Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO | Debut literar în clasa a VIII-a: Cătălina Lazăr, de la Școala „Mihai Eminescu” a lansat „Jurnalul unor sentimente”

Publicat

YouTube video

Școala „Mihai Eminescu” din Alba Iulia a avut marți, un nou motiv de mândrie. Cătălina Iulia Lazăr, elevă în clasa a VIII-a, a lansat primul ei volum de „poezie în proză”, intitulat „Jurnalul unor sentimente”. La eveniment au fost prezente atât cadre didactice și colegi, cât și părinții și apropiați ai elevei. Invitații au fost dintre cei mai variați, de la reprezentanți ai Universității ”1 Decembrie 1918”, Bibliotecii Județene Alba și Inspectoratului Școlar Județean Alba, până la scriitori.

Cătălina Iulia Lazăr, participantă timp de doi ani consecutiv la faza națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română, premiantă și, de cele mai multe ori, reprezentantă a Școlii „Mihai Eminescu” în diverse proiecte și concursuri, este una din elevele a cărei pasiune pentru scris s-a dezvoltat, după cum ea însăși spune, încă din copilărie. Cu toate acestea, până acum trei luni, nu s-a gândit serios să scrie o carte. Lucrarea Jurnalul unor sentimente”, manifestarea dorinței ei de a scrie și de a-și împărtăși trăirile tuturor, a fost scrisă în decurs de 2 luni și este structurată în 14 capitole, fiecare capitol fiind dedicat unui sentiment.

Evenimentul a debutat cu un o scurtă cuvântare, ținută de directoarea școlii generale „Mihai Eminescu”, Rodica Marinescu, urmată de cea a profesoarei de română, Emanuela Bandici, cea care a sprijinit-o pe Cătălina în tot acest demers. Mai mulți colegi de-ai fetei au ținut să recite și ei câteva poezii, iar o serie de invitați au ținut să adreseze atât Cătălinei, cât și audienței, câteva cuvinte despre importanța scrierii.

„Scriu pentru că literatura răspunde la două întrebări fundamentale: cine sunt sau suntem și încotro ne îndreptăm?”, a spus Silviu Mihăilă, profesor doctorand, la catedra de limba și literatura română a Colegiului ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, în timp ce Cătălina Lazăr, este de părere că ”doar prin scris putem trăi în același timp în două lumi diferite”.

Spre sfârșitul evenimentului, autoarea a dorit să mulțumească profesoarei Emanuela Bandici, care i-a insuflat paiunea pentru poezie, școlii, părinților și tuturor acelora care au avut o contribuție aparte în viața ei.

FOTO-VIDEO: Alexandra ONIȚA

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax