Connect with us
Publicitate

BLAJ

FOTO-VIDEO: Cum va arăta cea mai modernă curte a unui colegiu din România. Lucrări de reabilitare, la Colegiul IM Clain din Blaj


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILHhYVyww" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Publicat

Cea mai modernă curte a unui colegiu din România se află în lucru, la Blaj. Proiectul de amenajare urbanistică și peisagistică a curții interioare a Colegiul Național I.M. Clein prevede realizarea unei baze sportive moderne, cu terenuri de fotbal, handbal, volei și baschet, a unei piațete, a unui amfiteatru dar și a unor parcuri sau locuri de joacă pentru preșcolari. 

„Este o lucrare de reabilitare totală a curții interioare a Colegiului Național Inochentie Micu Clain, școală reprezentativă a învățământului blăjean și nu numai. Este o lucrare pe care am început-o în luna septembrie a acestui an, care va dura un an de zile, adică până în septembrie 2020.

Este o amenajare arhitecturală care va fi foarte primitoare dar și foarte utilă. Vom avea un amfiteatru în aer liber care va permite profesorilor și elevilor să facă cursuri în aer liber atunci când vremea va permite. Vom avea o bază sportivă care va cuprinde un teren de 60 de metri cu gazon natural și încă trei terenuri artificiale pentru toate sporturile, baschet, handbal, tenis de câmp. În curte mai avem o grădiniță, iar în spatele acesteia o să fie un loc de joacă adaptat vârstei acestor copii.

Este o lucrare la care eu visez demult, dar aceasta a fost ordinea priorităților. Valoare este undeva în jur de un milion de euro, finanțarea este din bugetul propriu, cu sprijinul Consiliului Județean Alba. Banii care îi primim se văd în obiective clare, bine stabilite și utile comunității”, a precizat pentru Alba24 primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Licitația privind lucrările de amenajare urbanistică și peisagistică – curtea interioară a Colegiul Național I.M. Clein a fost câștigată de Apis Com SRL, din Blaj. Valoarea contractului este de 3.430.617,61 de lei.

Proiectul prevede amenajarea în curtea colegiului a unei piațete și a unei baze sportive cu trei terenuri, unul de fotbal cu gazon înierbat, unul de handbal / volei (sintetic) și un altul de baschet (sintetic).

În zona celor trei terenuri vor fi amenajate o pistă de alergare / săritură în lungime, o groapă cu nisip, gradene din beton aparent cu șezut din lemn, bănci și locuri de șezut.

 

În zona Grădiniței proiectul prevede realizarea unui loc de joacă pentru preșcolari, din poliuretan turnat, în suprafață de 60 de metri pătrați. 

Tot în zona Grădiniței se va construi o pistă de biciclete / trotinete, în lungime de 87,57 metri.

Lângă Capela Greco Catolică se va realiza un mic parc cu pavele din granit și o platformă cu locuri de șezut. Parcul va fi înconjurat de o alee cu pavele înierbate, în lungime de 87,68 metri.

În incinta curții interioare va fi amenajată și o parcare care va include trei locuri pentru microbuze, două locuri pentru persoane cu dizabilități și șase locuri de parcare.

Tot în zona capelei va fi amenajat și un amfiteatru, în care elevii și profesorii vor putea desfășura diferite activități în aer liber.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate