Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Cum arată iarna pe „ulița” Sibiu-Boița. Când se va putea circula pe primii kilometri din Autostrada A1 Sibiu-Piteşti

Publicat

Mai multe imagini de pe șantierul Sibiu-Boița au fost făcute publice, sâmbătă, 25 decembrie, de Asociația Pro Infrastructura. O filmare aeriană arată care este stadiul lucrărilor pe cei 13,17 kilometri.

„Iarna pe uliță, pardon, pe Autostrada A1 Sibiu-Boița. Cadoul nostru de Crăciun este o filmare aeriană de pe cei 13,17 km.

Șantierul avansează bine și, cu multă determinare din partea constructorului (PORR) și puțin noroc de vreme bună și dealuri ascultătoare, vom circula pe primii kilometri din Autostrada Sibiu-Pitești la sfârșitul anului viitor”, au transmis reprezentanților asociației.

Lucrările pe A1 Sibiu – Boiţa (13,17 km) au început în aprilie 2020, iar în prezent au ajuns la circa 60%

Primul tronson în lucru al autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti, secţiunea 1 de la Sibiu la Boiţa se află la un stadiu fizic destul de avansat, iar pentru finalul anului 2022 s-ar putea da drumul la trafic, chiar şi dacă doar în sistem half-profile pe viaductul Tălmăcel – cea mai impresionantă lucrare din proiect.

Aici viaductul este executat în consolă, iar primele elemente turnate aproape au ajuns să se unească pe una dintre căile podului.

„De departe, cea mai amplă lucrare de pe tronsonul dintre Sibiu şi Boiţa este viaductul Tălmăcel. Cu o lungime de 650 de metri şi cu o înălţime a picioarelor de până la 30 de metri, acest pod casetat şi executat în consolă, cu 8 deschideri, este construit după cele mai noi standarde în domeniu”, anunța în urmă cu câteva luni fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, segmentul Sibiu-Boiţa mai cuprinde:

– încă un viaduct, la Tălmaciu, cu 10 deschideri şi lung de 400 de metri;

– 2 noduri rutiere;

– 2 spaţii de servicii;

– 27 de poduri şi pasaje;

– tot atâtea podeţe.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax