Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Desfăşurare de forţe, sirene şi intervenţii „live” în Şanţurile Cetăţii Alba Iulia, la competiţia echipelor ISU din cinci judeţe


Publicat

descarcerare competitie Spaţiul din faţa Catedralei Ortodoxe din Alba Iulia, în şanţurile de Vest ale Cetăţii Alba Carolina a fost, joi, locaţie pentru o adevărare desfăşurare de forţe în cadrul competiției naţionale de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat. La Alba Iulia se desfăşoară faza zonală şi participă echipe de la inspectoratele de urgenţă din județele Alba, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, care se vor întrece în descarcerarea din autovehicule și acordarea primului ajutor calificat.

Competiția de descarcerare din autovehicule și de acordare a primului ajutor calificat a fost gândită ca o platformă de învățare și de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanții sunt încurajați să-și autoevalueze propriile practici și tehnici.

La festivitatea de deschidere au fost prezenți, pe lângă reprezentanții inspectoratelor de urgență, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, viceprimarul Paul Voicu și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

IMG_0712Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, faza zonală, a reunit la start, următoarele echipe:

– Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba;

– Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Vasile Goldiș” al Judeţului Arad;

– Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraș-Severin;

– Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara;

– Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiș.

IMG_0767Concursul cuprinde două probe, descarcerarea din autovehicule și acordarea primului ajutor calificat.

Primii care au început proba de descarcerare din autovehicule au fost membrii echipajului din Timiș, iar la acordarea primului ajutor calificat au participat membrii echipajului din Arad.

Echipele de descarcerare se compun din șase membrii:

– comandantul echipajului – intervenției

– doi servanți

– doi paramedici

– o rezervă conducător autospecială și paramedic

Echipele de acordare a primului ajutor calificat sunt formate din trei paramedici.

Evoluția echipajelor intrate în competiție este apreciată de către o echipă de evaluatori la fiecare probă în parte. Clasamentul final va fi pe probe în ordinea descrescătoare a punctajului obținut de fiecare echipă.

Premiile se acordă pentru primele trei locuri la probele pe echipe. La finalul probei de descarcerare din vehicule se vor acorda premii și pentru:

– cel mai bun comandant de echipaj

– cea mai bună echipă de paramedici

– cea mai bună echipă de servanți

În faza superioară se califică echipa care a obținut cel mai mare punctaj, distinct pentru fiecare probă.

Probele de concurs se vor derula joi, 28 mai, până la ora 20.00 și vineri, 29 mai, între orele 8.30 – 12.00, în Șanțul de Vest al Cetății Alba Carolina (în fața Catedralei Reîntregirii Alba Iulia). Galeria foto este actualizată cu probele de pe parcursul zilei de joi.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Călin Furdui (PNL), reales viceprimar al orașului Cugir. 10 consilieri locali au votat pentru el

Publicat

Călin Furdui a fost reales viceprimar al orașului Cugir, în prima ședință de după învestirea Consiliului Local și  primarului. 

Consilierii locali au avut de ales între Călin Furdui, propus de PNL, Bogdan Dumitru, propus de PSD şi Flaviu Serdiuc, propus de USR-PLUS.

Votul a fost secret. 10 consilieri din cei 16 prezenți (3 absenți), l-au votat pe  liberalul Călin Furdui.

„Este un mandat important, cu multă muncă și responsabilitate întrucât, pe lângă probleme curente, vom implementa concomitent 16 proiecte cu fonduri europene. Alături de primarul Adrian Teban am toată convingerea că vom implini angajamentele pe care echipa noastră și le-a asumat în fața cetățenilor” a declarat Călin Furdui.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

27 de persoane, sancționate de jandarmii din Alba cu avertisment scris, pentru nepurtarea măștii de protecție

Publicat

Douăzeci și șapte de persoane au fost sancționate joi de Jandarmii din Alba cu avertisment scris, pentru nepurtarea măștii de protecție.

Jandarmeria Alba continuă acțiunile executate pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus. În acest context, joi, 29 octombrie, echipajele de jandarmerie, alături de alte structuri și autorități, au acționat pe raza județului Alba. Pe timpul misiunilor executate în vederea verificării respectării măsurilor impuse prin Legea nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost verificate de către jandarmi mai multe zone aglomerate, printre care parcuri, terase, mijloace de transport în comun și autogări. Au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea măștii de protecție, respectiv 27 de avertismente scrise.

Sub coordonarea Instituției Prefectului- Județul Alba, acțiunile vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora este unul preventiv și de informare a cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară.

„Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăvirilor, facem apel la cetățeni să respecte cu strictețe prevederile legale incidente și să semnaleze cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară fie direct echipajelor de jandarmerie, fie prin apel la TelVerde 0800 800 165”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Alba.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Copil de 14 ani, prins la volanul unui autoturism, la Bistra. Polițiștii i-au deschis dosar penal

Publicat

masina-politia

Un adolescent de 14 ani din comuna Bistra s-a ales cu dosar penal după ce a condus o mașină prin localitate.

Potrivit IPJ Alba, joi, 29 octombrie, în jurul orei 17.50 polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni, în timp ce acționau pe raza comunei Bistra, l-au depistat pe un minor de 14 ani, din comuna Bistra, care conducea un autoturism, pe DC 145, fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

Față de minor, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Operațiunea „Masca”, în Alba: Peste 180 de persoane, amendate pentru că purtau greșit masca sau nu aveau deloc

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  În ultimele 24 de ore au fost depistate 186 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, restaurante, terase, spații publice dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate au participat 186 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, lucrători ISU, ITM, DSVSA precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 148 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 137 mijloace de transport, din care 51 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 2.184 de persoane.

Echipele de control au depistat 186 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 13.500 de lei.

Au fost organizate 5 acțiuni punctuale, la care au fost folosite efective suplimentare.

De exemplu, la Sebeș, a fost organizată o acțiune cu efective suplimentare, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost verificate 79 de societăți comerciale, au fost legitimate 55 de persoane și au fost aplicate 36 de amenzi pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

La Alba Iulia polițiștii au verificat 27 de mijloace de transport în comun, au legitimat 146 de persoane și au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

La Aiud au fost verificate 15 societăți comerciale, au fost legitimate 111 persoane și au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

Acțiunile de verificare a modului de respectare a regulilor privind prevenirea răspândirii noului coronovirus vor continua, iar în cazul în care vor fi constatate abateri, vor fi luate măsuri.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție sanitară și să nu se expună la riscuri.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate