Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO | „Din comoara satelor”: Rapsozi și poeți țărani, celebrați printr-un spectacol la Casa de Cultură a Sindicatelor

Publicat

YouTube video

Rapsozi și creatori populari din județul Alba au urcat marți pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia pentru a împărtăși publicului, printr-un spectacol, câteva cântece și poezii populare „Din comoara satelor”. Aceștia au fost protagoniștii unui proiect derulat în acest an, prin care a fost redactată o antologie de folclor și un CD, cu creațiile lor.

Cu acest prilej, a fost lansată antologia de folclor „Din comoara satelor”, însoțită de un CD document cu poezii şi cântece din repertoriul unor valoroşi poeți și rapsozi populari din judeţul Alba, moment prezentat de conf. univ. dr. Aurel Pantea şi prof. Ioan Popa. În continuare, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a oferit diplome și premii pentru creație lor artiștilor Alexandru Bașa, Ana Groza, Angela Gianina Chelaru, Aurelia Petridean, Cristina Burnete, Danela Maria Soos, Daniela Turlea, Dorica Oancea, Dorica Rusan, Elena Grosu, Eleonora Ignat, Emil Roșca, Eugenia Cioran, Ileana Filipescu, Ioan Frățilă, Ioan Rațiu, Jeni Voina, Jenica Marian, Leontina Halga, Lucreția Gordeș, Maria Ciulea, Maria Dulău, Melania Todea, Nicolae Costea, Nicolae Voina, Olivia Paștiu, Salvina Pintea, Teofil Hanăș.

Patru dintre artiștii premiați (Cristina Burnete din Roșia de Secaș, Maria Dulău din Roșia de Secaș, Eleonora Ignat din Biia și Ioan Frățilă din Sâncel) au susținut scurte recitaluri muzicale sau poetice.

În continuare, pe scenă a urcat grupul de interpreți vocali „Sâncelenii”, coordonat de Gheorghe Lațiu, urmat de recitaluri susținute de Purtata Fetelor și Nevestelor din Cetatea de Baltă, Ansamblul 60 Plus, formația de dansuri bătrânești „Dor de sat” din Dumbrava, grupul vocal bărbătesc „Sâncelenii” din Sâncel și Grupul instrumental „Dor” din Alba Iulia, în recital fiind invitați Veta Biriș, Maria Butilă, Andrei Buran, Alexandra Dobrin, Bianca Șușman și Oana Marian.

Vedeți mai jos câteva imagini de la eveniment:

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax