Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Drapelul imens al UE a ajuns la Alba Iulia în campania „Aducem steagul înapoi”

Publicat

YouTube video

Un steag al Uniunii Europene care a „plecat” de la Parlamentul European din Bruxelles a poposit vineri, 2 martie, la Alba Iulia. Oamenii au ajuns în fața Prefecturii Județului Alba în jurul orei 16.30, iar în jurul orei 17.00 au deschis steagul de peste 10 metri.

Drapelul purtat de voluntari își va continua mai apoi drumul și va ajunge la București, pe 6 martie, în fața Palatului Parlamentului. Conform organizatorilor, după un marș de protest împotriva abuzurilor de putere ale coaliției de guvernământ, acesta va fi înmânat premierului Viorica Dăncilă pentru a nu mai lipsi din pozele oficiale.

„În eforturile de a dezincrimina propria corupție, coaliția aflată la guvernare în România atacă statul de drept și sistemul de valori al Uniunii Europene, semnalizând din ce în ce mai puternic disocierea de acestea.

La momentul oficial al învestirii proaspătului guvern Dăncilă, drapelul Uniunii Europene nu a fost arborat. Inițiative ale Uniunii Europene sunt defăimate superior-ironic sau sunt deformate cu evidentă rea-voință de membri marcanți ai coaliției de guvernare

Pentru a readuce drapelul UE acolo unde îi este locul – lângă tricolorul românesc – am decis să oferim guvernului României un drapel al Uniunii Europene adus demonstrativ direct de la sursă – Parlamentul European din Bruxelles”, transmis organizatorii acțiunii.

YouTube video

Concret, doi voluntari au călătorit de la Munchen în direcția Bruxelles, oprindu-se mai întâi în comunitățile de români de la Zurich și Stuttgart, împreună cu care au participat la manifestații pro europene și pentru susținerea statului de drept și a jusitiției independente în România. După ce au preluat steagul, cei doi voluntari l-au purtat spre țară, fâcând escale la Strasbourg, Munchen și Budapesta unde au luat din nou parte la manifestații pro europene.

steagul UE Alba Iulia1

Ajunși la granița cu România, în punctul de frontieră Borș, voluntarii Diasporei au predat ștafeta fraților lor de acasă care, la rândul lor, folosind mijloace de transport cât mai originale, vor duce drapelele din oraș în oraș până la București, organizând pe traseu diverse evenimente.

Pe tot parcursul său acțiunea Aducem Steagul Înapoi va fi însoțită de steagul UE (10,5x7m) al grupului Ștafeta Steagului UE.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 03.03.2018 at 22:07

    Marita sa puneti si o poza cu ei in fata sediului PSD. S-au acolo nu a fost voie sa se faca poze.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax