Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Dacia Spring, doar o stea din cinci la testele de siguranță EuroNCAP. Renault Zoe – zero stele

Publicat

YouTube video

Organismul european independent de testare a siguranței vehiculelor, EuroNCAP a publicat joi detalii despre siguranța oferită de noile modele Dacia Spring și Renault Zoe. Rezultatele testului sunt însă dezastruoase: Dacia Spring a obținut o singură stea din cinci, în timp ce Renault Zoe nu a obținut nici măcar una.

Dacă decizia în privința primului model electric al mărcii Dacia era, oarecum, așteptată, cea care dă zero puncte modelului Renault Zoe este surprinzătoare. Modelul electric francez obținuse în 2013 nu mai puțin de cinci stele.

Oficialii EuroNCAp sunt foarte drastici și în privința modului de exprimare atunci când vine vorba despre Dacia Spring. În detaliile oferite presei, ei menționează că:

„Modelul complet electric Spring, comercializat ca un vehicul nou-nouț, se bazează în mare parte pe Renault City K-ZE de fabricație chineză, acesta însuși un derivat al lui Renault Kwid, vândut de câțiva ani în India și Brazilia. Dacia are susținători convinși în toată Europa – cumpărători de mașini care apreciază prețurile mici și se feresc de „funcțiile inutile” ale altor mașini. Cu toate acestea, în primăvară, „maeștrii ingineriei frugale” au lansat un produs care merge dincolo de simplitate.

Performanța sa la testele de impact este de-a dreptul problematică, cu un risc ridicat de răni care pun viața în pericol mai ales în zona pieptului șoferului și a capului pasagerilor din spate în testele de impact frontal. Protecția este marginală și asupra pieptului pasagerilor în cazul impactului lateral. Performanța mediocră în eventualitatea unui accident și tehnologia slabă de evitare a impactului au ca rezultat evaluarea cu o stea pentru Dacia Spring”.

„Habitaclul Spring-ului a rămas stabil în testul impactului frontal. Citirile mai multor senzori aflați în picioarele manechinelor au fost ridicate, ceea ce indică o protecție slabă, iar structurile din tabloul de bord prezentau un risc de rănire pentru ocupanții de diferite dimensiuni și pentru cei care stau în poziții diferite.

Protecția pieptului manechinului șoferului a fost, de asemenea, evaluată ca slabă, pe baza citirilor compresiei toracice în timpul testului. Bazinul șoferului a fost, de asemenea, prost protejat, cu citiri care au depășit valorile recomandate”, se mai precizează în raportul EuroNCAP.

Citește AICI raportul complet.

După afișarea rezultatelor, Dacia a venit cu o declarație oficială:

„Spring este un vehicul sigur, aparținând segmentului A. Este un model omologat, conform cu reglementările europene în materie de siguranță, pe care le şi depășește în unele privințe. (Spre exemplu, sistemul AEBS (Advanced Emergency Braking System) sau accesul la baterie pentru pompier, existente pe Spring, nu sunt obligatorii conform reglementărilor europene).

Spring propune numeroase elemente de siguranță, oferind o protecție mai bună decât majoritatea vehiculelor aflate în circulație în prezent în Europa (inclusiv modele din segmentele superioare).

Protocoalele de testare EuroNCAP devin din ce în ce mai stringente la fiecare doi ani, în special pentru vehiculele mici, de oraș, de dimensiuni şi greutate reduse. Dacia nu urmărește neapărat obținerea de stele EuroNCAP prin includerea în dotarea vehiculelor sale a unor elemente din categoria sistemelor avansate de asistenţă a conducerii (ADAS – Advanced Driver Assistance Systems), pe care clienții noștri nu doresc să le folosească sau pentru care nu sunt dispuși să plătească în prezent.”

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    miercuri, 08.12.2021 at 13:25

    Astea nu sunt și nu vor fii niciodată autoturisme.Reclama suflerul comerțului.Așa ce va își cumpără unul care n-a văzut mașini ( mă refer la ambele tipuri).

  2. Ss

    miercuri, 08.12.2021 at 15:55

    Asa zisele „masini electrice” nu pot avea un nivel de siguranta acceptabil deoarece, pentru a avea ceva autonomie, trebuie sa fie cat mai mici si usoare…ori asa ceva este incompatibil cu siguranta !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax