Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: „Ediție specială” în ultima zi de „Dilema Veche”. Peste 1.000 de persoane au cântat cu CEI PATRU CORIFEI ai muzicii folk

Publicat

YouTube video

Ediția a III-a a festivalului „Dilema Veche” de la Alba Iulia s-a încheiat cu o „ediție specială” a concertului oferit de cei patru corifei, Nicu Alifantis, Alexandru Andrieș, Mircea Baniciu și Mircea Vintilă. „Tandrețuri pentru femei cu cei patru corifei” este numele spectacolului care este rar, pentru că are loc o dată la zece ani și care în Piața Cetății din Alba Iulia a adunat peste 1.000 de persoane.  „Pisica neagră”, „Lume, lume, soro lume”, „Lăptăria lui Enache”, „Femeile sunt autobuze”, „Piața Romană”, „La telejurnal”, „Andri Popa” sunt câteva dintre piesele pe care cei patru artiști le-au cântat împreună cu publicul.

Ultima seară a Festivalului „Dilema Veche” a început cu o porție bună de râs oferită de membrii trupei de teatru Skepsis cu piesa „Tatăl meu, Fantoma” și cu o aromă a secolelor trecute, cu muzica medievală a celor de la Truverii din București.<strong

Duminică seara, de la ora 18.00 aproximativ 100 de spectatori au venit la o porție de râs cu trupa de teatru Skepsis, în fața Muzeului Național al Unirii. În cadrul festivalului trupa a prezentat spectacolul Curtea Comedianţilor – teatrul, muzica şi dansul ambulanţilor, în colaborare cu grupul de muzică medievală şi tradiţională Truverii din Bucureşti.

YouTube video

În „Curtea Comedianților” din fața Muzeului Unirii a răsunat muzica trubadurilor, care animau curţile medievale şi tavernele vremii, cu dansuri zglobii. Grupul de teatru Skepsis le-a oferit celor prezenți la spectacol, piesa „Tatăl meu, Fantoma”. Cei mai amuzați au fost copiii, care s-au pus pe jos doar ca să privească cu atenție comedianții de la Skepsis.

Ultima seară a continuat cu un concert de pian oferit de Alina Azario. Pe lângă publicul de la Alba Iulia, Alina a mai stat în fața spectatorilor din Franța, Germania, Elveția, Olanda, Italia, Danemarca, Bulgaria, Spania. Recitalul a fost pe placul a peste 50 de iubitori ai muzicii de camră, care au venit la Catedrala Romano-Catolică să 0 asculte pe pianistă.

Seara s-a încheiat cu cei patru corifei, care s-au reunit la Alba Iulia, în cadrul recitalului Tandrețuri pentru femei cu cei patru corifei” cu numărul cinci, ca să cânte, să glumească și să împărtășească cu prietenii bucuria de a fi pe scenă.

Până acum spectacolul a mai fost văzut pe scenele din țară de patru ori, în 2003 fiind primul. Concertul de închidere a festivalului „Dilema Veche” i-a adus în atenția publicului pe cei patru corifei ai folk-ului, Nicu Alifantis, Alexandru Andrieș, Mircea Baniciu și Mircea Vintilă.

 

Un spectacol rafinat și vesel, „presărat” cu glumele pe care cei patru artiși și le-au servit unul altuia, „Tandrețuri pentru femei cu cei patru corifei” a adunat în Piața Cetății din Alba Iulia peste 1.000 de persoane.

Nici publicul nu a scăpat de glumele corifeilor, iar una dintre cele mai „gustate” a fost spusă de Mircea Baniciu: „Dragi spectatori aveți o surpriză, toți artiștii de pe afiș sunt prezenți”.

Cei patru artiști au ieșit prima dată pe scenă cu acest spectacol în 2003, iar până în acest an publicul a mai avut ocazia să-i admire în această formulă de patru ori. La „Dilema Veche” de la Alba Iulia, spectatorii au avut parte de „ediția specială” numărul cinci.

Au urcat pe scena din Piața Cetății cu tot ce au adunat mai bun și mai frumos în cariera lor, care se întinde pe câteva decenii. Următorul spectacol al celor patru artiști, „Tandrețuri pentru femei cu cei patru corifei” va mai avea loc peste 10 ani, în 2024.

Până atunci publicul din Alba Iulia, de la cei mai mici și până la cei de vârsta a treia s-au bucurat de două ore de muzică folk, și au cântat alături de cei patru corifei. La final au cerut și două bis-uri, pe care artiștii nu le-au putut refuza.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax