Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: După o întreagă aventură birocratică, materialele de protecție trimise din China au ajuns la Alba Iulia

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFFVHYsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Materialele de protecție din Provincia Gansu (China) au ajuns sâmbătă, 4 aprilie la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia.

Mai exact, este vorba despre 2000 de costume de protecție, 2000 de măști N95 și 20.800 de măști de uz general.

Potrivit deputatului PNL de Alba, Florin Roman, materialele au ajuns în Alba după o adevărată aventură birocratică.

Acesta a explicat într-o postare pe contul său de Facebook că materialele au fost la un pas de a se bloca în vamă, din cauza unor proceduri birocratice ”care nu au nici o legătură cu starea de urgență în care ne aflăm”.

Florin Roman a spus că a fost nevoie de intervenție la cel mai înalt nivel pentru a convinge reprezentanții unei instituții a statului că este nevoie de aceste materiale, de urgență, în județ.

Postarea deputatului liberal:

”La solicitarea președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, în urmă cu doua săptămâni am început demersurile pe lângă vama, ministerul de Finanțe, pentru a urgenta demersurile pentru ca materiale sanitare comandate de CJ Alba in China sa ajungă cât mai repede in spitalele din Alba.

materiale china

Vorbim de 2000 costume medicale de protecție, 2000 de măști N95 și de 20.800 de măști medicale, ce au sosit azi in țara, la Otopeni.

Și de aici începe nebunia. Ca sa aduci aceste materiale “sofisticate” statul roman a inventat o Agenție a medicamentului, care are drept de veto asupra intrării măștilor și combinezoanelor, in baza unor proceduri birocratice, care nu au nici o legătura cu luarea unor decizii in starea de urgentă in care ne aflam.

A fost nevoie de toată “determinarea” și de toate argumentele “volumetrice”, pentru ca o funcționara care lucra de acasa și o șefuță la stat, pe bani mulți, sa facă distincție între o donație destinată spitalelor și o tranzactie de materiale sanitare, supusa comercializării.

A fost nevoie de telefoane, de nervi întinși la maxim, de schimb de adrese și mailuri, de tot arsenalul pentru ca o instituție a statului sa ne lase sa aducem ce avem nevoie la Alba.

Nu e momentul sa spun mai multe, acum. Vom trece și peste aceasta perioada și voi urmări personal ca aceste cozi de topor sa plece și sa dea socoteala.

Le mulțumesc lui Marius Zinca, din Ministerul de Finanțe și lui Denisa Tulhina de la vama Alba, pentru solidaritate.

După acest episod cinic și stresant nu-mi mai rămâne deocamdată, nimic de spus…”

Consiliul Județean Alba anunțase în urmă cu două săptămâni că va primi zeci de mii de măști și costume de protecție de la Provincia Gansu (China), cu care județul este înfrățit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax