Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Descoperă ROWMANIA 2016 la Alba Iulia. 21 de echipe în competiţia de vâslit în canotci pe râul Mureş. CÂŞTIGĂTORII

Publicat

rowmania barci Distracţia de weekend la Alba a început, sâmbătă, cu competiţia de vâslit în canotci pe râul Mureş, iniţiată de Ivan Patzaichin. 21 de echipe de 10+1 s-au întrecut pentru a se califica la finala de la Tulcea. De dimineaţă au fost antrenamentele, apoi stabilirea şedinţa tehnică şi stabilirea ordinii de start în concurs. În jurul amiezii, canotcile au pornit pe culoarele separate de balize.

A fost a patra ediție a competiției de vâslit, la Alba Iulia. În concurs au intrat, în ordine, echipele Partoş Jr., Framm`s, Maramureş, Star Assembly, Europenii, Maris, STP Alba, Piraţii din Alba, Tritonii, Somalia, Rotary Team, Mid`s Team, Crysopolis, Water Polo, Wolf Pack, Racheta, Allianz Ţiriac, Crucea Roşie, Sendy Club, Ancău şi ISU Alba. Competiţia se desfăşoară în şapte serii de câte trei, cu etapa semifinală şi finala.

 

IMG_8716 UPDATE: După competiţia pe serii, semifinală şi finală, echipa câştigătoare a fost Sendy Club (36.48), care merge mai departe la finala pe ţară de la Tulcea.

În jurul orei 10.30, primele echipaje înscrise au pornit cu canotcile în tura de antrenament. Nu au lipsit surprizele. Echipajul de fete Water Polo (echipa de polo a României) a ajuns cu canotca într-un pom de pe malul opus, iar echipa Sendy Club a rămas blocată sub podul rutier peste râul Mureş.

A fost nevoie de intervenţia echipajului de pompieri, cu barca pneumatică cu motor, pentru a debloca ambarcaţiunea prinsă într-un ciot de lemn.

YouTube video

IMG-20160806-WA0010 A urmat şedinţa tehnică şi stabilirea ordinii de start în concurs, iar de la ora 12.30, canotcile au pornit pe culoarele separate de balize, pe o distanţă de 200 de metri.

Prima serie a fost câştigată de echipa Framm`s, a doua de echipa Europenii, a treia de Piraţii din Alba, iar a patra de Rotary Team. În continuare, câştigătoare la etapa pe serii au fost Water Polo, Allianz Tiriac şi Sendy Club.

Şi în concurs au fost echipe care au ratat culoarul. De apreciat este însă faptul că participanţii, chiar dacă nu sunt profesionişti în acest sport, s-au implicat campaniei de promovare a mişcării în aer liber. Faptul că nu au câştigat sau nu au obţinut cel mai bun timp este mai puţin important.

După semifinale, au mai rămas trei echipe care şi-au disputat cel  mai bun timp de parcurs: Water Polo, Sendy Club şi Piraţii din Alba.

A câştigat Sendy Club, cu 36.08.

Câştigătorii concursului vor reprezenta Municipiul Alba Iulia în finala națională „Descoperă Rowmania”, care se va desfăşura pe data de 28  august, la Tulcea.

Descoperă Rowmania Alba Iulia este un eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dorel_kkru

    sâmbătă, 06.08.2016 at 17:45

    ISU…de ce nu l-ati luat pe dorel sa dea la visle ??? daca da la vasle precum ii merge papagalul…ati fi cistigat SIGUR
    si asta doar daca nu v-ar fi stricat canotca

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax