Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: De pe Broadway, la Alba Iulia. Mamma Mia, primul musical românesc, la Sărbătoarea Muzicii 2018

Publicat

YouTube video

„Mamma Mia“, primul musical de pe Broadway produs în România a ajuns duminică la Alba Iulia, în ultima seară a festivalului „Sărbătoarea Muzicii”. Mii de albaiulieni au fost purtați, timp de 2 ore, pe o insulă în Grecia, acolo unde Sophie, o tânăra care urmează să se căsătorească, încearscă să-și găsească tatăl. Muzică, dans, comedie, romantizm, spectacolul a avut toate ingredientele, iar asta s-a văzut din ropodele de aplauze venite din partea spectatorilo. 

 

Mamma Mia!“ este o poveste romantică despre o tânără visătoare care încearcă să descopere cine e adevăratul ei tată şi invită la nunta sa pe cei trei bărbaţi din trecutul mamei sale care ar putea să o conducă la altar.

Astfel, cei trei „taţi”, Sam Carmichael, Harry Bright şi Bill Austin, au parte de o întâlnire plină de neprevăzut pe o mică insulă grecească, unde vor împărţi nu numai revederea cu iubirea lor din tinereţe, dar şi un nou statut – acela de posibil părinte pentru Sophie, tânăra care urmează să se căsătorească.

O poveste despre dragoste şi prietenie, despre părinţi şi copii, despre alegeri în viaţă şi despre căutarea identităţii, spusă pe cele mai frumoase cântece ale trupei ABBA, cântece cunoscute şi îndrăgite de toţi românii.

Musicalul „Mamma Mia!” a fost lansat în 1999, la Londra, în West End, şi apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway. Dramaturgul Catherine Johnson şi producătoarea Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele compuse de Benny Anderson şi Bjorn Ulvaeus, foşti membri ai formaţiei ABBA. Titlul musicalului este hitul grupului din anul 1975, melodia „Mamma Mia”. Musicalul a întrecut producţii originale de pe Broadway, precum „The Sound of Music”, „The King and I” şi „Damn yankees”. A devenit al optulea cel mai longeviv musical de pe Broadway şi al nouălea cel mai longeviv show din toate timpurile, cu 5.124 de reprezentaţii.

Datorită succesului înregistrat, povestea a fost adaptată pentru marele ecran în 2008, cu actorii Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth şi Stellan Skarsgård în rolurile principale.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax