Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Două zile de festival pe Câmpia Libertății de la Blaj. Seether şi Awolnation pentru prima dată în România


Publicat

Câmpia Libertății de la Blaj se va transforma în acest weekend în paradisul iubitorilor de muzică. Seether, Awolnation, Paraziţii, Vunk, Zdob și Zdub, dar și alți alte formații de renume vor urca pe cele trei scene amplasate deja de organizatori de la Blaj aLive.

Începând de sâmbătă și până duminică, blăjenii și nu numai se vor putea bucura de un festival de muzică la care sunt invitate să participe atât trupe din România, cât și din străinătate. Biletele sunt deja vândute în proporție de 70%, iar organizatorii se așteptă la peste 10.000 de participanți în fiecare zi de eveniment.

Bugetul pentru acest festival al muzicii este de 350.000 de euro din care 30.000 de euro au fost dați de Primăria Municipiului Blaj și 30.000 de Consiliul Județean Alba, iar restul din sponsorizări.

„Sperăm ca evenimentul să fie un model de organizare și că vizitatorii Blajului se vor simți bine în cele două zile în care se va desfășura festivalul”, a spus primarul Gheorghe Rotar, prezent la conferința de lansare a evenimentului.

Acesta a precizat că roagă localnicii să evite deplasările cu mașina, pentru a nu îngreuna foarte tare traficul.

Primarul nu a uitat să precizeze faptul că orașul pe care îl conduce are un deficit în ceea ce privește serviciile și locurile de cazare.

„Avem destule probleme în ceea ce privește dezvoltarea serviciilor. Ținând cont de trendul pozitiv dezvoltarea municipiului, sfătuiesc investitorii să investească pentru această dezvoltare și vreau să spun că administrația locală le va fi un partener serios și echilibrat”, susţine primarul.

Alături de acesta, la conferință a mai fost prezent și președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, precum și directorul executiv al festivalului, Codruța Vulcu.

Dumitrel a ținut să precizeze că, așa cum spunea primarul Rotar, Blajul nu se implică în lucruri mici, și nici Consiliul Județean. „Sperăm ca acest eveniment să fie un reper pentru evenimentele de profil din toată România. Ce va fi aici în aceste zile sunt convins că va convinge tineretul din Blaj, din județul Alba, din Transilvania, că lucrurile mari se fac de oameni serioși. Sunt convins că se vor gândi bine la viitorul lor și la ce își doresc în viitor. Au aici locuri de muncă, un oraș frumos și cochet”, a spus Ion Dumitrel.

Potrivit organizatorilor acestui eveniment, vor fi amplasate trei scene, servirea se va face pe bază de jetoane, iar intrarea pentru minorii de până la 14 ani este liberă.

Pe Câmpia Libertății au fost deja montate scenele, luminile și echipamentul de sonorizare au fost și ele instalate şi se lucrează la ultimele detalii. De asemenea, va fi organizat un atelier tehnic, unde cei prezenți vor putea vedea tot felul de mașinării și roboți. La intrare, fiecare participant va fi controlat: oamenii nu au voie să intre cu arme, cuțite sau sticle.

PROGRAMUL CONCERTELOR:

Sâmbătă, 7 iunie

Ora 15.15 Verde – România

Ora 15.50 Gasolines – Germania

Ora 17.00 Aria Urbana – România

Ora 18.00 Grimus – România

Ora 19.15 Robin and The Backstabbers  – România

Ora 20.15 Viţa de Vie  – România

Ora 21.30 Paraziţii  – România

Ora 22.45 Seether – SUA; Matthias Meyer (Liebe*Detail/Watergate) – Germania, Kenny Larkin (Art of Dance Records) – SUA, Dan Andrei – România

Duminică, 8 iunie

Ora 15.30 AnySound – România

Ora 16.15 The Speakers – România

Ora 17.15 IMPEX – România

Ora 18.00 Blackstar – România

Ora 19.00 Alternosfera  – Moldova

Ora 20.15 Vunk – România

Ora 21:30 Zdob şi Zdub (MD)

Ora 22:45 AWOLNATION  – SUA, Tobias Thomas (Kompakt) – Germania, Coma Live (Kompakt) – Germania, Matias Aguayo (Comeme) – Germania, Barnt (Magazine) – Germania.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii din Alba Iulia care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și profesorii coordonatori, premiați de Primărie

Publicat

Elevii din Alba Iulia care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională 2020 au fost premiați de Primăria Alba Iulia. 

Vineri, în Cetatea Alba Carolina, cei 10 elevi au fost premiați de către reprezentanții primăriei cu câte 1.000 de lei.

Nici profesorii coordonatori nu au fost uitați de autorități, aceștia fiind premiați și ei cu câte 500 de lei de persoană, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia într-un comunicat de presă.

Cine sunt elevii și profesorii premiați de Primăria Municipiului Alba Iulia:

Elevi

Cârnaț Alina Ioana

Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia

Hîrlea Sorana Natalia

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

Daisa Ioana Maria

Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia

Irimescu Carina Daniela

Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

Hulea Daria Anamaria

Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia

Cinăzan Maria

Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia

Necș Alexia Maria

Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia

Nicolae Alexandra

Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia

Oltean Darius Nicolae

Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia

Toader Ciama Alecsia Ioana

Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia

Cadre didactice

Teișan Genoveva

Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia

Țibea Maria

Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia

Oltean Sabina Larisa

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

Cristea Luciana

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

Niculescu Claudia Raveca

Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia

Rus Luciana Mirela

Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia

Lupșa Alina

Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

Hada Adriana

Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

Șopterean Adriana

Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia

Ursu Gabriela

Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia

Furdui Veronica Mirona

Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia

Arsu Narcisa Ștefania

Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia

Ispas Anca Maria

Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia

Marinescu Rodica Florica

Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia

Bojor Ana Maria

Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia

Sava Gabriela Corina

Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia

 

sursă foto/info: Primăria Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

UPDATE: REZULTATE finale ADMITERE 2020 la Colegiul Militar din Alba Iulia. LISTELE cu mediile de intrare în acest an

Publicat

Vineri au fost publicate rezultatele finale ale admiterii 2020 la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Reamintim că pentru anul şcolar 2020-2021 sunt disponibile 120 de locuri, pentru băieţi şi fete.

UPDATE: În urma publicării rezultatelor finale sunt 27 de candidați din Alba admiși, iar ultima medie de intrare este 9,15 după ce un candidat s-a retras.

Vezi AICI rezultate finale admitere Colegiul Naţional Militar Alba Iulia.

Potrivit primelor rezultate publicate, primul admis are media 10, un elev din județul Mureș (Luduș), iar ultima medie de intrare este 9,17. Erau 26 de candidaţi din Alba admişi la colegiul militar din Alba Iulia.

În perioada 1-2 iulie, cei au vrut să renunțe la locul obținut au putut solicita acest lucru, iar în 3 iulie au fost comunicate rezultatele finale la admitere.

Listaele sunt în format anonimizat al numelui și prenumelui candidaților, fiecare având un cod unic de identificare (cel primit la Evaluare Națională).

În perioada următoare, candidaţii admişi vor fi chemaţi la colegiu, pentru luarea măsurilor la echipament și completarea fișei de echipare. Se vor respecta regulile sanitare şi de distanţare fizică.

Reamintim că la admiterea din acest an nu au mai fost organizate testele-grilă. Candidaţii au fost repartizaţi, în ordinea mediilor de admitere și opțiuni. La centrul de admitere din Alba Iulia, au fost înregistrate 287 de dosare de înscriere, însă candidații au putut opta pentru oricare (sau toate) dintre cele cinci colegii militare din țară.

Anul trecut, prima medie de admitere a fost 9,90 și ultima 8,16, însă în 2019 s-au dat și teste-grilă, care au avut pondere mai mare în media finală.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Sute de ”pirați rutieri” au rămas fără mașini. Câte autovehicule au fost imobilizate de Poliție, de la începutul anului

Publicat

masina-politia

Polițiștii din toate județele au făcut verificări pentru a depista șoferii care efectuează transport ilegal de persoane, așa numiții „pirați rutieri”, anunță IGPR. Peste 250 de mașini au fost imobilizate în urma  controalelor din ultimele 5 luni, potrivit sursei citate.

În perioada februarie-iunie, la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutieră din Inspectoratul General al Poliției Române, polițiștii rutieri și de investigare a criminalității economice au acționat pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane. Astfel, în 5 luni au fost controlate peste 110.000 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 11.020 de sancțiuni contravenționale (dintre care 549 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, alte 150 la Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, 10 pentru nerespectarea OUG nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto).

Cele mai multe amenzi (1.386) au fost date pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, depășire neregulamentară, neacordare prioritate vehicule și pentru lipsa I.T.P.

Ca măsuri complementare, au fost reținute aproape 2.000 de permise de conducere și retrase peste 1.000 de certificate de înmatriculare, iar în cazul a 256 de autovehicule s-a dispus imobilizarea, ca urmare a constatării faptului că erau utilizate pentru efectuarea transportului ilegal de persoane.

Au fost constatate și 490 de infracțiuni, 333 fiind la regimul rutier și 4 de evaziune fiscală, pentru care au fost întocmite dosare penale.

În activități, alături de polițiști rutieri și de investigarea criminalității economice, au fost angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă. La nivel naţional, acţiunile pentru combaterea ilegalităților din domeniu continuă.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ideea îndrăzneață a candidatului ALDE Alba pentru Primăria Sebeș: Un spital regional sau măcar unul modern municipal

Publicat

ALDE Alba și-a prezentat candidatul pentru fotoliul de primar al Municipiului Sebeș. Acesta este Nicolae Besoiu. 

Într-o conferință de presă susținută vineri, 3 iulie, la sediul ALDE, Besoiu a venit cu o idee îndrăzneață pentru Sebeș: un spital modern, municipal sau chiar unul regional, construit în proximitatea localității. 

Ideea lui Besoiu a pornit de la demersul Primăriei Sebeș, care atrage fonduri pentru modernizarea clădirii în care funcționează unitatea medicală din municipiu.

Acesta a spus: ”nu era mai bine ca Sebeșul, împreună cu Pianu, Săsciori, să găsim o locație în care să aducem un spital regional?”

Mai mult, a făcut și o afirmație legată de intenția guvernului de a amenaja un spital regional la Cluj: ”eu, sincer, în afară de faptul că un spital regional la Cluj creează niște locuri de muncă pentru Cluj, nu îi văd rostul, pentru că Clujul are clinici de inimă, are tot ce îți poți dori la momentul asta din punct de vedere al sănătății”.

Candidatul ALDE pentru Primăria Sebeș a enumerat apoi și o serie de beneficii pentru oraș, dacă un spital regional ar fi construit în proximitatea acestuia: ”Gândiți-vă ce ar însemna pentru zona noastră, pentru Sebeș, un spital regional.

În câteva minute ieși din mărginimea Sibiului, din Hunedoara, aici la Sebeș, în maxim jumătate de oră pe autostradă ești aici. Ce înseamnă asta: locuri de muncă, undeva la 400 de locuri de muncă destul de bine plătite la nivel actual din sănătate, investiții în imobiliare, creșterea pieței materialelor de construcții, salariilor din comerț etc.”, a precizat acesta.

Când a fost luat la întrebări de către reporterii prezenți la conferința de presă, care au menționat că o construcție a unui spital regional nu ține de admistrația locală, ci de cea de la nivel național, Besoiu a precizat că un spital modern este dorința locuitorilor și că, dacă va deveni primar, va lupta pentru un spital modern – dacă nu unul regional, macăr unul municipal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate