Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Deschiderea anului școlar 2018-2019 la Colegiul Național Militar din Alba Iulia. Bobocii au depus jurământul

avatar

Publicat

În prezența părinţilor şi profesorilor, elevii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au intrat în noul an școlar 2018-2019. Pentru elevii din clasele mai mari, pașii de defilare nu mai reprezintă o noutate, dar nici bobocii nu s-au lăsat mai prejos și cu mult curaj au defilat alături de colegi. Cu emoții, elevii din clasa a IX-a au îmbrăcat pentru prima dată uniforma de instrucție și au format, în curtea liceului care le va fi casă pentru următorii patru ani, primul lor detașament.

Luni, 10 septembrie 2018, elevii Colegiului Militar „Mihai Viteazul” au pășit în noul an școlar. Reamintim că instituţia de învăţământ se află, din acest an sub o nouă subordonare, cea a Statului Major al Forțelor Aeriene.

 

Cu emoții, elevii de clasa a IX-a au rostit, în prima lor zi de şcoală, tradiţionalul jurământ: „Mă leg să învăţ carte, să-mi oţelesc braţul şi inima, spre a sluji cu destoinicie patria şi Armata României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

După intonarea Imnului Național al României, primul care a luat cuvântul a fost comandantul colegiului, colonelul Marcel Domșa, care le-a urat elevilor forță, putere de învățare și dăruire pentru ceea ce înseamnă viața de militar.

La ceremonia de deschidere a fost prezent și Mircea Dușa, secretar de stat MApN, care s-a arătat emoționat de ceremonia de deschidere și în timpul discursului său a subliniat nevoia României de a avea militari profeșioniști și bine pregătiți pentru a face față oricărei situații în care se află.

 

La tribuna oficială au mai fost prezenți și: președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, prefectul Dănuț Hălălai, senatorul Daniel Breaz, Ioan Gânfălean – adjunct al instituției Avocatului Poporului şi consilierul local Alin Ignat.

În cadrul Ceremonialului deschiderii anului școlar 2018– 2019 au fost acordate distincții. Profesori și mai mulți elevi de clasa a XII-a au fost premiați pentru dăruire și rezultate foarte bune obținute la învățătură.

În tradiția Colegiului Național Militar „Mihai Viteazu” se înscrie acordarea distincției „Robert Schuman” clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură în anul școlar trecut. Beneficiara acestui premiu este clasa a XI-a B, care a obținut, în anul școlar trecut, media 8,65. Distincția a fost primită de către șeful clasei,  Nicolae Fabian Mișcodan și de Victor Rusan, comandantul companiei.

Pentru performanțele obținute în cei patru ani de colegiu militar, la învățătură și în activitățile extracurriculare, precum și pentru contribuția la creșterea prestigiului Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, a fost acordată placheta și diploma aferentă șefului de promoție 2018, absolventei Teodora Gabriela Grecu și un premiu în valoare de 500 de lei. Teodora este în prezent studentă la academia militară, unde a fost admisă pe primul loc.

După defilarea militară prin fața tribunei oficiale, reprezentanții asociației de veterani Gemina au oferit câte o carte fiecărui boboc.

Pentru anul școlar 2018-2019, reprezentații instituției și elevii acesteia și-au propus să mențină același drum, al rezultatelor excelente la învățătură și să reprezinte cu mândrie viitorul armatei române.

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Magistrații ÎCCJ au decis: Toate adunările publice din piețe sau căi publice trebuie declarate în prealabil

avatar

Publicat

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, că adunările publice trebuie declarate în prealabil, atunci când urmează să se desfășoare în piețe ori pe căi publice sau în alte locuri din vecinătatea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Decizia e obligatorie.Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Prima creșă din orașul Cugir a fost inaugurată. 28 de micuți, admiși în anul școlar 2018-2019

avatar

Publicat

O creșă ultramodernă, construită la standarde europene, a fost inaugurată luni, 15 octombrie, în orașul Cugir. 28 de copii au fost admiși pentru a frecventa creșa Kunterbunt în anul școlar 2018-2019.Fosta grădiniță din localitate a fost reabilitată și modernizată, de către administrația locală, având sprijinul celor de la Star Transmission Cugir și a Școlii Gimnaziale […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 28 octombrie. Când scad temperaturile. Prognoza meteo pe două săptămâni

avatar

Publicat

toamna

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 15-28 octombrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea rămâne caldă până în jurul datei de 20 octombrie, apoi se mai răceşte. Sunt aşteptate ploi, din 19 octombrie.În Transilvania, în prima parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Trei zile de sărbătoare de ZIUA ROMÂNIEI la Alba Iulia. Se pregătesc 35.000 de porții de mâncare pentru „Masa Populară”

avatar

Publicat

Ziua României va fi sărbătorită la Alba Iulia timp de trei zile. Începând cu 30 noiembrie și până în 2 decembrie vor avea loc momente solemne, concerte, parada militară și nu în ultimul rând „Masa Populară”. Cei peste 100.000 de turișiti vor fi întâmplinați cu 35.000 de porții de mămăligă cu brânză și friptură. VEZI: Cum […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate