Contacteaza-ne si pe
Publicitate

BLAJ

FOTO-VIDEO: Cum va arăta cea mai modernă curte a unui colegiu din România. Lucrări de reabilitare, la Colegiul IM Clain din Blaj

PublicatPreluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.


<p><script type="text/javascript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILHhYVyww"></script></p>
Cea mai modernă curte a unui colegiu din România se află în lucru, la Blaj. Proiectul de amenajare urbanistică și peisagistică a curții interioare a Colegiul Național I.M. Clein prevede realizarea unei baze sportive moderne, cu terenuri de fotbal, handbal, volei și baschet, a unei piațete, a unui amfiteatru dar și a unor parcuri sau locuri de joacă pentru preșcolari. 

„Este o lucrare de reabilitare totală a curții interioare a Colegiului Național Inochentie Micu Clain, școală reprezentativă a învățământului blăjean și nu numai. Este o lucrare pe care am început-o în luna septembrie a acestui an, care va dura un an de zile, adică până în septembrie 2020.

Este o amenajare arhitecturală care va fi foarte primitoare dar și foarte utilă. Vom avea un amfiteatru în aer liber care va permite profesorilor și elevilor să facă cursuri în aer liber atunci când vremea va permite. Vom avea o bază sportivă care va cuprinde un teren de 60 de metri cu gazon natural și încă trei terenuri artificiale pentru toate sporturile, baschet, handbal, tenis de câmp. În curte mai avem o grădiniță, iar în spatele acesteia o să fie un loc de joacă adaptat vârstei acestor copii.

Este o lucrare la care eu visez demult, dar aceasta a fost ordinea priorităților. Valoare este undeva în jur de un milion de euro, finanțarea este din bugetul propriu, cu sprijinul Consiliului Județean Alba. Banii care îi primim se văd în obiective clare, bine stabilite și utile comunității”, a precizat pentru Alba24 primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Licitația privind lucrările de amenajare urbanistică și peisagistică – curtea interioară a Colegiul Național I.M. Clein a fost câștigată de Apis Com SRL, din Blaj. Valoarea contractului este de 3.430.617,61 de lei.

Proiectul prevede amenajarea în curtea colegiului a unei piațete și a unei baze sportive cu trei terenuri, unul de fotbal cu gazon înierbat, unul de handbal / volei (sintetic) și un altul de baschet (sintetic).

În zona celor trei terenuri vor fi amenajate o pistă de alergare / săritură în lungime, o groapă cu nisip, gradene din beton aparent cu șezut din lemn, bănci și locuri de șezut.

 

În zona Grădiniței proiectul prevede realizarea unui loc de joacă pentru preșcolari, din poliuretan turnat, în suprafață de 60 de metri pătrați. 

Tot în zona Grădiniței se va construi o pistă de biciclete / trotinete, în lungime de 87,57 metri.

Lângă Capela Greco Catolică se va realiza un mic parc cu pavele din granit și o platformă cu locuri de șezut. Parcul va fi înconjurat de o alee cu pavele înierbate, în lungime de 87,68 metri.

În incinta curții interioare va fi amenajată și o parcare care va include trei locuri pentru microbuze, două locuri pentru persoane cu dizabilități și șase locuri de parcare.

Tot în zona capelei va fi amenajat și un amfiteatru, în care elevii și profesorii vor putea desfășura diferite activități în aer liber.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Mediului vrea să interzică exportul de lemn în spațiul extracomunitar. Pentru UE nu se poate lua această măsură

Publicat

Costel Alexe, noul ministru liberal al mediului, apelor și pădurilor, a declarat joi seara la Digi24 că Guvernul ia în calcul interzicerea exporturilor de bușteni în țările care nu sunt membre ale Uniunii Europene. Potrivit acestuia, o asemenea măsură nu este posibilă și în spațiul intercomunitar, pentru că legislația UE nu permite o asemenea măsură […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cugirul s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare. Bradul de Craciun a fost aprins, iar în centrul orașului au pornit colindele

Publicat

Cugirul a intrat în spiritul Crăciunului. Vineri, în centrul orașului, a fost inaugurat tradiționalul brad de Crăciun și a fost aprins iluminatul festiv de sărbători.  Luminițele de Crăciun au fost aprinse de primarul Adrian Teban și și viceprimarul Călin Furdui, alături de elevii care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Zilele cu cea mai mare poluare a aerului din Alba Iulia, analizate cu o aplicație a The NY Times. Statusul orașului: periculos

Publicat

Cea mai mare poluare a aerului din Alba Iulia, în perioada 2016 – 2019, a fost înregistrată anul trecut. În două zile din lunile mai și noiembrie, valorile particulelor în suspensie (PM 2.5) într-o singură oră au fost de peste 30 de ori mai mari decât limita maximă admisă pentru întreaga zi.  Cotidianul american The […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 100 de unitați de alimentație publică din Alba verificate și amenzi date de inspectorii DSVSA

Publicat

comercianti piata

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat, în perioada 28 noiembrie – 5 decembrie, un număr de 135 de unități de alimentație publică, cu scopul prevenirii toxiinfecțiilor alimentare. Au fost controlate unități de alimentație publică care desfășoară activități în domenii precum fabricarea pâinii, procesării laptelui, procesării cărnii, comerț cu amănuntul, fabricarea prăjiturilor, a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate