Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Delegație a contabililor din Alba, la protestele de la București. ”Fără haos în legislația fiscală!”

Publicat

O delegație a contabililor din Alba participă la protestele de la București, împotriva unor măsuri adoptate de Guvern fără consultare publică. 

”Fără haos în legislația fiscală! Fără e-TVA! Vrem predictibilitate și transparență!” a transmis unul dintre reprezentanții acestora, prezent la protest.


Protestul contabililor se desfășoară luni, iar la el participă specialiști în fiscalitate din toată țara.

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) solicită autorităților fiscale să adopte urgent un plan de acțiune care să vizeze două direcții:

  • modificarea de urgență a actelor normative în vigoare, pe baza propunerilor profesiei contabile transmise prin organismul profesional, propuneri care elimină și/sau prorogă impunerea unor obligații pe care le considerăm inutile și inoportune, în scopul de a relaxa presiunea fiscal-birocratică din prezent care asfixiază antreprenorii, profesioniștii contabili și inovația;
  • implementarea unei strategii de resetare a modului în care „e-urile” fiscale sunt implementate în prezent, astfel încât transformarea digitală să se transpună în simplificare pentru firme și combaterea mai eficientă a evaziunii fiscale de către stat.

Concret, protestul lor vizează e-Factura și e-TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pamfil

    luni, 08.07.2024 at 11:40

    Ironic… de 35 de ani asta este… haos. Legi strambe, OUG-uri, chichițe si altele ca sa se poata ciupi legal de catre diversi.

    „Sa facem sa fie bine” ar trebui sa fie sculptat in piatra pe masa oricarui patron mai mare sau mai mic cat si in ministerele statului Roman.

    Legi intortocheate ca sa se poata fura de 35 de ani. Acum, tovilor complici Contabili si Iecsperti de ce nu va mai convine?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate