Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO Cum s-a desfășurat slujba de Bobotează de la Alba Iulia. Oamenii au vrut să fie primii la distribuția de apă sfințită

Publicat

În jur de 200 de credincioși au participat miercuri, la slujba de Bobotează de la Alba Iulia. Deși procesiune religioasă s-a desfășurat în aer liber, pe esplanada Catedralei Reîntregirii, majoritatea celor prezenți la eveniment nu au respectat distanțarea fizică impusă de autorități pentru diminuarea transmiterii de COVID-19. 

Mai exact, în jurul butoaielor cu apă sfințită, în timpul procesiunii ținute de un sobor de preoți în frunte cu Arhiepiscopul Irineu, credincioșii au stat ”umăr la umăr”.

Vezi și Mesaje de Sfântul Ioan Botezătorul

Majoritatea dintre aceștia au purtat măști de protecție, dar au existat și persoane care nu au avut mască sau care le-au purtat sub nas, sau sub barbă.

În timpul slujbei au existat și credincioși care au păstrat distanțarea fizică și au ascultat procesiunea de la distanță.

Momentul culminant în care cei prezenți s-au îmbulzit la propriu unul în altul, a fost când a început împărțitrea apei sfințite.

Deși preoții prezenți i-au atenționat pe credincioși să păstreze distanța, aceștia nu au respectat sfaturile și în jurul butoaielor s-a format o masă de oameni care doreau să fie primii la apă sființită.

O situație asemănătoare, în care oamenii din Alba Iulia nu au respectat distanțare fizica s-a înregistrat și în timpul sărbătorilor de iarnă, când sute de cetățeni au luat cu asalt supermarket-urile din oraș, iar cozile la casele de marcat păreau a fi interminabile. Atunci era vorba însă de spații închise, însă nici atunci autoritățile nu au reacționat.

Mai multe echipaje alte poliției și jandarmeriei din Alba au fost prezente pe margine, în timpul slujbei, dar nu au intervent pentru a asigura distanțarea fizică dintre persoanele prezente în fața Catedralei din Alba Iulia.

În județul Alba, în ultimele zile, cazurile de COVID-19 raportate de DSP Alba au crescut. Marți au fost raportate 101 cazuri, iar miercuri, 6 ianurie, 94 de cazuri.

Sursă foto: Flavius Lazăr

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax