Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Dosarul escrocheriei de la Zlatna. Cele două surori, angajate CEC Bank, aduse la audieri. Acuzaţii de înşelăciune şi delapidare

Publicat

suspecta zlatna 1Cele două surori vizate în ancheta Poliţiei pentru delapidare şi înşelăciune, după ce clienţi ai CEC Bank Zlatna au descoperit că le-au dispărut banii din conturi, au fost aduse la audieri, vineri după-amiaza, la IPJ Alba.

Reamintim că prejudiciul este estimat la 3,2 milioane lei, iar până acum 108 persoane au depus plângeri la Poliţie.

Poliţia a făcut vineri dimineaţa patru percheziţii în acest caz, la Zlatna şi Tăuţi, la domiciliile şi proprietăţile persoanelor bănuite de delapidare şi înşelăciune.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2016, angajatele unei agenţii bancare şi-ar fi însuşit sume de bani, depuse de clienţii băncii în conturile personale de depozit.

YouTube video

Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienţi ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar.

“Au fost ridicate mai multe înscrisuri şi carduri bancare, precum şi alte documente care vor fi folosite în continuare în anchetă. Cele două fie sustrăgeau banii din conturile de economii ale clienţilor băncii, fie îi înşelau, fără a mai depune sumele de bani în cont. Urmează să se stabilească ce s-a întâmplat cu sumele de bani”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan.

YouTube video

suspecta zlatna 2Prejudiciu total cauzat este de peste 3.200.000 lei, în dauna a 108 persoane vătămate.

Percheziţiile au fost derulate sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Reamintim că două surori din Zlatna, de 55 de ani, respectiv 47 de ani, angajate la CEC Bank, au lăsat fără banii din conturi mai mulţi clienţi. Oamenii au descoperit neregulile abia când au mers să ceară extrase de cont şi, iniţial, acestea nu le-au eliberat.

Vezi şi Două angajate de la CEC Bank Zlatna, suspectate că au sustras bani din conturile clienților. Oamenii, disperați că au rămas fără economii

Unii localnici au spus că sunt cazuri în care un client a pierdut mai multe zeci de mii de euro. Oamenii îşi ţineau banii la bancă după ce lucraseră în străinătate, dar şi din pensii sau din subvenţii de la stat.

Şi banca a început o anchetă internă, colaborând în continuare cu autorităţile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax