Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Trei albaiulieni, pe primele locuri la concursul de „liniuţe” legale, Transilvania Drag Race

Publicat

YouTube video

Trei albaiulieni au reuşit să ocupe locuri pe podium, la a treia ediţie a concursului „Transilvania Drag Race”, desfăşurat în weekend, pe A3, la Câmpia Turzii. Maşini frumoase, modificate şi întreţinute cu pasiune de către proprietari şi piloţi talentaţi au fost în centrul atenţiei, la competiţia de „liniuţe” legale, pe autostradă.

Albaiulianul Dorian Ignat (32 de ani) s-a clasat pe locul I la categoria „Street”, grupa S3. A parcurs distanţa de 402 metri în 13.4 secunde (165 km/h), cu un BMW E36 de 270 CP. Are experienţă în astfel de competiţii, având în palmares mai multe titluri.

„Particip la curse de viteză de patru ani. Pentru a putea concura, am făcut mai multe modificări la maşină. Printre ele, axe cu came modificate în Ungaria, ambreiaj ceramic şi întărit Sachs Performance, fulii accesorii uşurate, galerie evacuare m3, cutie ZF, diferenţial LSD cu rapoarte scurte, frâne racing 314mm HI-Specs (314 mm faţă şi 294 mm spate), kit K&N, anvelope semislick, scaune recaro (pachet M3, interior-exterior), suspensie sport reglabilă. Am investit, dar nu mi-a părut rău, pentru că fac asta din pasiune”, spune Dorian. Şi i-a reuşit, pentru că s-a clasat pe primele locuri, la şapte din cele opt etape de competiţii din acest an.

Paul Felician Dan (29 de ani), din Alba Iulia, a urcat pe locul doi, la grupa S2 „Street”, cu un timp de 15.6 secunde, pe aceeaşi distanţă şi viteză maximă de 145 km/h. S-a aflat la volanul unui Opel Tigra de 150 CP, fabricat în 1996, restaurat integral în 2012, cu modificări la caroserie şi motor.

YouTube video

“Am investit în culoare, în reparaţii stare optică, interior şi ajustări la motor. În trecut, am mai participat la categoria <car audio>”, a spus Paul, pentru Alba24. Tânărul s-a aflat la prima participare la o competiţie de acest gen, astfel că locul doi poate fi considerat o performanţă pentru albaiulian.

La categoria “Profi” AP2, Marius Muntean (28 de ani) din Alba Iulia a câştigat locul trei. A parcurs, în finală, cei 402 metri, în 13.08 secunde (viteza de ieşire de 178 km/h). La această caategorie au fost opt concurenţi.

“Particip de doi ani la astfel de curse legale. Anul trecut am câştigat cu un Trabant, dar am fost singurul concurrent pe categorie. Acum am un Volkswagen Golf II din 1989, modificat total. Printre altele, am redus greutatea maşinii de la 710 kg de la 943 kg. Intenţionez să continui la astfel de competiţii, posibil anul viitor pe 4 x 4”, ne-a declarat Marius.

Concursul de viteză s-a desfăşurat în perioada 4-5 noiembrie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax