Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Dacia prezintă Manifesto concept car. O mașină robustă, cool, adaptată pentru exterior, fără uși, geamuri sau parbriz

Publicat

Dacia a prezentat ultimul său concept car – „Manifesto”, un vehicul simplu, cu un design cool și robust, eficient atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere al mediului.

Deși nu prefigurează un model viitor, conceptul este „laboratorul viu” al Dacia, impregnat cu ideile și inovațiile de pionierat ale companiei, care vor fi disponibile pe viitoarele sale mașini de serie.

Citește și Dacia a anunțat prețul din România pentru modelul JOGGER HYBRID. Când primesc mașina cei care o comandă în ianuarie 2023

Manifesto este un SUV decapotabil ultra-compact, astfel încât pasagerii să se poată conecta cu natura. Mașina ușoară și silențioasă pune accent pe agilitate și mai puțin pe viteză. Cu acest tip de vehicul veți putea aproviziona cu ușurință cabanele montane sau ajunge în locuri izolate, susține Dacia.

Manifesto nu va fi disponibil pentru vânzare, dar include toate inovațiile Dacia, inclusiv cele existente deja pe unele dintre modelele companiei și care vor fi disponibile în curând pentru toată gama, cele care urmează să fie lansate și cele care explorează idei noi, ce vor fi dezvăluite în viitor.

Cu Manifesto, Dacia își reafirmă viziunea privind un vehicul simplu, cool, robust, accesibil și prietenos cu natura.

Economia dusă la extrem – fără uși, geamuri sau parbriz

Dacia „redefinește esențialul, oferind o experiență din ce în ce mai simplă și mai autentică”. Fără uși, ferestre sau parbriz, barierele dintre pasageri și mediu sunt eliminate, iar cei din interior sunt în legătură directă cu natura.

„Pe măsură ce vă pregătiți pentru activitățile în aer liber, nu există nimic la fel de convenabil ca o suprafață de lucru rezistentă, care servește o varietate de scopuri în loc de un hayon”, explică echipa Dacia.

În timp ce sunt cufundați în natură, pasagerii rămân conectați cu serviciile disponibile pe smartphone-ul lor. Cu funcția „Utilizează dispozitivul propriu”, mașina le permite pasagerilor să integreze complet un smartphone în tabloul de bord și în computerul de bord. Acest sistem este deja disponibil pe multe dintre modelele actuale ale Dacia și va continua să evolueze în continuare.

Între timp, sistemul „YouClip” permite fixarea unei varietăți de accesorii modulare pe mașină, o idee de pionierat care va fi integrată în viitoarele modele Dacia.

Manifesto oferă o singură lampă. „De ce să folosiți două dacă una oferă toată lumina de care aveți nevoie?”, explică Dacia.

Această singură lampă poate fi chiar detașată pentru a fi folosită ca o lanternă puternică.

Conceptul Manifesto: orientat în exterior

Conceptul Dacia Manifesto „împinge limitele și mai departe, transformând o mașină într-un mijloc de legătură, conectând oamenii și natura. Manifesto Concept vine cu toate caracteristicile off-road, inclusiv tracțiune pe 4 roți, înălțime de rulare foarte generoasă, roți mari și o caroserie construită pentru a rezista pe cele mai dure terenuri. Este rezistent la apă: puteți curăța interiorul cu o spălătorie cu jet. În plus, husele detașabile ale scaunelor devin saci de dormit în câteva secunde”.

Pe lângă caracterul său practic, portbagajul mașinii și barele de transport reconfigurabile pot găzdui o gamă largă de sarcini.

Dacia spune că „a demonstrat deja excelență în acest domeniu, cu bare de acoperiș modulare inovatoare disponibile pe Sandero Stepway și Jogger, care vor veni în curând la Duster.

O baterie dedicată și detașabilă furnizează energie printr-o priză de uz casnic, transformând Conceptul Manifesto într-o sursă de energie pentru orice activități în aer liber care necesită energie.

Un design eco-smart

Cu Manifesto, Dacia își prezintă „viziunea pentru un vehicul cu o amprentă minimă asupra mediului”. Cu designul său compact și ușor, consumă mai puțină energie.

Grupul susține că „această căutare a eficienței datează de mult în gama Dacia – Jogger, de exemplu, este cu 300 kg mai ușor decât rivalii săi cu șapte locuri. Principalele părți ale corpului din plastic ale Manifesto Concept conțin o parte semnificativă de material reciclat. Numit Starkle®, este fabricat din polipropilenă deja prelucrată, cu efect de pete.”

În interior, mașina este potrivită cu materiale naturale – și anume pluta care înfășoară tabloul de bord.

„Ca și în cazul ultimelor modele Dacia, cromarea decorativă a dispărut. Conceptul de anvelope fără aer reprezintă o altă caracteristică inovatoare, deoarece vizează respectarea mediului, precum și economii. Principiul de bază este durabilitatea, deoarece anvelopele sunt rezistente la perforare și durează atâta timp cât vehiculul”, mai explică echipa Dacia.

sursa foto: Dacia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax