Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Două zile de festival pe Câmpia Libertății de la Blaj. Seether şi Awolnation pentru prima dată în România


Publicat

Câmpia Libertății de la Blaj se va transforma în acest weekend în paradisul iubitorilor de muzică. Seether, Awolnation, Paraziţii, Vunk, Zdob și Zdub, dar și alți alte formații de renume vor urca pe cele trei scene amplasate deja de organizatori de la Blaj aLive.

Începând de sâmbătă și până duminică, blăjenii și nu numai se vor putea bucura de un festival de muzică la care sunt invitate să participe atât trupe din România, cât și din străinătate. Biletele sunt deja vândute în proporție de 70%, iar organizatorii se așteptă la peste 10.000 de participanți în fiecare zi de eveniment.

Bugetul pentru acest festival al muzicii este de 350.000 de euro din care 30.000 de euro au fost dați de Primăria Municipiului Blaj și 30.000 de Consiliul Județean Alba, iar restul din sponsorizări.

„Sperăm ca evenimentul să fie un model de organizare și că vizitatorii Blajului se vor simți bine în cele două zile în care se va desfășura festivalul”, a spus primarul Gheorghe Rotar, prezent la conferința de lansare a evenimentului.

Acesta a precizat că roagă localnicii să evite deplasările cu mașina, pentru a nu îngreuna foarte tare traficul.

Primarul nu a uitat să precizeze faptul că orașul pe care îl conduce are un deficit în ceea ce privește serviciile și locurile de cazare.

„Avem destule probleme în ceea ce privește dezvoltarea serviciilor. Ținând cont de trendul pozitiv dezvoltarea municipiului, sfătuiesc investitorii să investească pentru această dezvoltare și vreau să spun că administrația locală le va fi un partener serios și echilibrat”, susţine primarul.

Alături de acesta, la conferință a mai fost prezent și președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, precum și directorul executiv al festivalului, Codruța Vulcu.

Dumitrel a ținut să precizeze că, așa cum spunea primarul Rotar, Blajul nu se implică în lucruri mici, și nici Consiliul Județean. „Sperăm ca acest eveniment să fie un reper pentru evenimentele de profil din toată România. Ce va fi aici în aceste zile sunt convins că va convinge tineretul din Blaj, din județul Alba, din Transilvania, că lucrurile mari se fac de oameni serioși. Sunt convins că se vor gândi bine la viitorul lor și la ce își doresc în viitor. Au aici locuri de muncă, un oraș frumos și cochet”, a spus Ion Dumitrel.

Potrivit organizatorilor acestui eveniment, vor fi amplasate trei scene, servirea se va face pe bază de jetoane, iar intrarea pentru minorii de până la 14 ani este liberă.

Pe Câmpia Libertății au fost deja montate scenele, luminile și echipamentul de sonorizare au fost și ele instalate şi se lucrează la ultimele detalii. De asemenea, va fi organizat un atelier tehnic, unde cei prezenți vor putea vedea tot felul de mașinării și roboți. La intrare, fiecare participant va fi controlat: oamenii nu au voie să intre cu arme, cuțite sau sticle.

PROGRAMUL CONCERTELOR:

Sâmbătă, 7 iunie

Ora 15.15 Verde – România

Ora 15.50 Gasolines – Germania

Ora 17.00 Aria Urbana – România

Ora 18.00 Grimus – România

Ora 19.15 Robin and The Backstabbers  – România

Ora 20.15 Viţa de Vie  – România

Ora 21.30 Paraziţii  – România

Ora 22.45 Seether – SUA; Matthias Meyer (Liebe*Detail/Watergate) – Germania, Kenny Larkin (Art of Dance Records) – SUA, Dan Andrei – România

Duminică, 8 iunie

Ora 15.30 AnySound – România

Ora 16.15 The Speakers – România

Ora 17.15 IMPEX – România

Ora 18.00 Blackstar – România

Ora 19.00 Alternosfera  – Moldova

Ora 20.15 Vunk – România

Ora 21:30 Zdob şi Zdub (MD)

Ora 22:45 AWOLNATION  – SUA, Tobias Thomas (Kompakt) – Germania, Coma Live (Kompakt) – Germania, Matias Aguayo (Comeme) – Germania, Barnt (Magazine) – Germania.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

Iluminatul stradal din satele aparținătoare municipiului Aiud va fi modernizat. Proiectul inițiat de Primărie, aprobat de AFM

Publicat

pixabay manfredrichter

Administrația locală din Aiud a câștigat un proiect pentru modernizarea iluminatului stradal din satele aparținătoare municipiului. Valoarea proiectului, finanțat de Administrația Fondului de Mediu (AFM), este de peste 2,4 milioane de lei.

„Administrația Fondului de Mediu (finanțatorul proiectului) a publicat lista proiectelor aprobate pentru modernizarea iluminatului public, iar municipiul Aiud se află printre acestea.

Valoarea proiectului (cheltuieli eligibile + cheltuieli neeligibile) este de 2.408.369,60 lei”, au transmis marți reprezentanții Primăriei Aiud.

Obiectivele proiectului sunt:

 •  Achiziționarea şi instalarea unui număr de 645 corpuri de iluminat cu LED cu eficienţă energetică ridicată;
 • Achiziţionarea şi instalarea sistemului de dimare/telegestiune care permite reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiţie.

Reprezentanții administrației locale reamintesc că se află deja în implementare proiectul privind modernizarea iluminatului public din urbanul municipiului.

Această nouă finanțare înseamnă că toți locuitorii municipiului Aiud (urban și rural) vor beneficia de un iluminat public modern.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Momentul în care o casă a fost luată de ape în Bihor. Județul se află sub un Cod Roșu de inundații

Publicat

O casă modulară a fost luată de furia apelor, marți seara într-un sat din județul Bihor, județ care se află sub un cod roșu de alertă hidrologică și pericol de inundații. 

Imaginile în care casa este luată de apă au fost suprinse în satul Cociuba Mică, comuna Pietroasa.

Momentul în care Crişul Pietros dislocă imobilul construit din materiale prefabricate a fost surprins într-o înregistrare video chiar de salvatorii ISU Crişana, care anterior au ajutat familia care locuia acolo să se mute.

La recomandarea autorităţilor, cei doi părinţi şi patru copii s-au dus din timpul zilei la nişte rude, de teamă că apele râului vor distruge casa, aflată aproape de Criş.

Aşa cum s-a văzut, îngrijorarea a fost întemeiată: marţi seară, apele învolburate ale râului au luat casa pe sus şi au dus-o la vale.

Într-o cotitură a râului, construcţia modulară s-a spart şi a fost complet distrusă.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Inundațiile fac prăpăd la Arieșeni după ce Arieșul Mare a ieșit din matcă. 50 de familii din satul Galbena, izolate

Reamintim că și în județul Alba, inundațiile au produs pagube. În satul Galbena, în urma distrugerii podului care face legătura între DN 75 și satul respectiv, 50 de familii sunt momentan izolate și nu mai au pe unde să iasă pe DN75, au declarat reprezentații autorităților locale pentru alba24.ro.

sursă: ebihoreanul.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Teste de screening gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin, la Policlinica din Alba Iulia. Condiții de testare

Publicat

Policlinica Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia oferă teste de screening gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin.

Femeile care doresc să efectueze acest tip de testare, se pot prezenta, fără programare, la policlinica spitalului.

Consultația medicală, testarea screening și consilierea se efectuează cu prezentarea pacientei la Policlinica din Alba Iulia.

Locația este situată pe strada Mușețelului, numărul 2.

Pacientele trebuie să aibă vârste cuprinse între 25 și 64 de ani

Testările se efectuează în fiecare zi de joi, între orele 15.00 – 17.00, în cabinetul numărul 26, etajul 2.

Detalii suplimentare puteți primi la numărul de telefon 0766467252.

Femeile care au contraindicații nu pot fi testate

Exemple de contraindicații:

 • prezintă absența congenitală a colului uterin;
 • prezintă histerectomie totală pentru afecțiuni benigne;
 • au diagnostic stabilit de cancer de col uterin;
 • au diagnostic stabilit pentru alte forme de cancer genital.

Scopul programului este prevenirea si combaterea cancerului de col uterin.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 12,3 milioane de lei pentru reabilitarea acoperișurilor și planșeelor la corpurile Palatului Principilor din Alba Iulia

Publicat

Acoperișurile și planșeele peste etaj la corpurile A, B, C, D, F și G din cadrul ansamblului Palatul Principilor din Alba Iulia vor fi reabilitate printr-o investiție de peste 12,3 milioane de lei. 

Primăria Alba Iulia a lansat marți, 18 mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reabilitare/restaurare pentru obiectivul de investiție „Conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a ansamblului Palatul Principilor din Alba Iulia – reabilitarea acoperișurilor și planșeelor peste etaj la corpurile A, B, C, D, F și G”.

Citește și VIDEO REPORTAJ: Incursiune în Palatul Principilor din Alba Iulia. Stadiul lucrărilor și când ar putea fi terminată restaurarea

Valoarea totală estimată este de 12.398.647,95 de lei, fără TVA. 

Intervențiile propuse la corpurile A, B, C, D, F si G ale Palatului Principilor, se referă la:

 • eliminarea cauzelor de infiltrații de apă meteorică (înlocuire învelitori , înlocuire sistem de colectare și evacuare ape meteorice etc.),
 • eliminarea atacului biologic la nivelul tuturor subansamblurilor structurale și nestructurale,
 • reabilitarea și consolidarea zidăriilor de la nivelul podului și a șarpantei,
 • înlocuirea planșeelor din lemn degradate,
 • reabilitarea acceselor și scărilor din pod.

Necesitatea realizării acestei investiții rezultă din starea tehnică actuală a acoperișurilor și implicit a elementelor arhitecturale și de rezistență asupra cărora nu s-a mai intervenit de o perioadă mare de timp.

Pentru reabilitarea/restaurarea acoperișurilor prin proiect se propun următoarele lucrări principale de bază:

 • eradicarea atacurilor biologice
 • consolidarea elementelor structurale existente
 • demolarea parțială a unor elemente structurale existente
 • introducerea unor elemente structurale suplimentare

Potrivit caietului de sarcini, în prezent starea de conservare a șarpantei la diferite corpuri prezintă diferențieri semnificative. Corpurile C, G și F prezintă cea mai bună stare de conservare. La aceste corpuri degradările biologice au fost produse de fungi și apar cu precădere în zona doliilor și hornurilor.

La corpurile A și B se întâlnesc cele mai extinse zone degradate produse de fungi. Lipsa de ventilație și de încălzire din aceste spații a contribuit la evoluția atacurilor și a dus la prăbușirea planșeelor. De la nivelul planșeelor atacul s-a extins în zidăria de cărămidă situată sub cosoroabe și apoi la lemnul din cosoroabe, grinzișori, capete de corzi. Cosoroabele sunt cele mai afectate elemente ale șarpantei, iar modul lor de așezare pe zidăria de cărămidă și esența din care sunt confecționate le-a crescut vulnerabilitatea.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate