Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Deschiderea anului școlar 2018-2019 la Colegiul Național Militar din Alba Iulia. Bobocii au depus jurământul

avatar

Publicat

Publicitate

În prezența părinţilor şi profesorilor, elevii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au intrat în noul an școlar 2018-2019. Pentru elevii din clasele mai mari, pașii de defilare nu mai reprezintă o noutate, dar nici bobocii nu s-au lăsat mai prejos și cu mult curaj au defilat alături de colegi. Cu emoții, elevii din clasa a IX-a au îmbrăcat pentru prima dată uniforma de instrucție și au format, în curtea liceului care le va fi casă pentru următorii patru ani, primul lor detașament.

Luni, 10 septembrie 2018, elevii Colegiului Militar „Mihai Viteazul” au pășit în noul an școlar. Reamintim că instituţia de învăţământ se află, din acest an sub o nouă subordonare, cea a Statului Major al Forțelor Aeriene.

 

Cu emoții, elevii de clasa a IX-a au rostit, în prima lor zi de şcoală, tradiţionalul jurământ: „Mă leg să învăţ carte, să-mi oţelesc braţul şi inima, spre a sluji cu destoinicie patria şi Armata României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

După intonarea Imnului Național al României, primul care a luat cuvântul a fost comandantul colegiului, colonelul Marcel Domșa, care le-a urat elevilor forță, putere de învățare și dăruire pentru ceea ce înseamnă viața de militar.

La ceremonia de deschidere a fost prezent și Mircea Dușa, secretar de stat MApN, care s-a arătat emoționat de ceremonia de deschidere și în timpul discursului său a subliniat nevoia României de a avea militari profeșioniști și bine pregătiți pentru a face față oricărei situații în care se află.

 

La tribuna oficială au mai fost prezenți și: președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, prefectul Dănuț Hălălai, senatorul Daniel Breaz, Ioan Gânfălean – adjunct al instituției Avocatului Poporului şi consilierul local Alin Ignat.

În cadrul Ceremonialului deschiderii anului școlar 2018– 2019 au fost acordate distincții. Profesori și mai mulți elevi de clasa a XII-a au fost premiați pentru dăruire și rezultate foarte bune obținute la învățătură.

În tradiția Colegiului Național Militar „Mihai Viteazu” se înscrie acordarea distincției „Robert Schuman” clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură în anul școlar trecut. Beneficiara acestui premiu este clasa a XI-a B, care a obținut, în anul școlar trecut, media 8,65. Distincția a fost primită de către șeful clasei,  Nicolae Fabian Mișcodan și de Victor Rusan, comandantul companiei.

Pentru performanțele obținute în cei patru ani de colegiu militar, la învățătură și în activitățile extracurriculare, precum și pentru contribuția la creșterea prestigiului Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, a fost acordată placheta și diploma aferentă șefului de promoție 2018, absolventei Teodora Gabriela Grecu și un premiu în valoare de 500 de lei. Teodora este în prezent studentă la academia militară, unde a fost admisă pe primul loc.

După defilarea militară prin fața tribunei oficiale, reprezentanții asociației de veterani Gemina au oferit câte o carte fiecărui boboc.

Pentru anul școlar 2018-2019, reprezentații instituției și elevii acesteia și-au propus să mențină același drum, al rezultatelor excelente la învățătură și să reprezinte cu mândrie viitorul armatei române.

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Dosar penal pentru un tânăr din Alba. A prezentat polițiștilor o legitimație falsă de cămin

avatar

Publicat

politie

Un tânăr de 21 de ani, din Alba, este cercetat de polițiștii din Cluj-Napoca pentru că a prezentat o legitimație falsă de cămin. Fapta s-a întâmplat în urma unui control la căminele studențești din Mărăști.Potrivit IPJ Cluj ,un tânăr de 21 ani, jud. Alba, a prezentat o legitimaţie de cămin ca fiind a sa, desi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

TOP 2018 – universități din România. Pe primul loc, universitatea preferată de majoritatea absolvenților din Alba

avatar

Publicat

universitatea babes bolyai iarna ubb

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca domină și în acet an clasamentul universităților din România. Pe locul al doilea se află Universitatea din București, iar pe al treilea este Universitatea Politehnică din București. Clasamentul a fost publicat de Asociația Cercetătorilor Ad Astra și arată situația instituțiilor de învățământ superior din România, pe baza a 9 rankinguri internaționale.26 de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Botoşani, suspect de înşelăciunie, prins de jandarmii din Alba, după ce a furat dintr-un magazin

avatar

Publicat

actiune politie

Un bărbat din Botoşani a fost identificat de doi jandarmi aflaţi în timpul liber, ca suspect într-un caz de înşelăciune. Şi-au sesizat colegii şi, luat la întrebări, bărbatul nu a recunoscut fapta de înşelăciune, dar a admis că furase un telefon mobil din incinta magazinului Penny din Alba Iulia – cartier Ampoi I. Potrivit Jandarmeriei Alba, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Momentul în care un vânător din Alba doboară un mistreț, pe un domeniu de lângă Alba Iulia

avatar

Publicat

vanatoare

Un vânător din Alba a surprins momentul în care doboară un mistreț, pe un domeniu de vânătoare din zona Berghin, la doar câțiva kilometri de Alba Iulia. Acesta a tras două focuri, ambele nimerind ținta în mișcare. Totul a fost surprins de camera de filmat pe care o purta pe cap. Vînătoarea a fost organizată […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate