frontiere pentru copiii cu Sindromul Down” s-a încheiat luni, când alergătorul profesionist Lajko Csaba a ajuns la Alba Iulia, la intrarea în municipiu de pe DN74 (dinspre Șard).

Alergătorul Lajko Csaba a intrat în Alba Iulia în jurul orei 15.15 şi a fost întâmpinat de viceprimarul Paul Voicu. Acesta din urmă i s-a alăturat lui Csaba în drumul înspre sediul Primăriei. Sportivul a fost însoțit de o echipă de 9 alergători amatori și a participat la o întâlnire cu autoritățile locale și presa începând cu ora 17.00, la sediul Primăriei.

Delegația a fost primită de către viceprimarul Paul Voicu, cel care i-a și însoțit, în pas alergător, de la intrarea în oraș. La sediul Primăriei, acesta i-a oferit șefului delegației două diplome de onoare.

Alături de Paul Voicu s-a aflat și directoarea Serviciului de Asistență socială Alba, dr. Adela Cristescu, care a făcut o prezentare a Centrului pentru pacienți cu sindrom Down din Alba Iulia.

Lajko Csaba, coordonatorul și inițiatorul crosului, le-a împărtășit celor prezenți bucuria de a fi putut uni în acest fel, cele două orașe înfrățite, Szekesfehervar și Alba Iulia. În drumul lor, alergătorii au colectat cadouri și echipamente sportive, pe care le vor dona sportivilor cu dizabilități din România.

Echipa de alergători este formată din sportivi cu vârste cuprinse între 20 și 73 de ani. Aceștia au parcurs aproximativ 75 de kilometri pe zi pentru a ajunge în România, la Alba Iulia.

De la ora 19.30 a avut loc un picnic de socializare, la care au participat persoane cu dizabilități, inițiatorii proiectului, organizatori și oficialități. Evenimentul a avut loc în Grădina Romană, pe latura de Nord a Cetății Alba Carolina.

Crosul este o acțiune a orașelor înfrățite Alba Iulia și Szekesfehervar, desfășurată împreună cu Fundația “Inimă de Înger Down”. Traseul s-a întins pe o distanță de 800 de kilometri și a fost parcurs în 8 zile. Acesta a pornit din orașul Szekesfehervar, prin Budapesta, Debrecen și s-a încheiat la Alba Iulia, pe data de 30 iulie. Consiliul Local a aprobat, în ședința de marți, alocarea unei sume de până la 3.500 lei pentru întâmpinarea delegației de alergători și organizarea unei festivități în acest sens.

Crosul umanitar „Fără frontiere pentru copiii cu Sindromul Down” a fost inițiat de alergătorul Lajko Csaba din Ungaria, care participă la concursuri pentru amatori încă din anul 2006 și care a câștigat numeroase premii naționale și internaționale.

„Este vorba despre o acțiune caritabilă, o primă inițiativă, cu scopul de a consolida relațiile dintre cele două orașe înfrățite, pe plan sportiv și, de asemenea, de a ajuta pe cei care suferă de sindromul Down, aici, la Alba Iulia. În cadrul evenimentului se colectează și echipamente sportive folosite, dar de bună calitate pentru sportivii cu dizabilități, echipamente ce vor ajunge la Alianța Olimpică Specială Maghiară și la Sportivii cu Dizabilități din Alba Iulia”, se precizează în raportul de specialitate al proiectului înaintat CL.

Adina E. CURTA

Flavia NICOLAE

FOTO-VIDEO: Diana TOTH

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax