Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia: Bărbatul acuzat că a omorât în bătaie copilul concubinei sale, în judeţul Sibiu, rămâne în arest preventiv

Publicat

vlcsnap-error214 Bărbatul de 44 de ani din judeţul Sibiu, acuzat că a omorât în bătaie, acum trei ani, băiatul concubinei sale, rămâne în arest preventiv. Acesta a contestat la Curtea de Apel decizia Tribunalului Sibiu de arestare preventivă, însă instanţa de la Alba Iulia a menţinut măsura.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au dispus, în 17 aprilie, reţinerea lui Antonio Zaccagna (44 de ani), domiciliat în satul Zlagna, comuna Bârghiş, judeţul Sibiu, pentre omor şi profanare de morminte sau cadavre. Inculpatul a fost arestat, în 18 aprilie, prin decizie la Tribunalul Sibiu. Ulterior, acesta a contestat decizia.

YouTube video

Scenariul crimei din satul sibian, care s-ar fi petrecut în 2013, seamănă cu cele din filme de groază. Procurorii au stabilit detaliile oribilei crime abia în 2016.

Potrivit anchetatorilor, “în cursul anului 2013, în timp ce se afla în domiciliul său dintr-un sat din judeţul Sibiu împreună cu concubina sa şi copilul acesteia (în vârstă de 4 ani), inculpatul Z.A. i-a aplicat minorului mai multe lovituri în zona feţei şi a pieptului, soldate cu decesul acestuia.

Ulterior, inculpatul a săpat o groapă în locuinţa sa unde a introdus corpul victimei, după care s-a deplasat în municipiul Târgu Mureş de unde a cumpărat mai multe pungi cu sodă caustică. La momentul revenirii la domiciliul său, inculpatul Z.A. a dezgropat cadavrul minorului, l-a pus într-un cazan pe sobă, a adăugat apă şi soda caustică şi timp de mai multe ore a întreţinut focul cazanului până la momentul la care corpul minorului s-a transformat într-un lichid gelatinos.

Pentru a-şi şterge orice urmă a faptei, inculpatul Z.A. a aruncat atât cazanul, cât şi lichidul gelatinos reprezentând corpul minorului decedat pe malul râurilor Târnava Mare şi Mureş”.

După cum a relatat presa locală, Zaccagna Antonio ar fi povestit anchetatorilor că de fapt copilul ar fi avut o criză epileptică și pentru că nu au știut cum să îl ajute, acesta s-a înecat cu propria vomă și a decedat. Atunci ar fi încercat să îl resusciteze și să îi elibereze căile respiratorii, dar fără rezultat. În acel moment, el ar fi decis de comun acord cu mama băiețelului și încă doi frați ai acesteia, respectiv un bărbat și o femeie, că mai potrivit ar fi să scape de cadavrul copilului. Motivul invocat ar fi fost acela că dacă se suna la poliție, vecinii sigur l-ar fi considerat vinovat pentu că mai obișnuia să îi mai articuleze câte o corecție fizică micuțului, scrie oradesibiu.ro

Apoi cadavrul a fost îngropat provizoriu într-o groapă săpată în șura casei, iar a doua zi dimineață criminalul a mers la Mureș, de unde a cumpărat soda caustică și cele necesare distrugerii cadavrului copilului. Antonio le-a mai spus anchetatorilor că a făcut acest gest disperat din dragoste pentru concubină și pentru că nu a vrut ca aceasta să fie scoasă vinovată de moartea fiului ei.

Surse din cadrul anchetei au mai povestit că mama copilului nu recunoaște varianta prezentată de concubin și afirmă în continuare că în cumplita seară de 28 aprilie 2013, copilul a fost bătut de bărbat. Mai mult aceasta afirmă că a ascuns adevărul preț de 3 ani pentru că bărbatul i-ar fi amenințat că vor avea aceeași soartă dacă îl dau pe mâna poliției. Deocamdată mama copilului și frații acesteia au în continuare calitatea de martori în acest caz destul de dificil de instrumentat din cauza lipsei probelor, potrivit sursei citate.

Antonio Zaccagna și Otvos Tunde s-au mutat în Zlagna în urmă cu 3 ani, venind din județul Mureș.

Foto, video: Daniel BLOSS

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax