Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Desen graffiti de mari dimensiuni realizat la Alba Iulia: O simbioză între energie verde, natură și om

Publicat

Un gang din Alba Iulia ”a prins viață” grație unui desen tip graffiti, un desen de mari dimensiuni realizat de echipa de artiști „StreetToys”. 

Muralul, că așa este numit în termeni ai culturii graffiti un desen de mari dimensiuni, a fost realizat la inițiativa proprietarilor unui magazin de echipamente electrice, care și-au pus peretele la dispoziție pentru a fi desenat. 

Vorbim despre peretele magazinului de electrice Silco, aflat lângă fast-food ”Fat Boy” din Alba Iulia. De fapt, peretele desenat este cel din gangul ce desparte cele două locații.

Am stat de vorbă cu artiștii de la „StreetToys”, dar și cu proprietarul magazinului, Bogdan Lupșe, pentru a afla semnificația desenului, dar și de unde a venit ideea unui astfel de desen la Alba Iulia.

Într-un oraș precum Alba Iulia, unde cultura graffiti nu este foarte prezentă, cu câteva excepții, un graffiti de mari dimensiuni este o pată de culoare binevenită.

Ideea unui graffiti a pornit de la proprietarii magazinului, care au vrut să înfrumusețeze zona. Bogdan Lupșe a declarat pentru alba24.ro că în trecut gangul era gri, iar oamenii, de cele mai multe ori, ocoleau zona și s-au hotărât să schimbe asta.

Au vrut să aducă o pată de culoare, care să meargă mână în mână cu renovările făcute de primărie la blocurile din zonă, așa că au luat decizia de a angaja o echipă care să realizeze un desen mural. Desenul nu este străin de activitatea magazinului.

Cei de la ”StreetToys” au precizat pentru alba24.ro că au convenit cu proprietarii magazinului să realizeze un desen care să ducă cu gândul la energie regenerabilă, la energie verde.

Muralul este o combinație, o simbioză între energia verde, energie produsă de panouri solare, instalații eoliene, natură și om.

De asemenea, la bază, graffiti și mișcarea graffiti sunt un semnal de alarmă pentru societate: și în cazul de față, desenul poate fi un mesaj către populație și către tranziția societății către energie verde, regenerabilă.

Artiștii stradali de la ”StreetToys” au lucrat la muralul din Alba Iulia în jur de 30 de ore.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax