Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Deschiderea anului școlar 2018-2019 la Colegiul Național Militar din Alba Iulia. Bobocii au depus jurământul

Publicat

În prezența părinţilor şi profesorilor, elevii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au intrat în noul an școlar 2018-2019. Pentru elevii din clasele mai mari, pașii de defilare nu mai reprezintă o noutate, dar nici bobocii nu s-au lăsat mai prejos și cu mult curaj au defilat alături de colegi. Cu emoții, elevii din clasa a IX-a au îmbrăcat pentru prima dată uniforma de instrucție și au format, în curtea liceului care le va fi casă pentru următorii patru ani, primul lor detașament.

Luni, 10 septembrie 2018, elevii Colegiului Militar „Mihai Viteazul” au pășit în noul an școlar. Reamintim că instituţia de învăţământ se află, din acest an sub o nouă subordonare, cea a Statului Major al Forțelor Aeriene.

 

Cu emoții, elevii de clasa a IX-a au rostit, în prima lor zi de şcoală, tradiţionalul jurământ: „Mă leg să învăţ carte, să-mi oţelesc braţul şi inima, spre a sluji cu destoinicie patria şi Armata României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

După intonarea Imnului Național al României, primul care a luat cuvântul a fost comandantul colegiului, colonelul Marcel Domșa, care le-a urat elevilor forță, putere de învățare și dăruire pentru ceea ce înseamnă viața de militar.

La ceremonia de deschidere a fost prezent și Mircea Dușa, secretar de stat MApN, care s-a arătat emoționat de ceremonia de deschidere și în timpul discursului său a subliniat nevoia României de a avea militari profeșioniști și bine pregătiți pentru a face față oricărei situații în care se află.

 

La tribuna oficială au mai fost prezenți și: președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, prefectul Dănuț Hălălai, senatorul Daniel Breaz, Ioan Gânfălean – adjunct al instituției Avocatului Poporului şi consilierul local Alin Ignat.

În cadrul Ceremonialului deschiderii anului școlar 2018– 2019 au fost acordate distincții. Profesori și mai mulți elevi de clasa a XII-a au fost premiați pentru dăruire și rezultate foarte bune obținute la învățătură.

În tradiția Colegiului Național Militar „Mihai Viteazu” se înscrie acordarea distincției „Robert Schuman” clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură în anul școlar trecut. Beneficiara acestui premiu este clasa a XI-a B, care a obținut, în anul școlar trecut, media 8,65. Distincția a fost primită de către șeful clasei,  Nicolae Fabian Mișcodan și de Victor Rusan, comandantul companiei.

Pentru performanțele obținute în cei patru ani de colegiu militar, la învățătură și în activitățile extracurriculare, precum și pentru contribuția la creșterea prestigiului Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, a fost acordată placheta și diploma aferentă șefului de promoție 2018, absolventei Teodora Gabriela Grecu și un premiu în valoare de 500 de lei. Teodora este în prezent studentă la academia militară, unde a fost admisă pe primul loc.

După defilarea militară prin fața tribunei oficiale, reprezentanții asociației de veterani Gemina au oferit câte o carte fiecărui boboc.

Pentru anul școlar 2018-2019, reprezentații instituției și elevii acesteia și-au propus să mențină același drum, al rezultatelor excelente la învățătură și să reprezinte cu mândrie viitorul armatei române.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax