Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: „Educaţia nu e mută, daţi-ne 6%” au strigat aproximativ 100 de studenţi şi elevi la protestul din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

În Alba Iulia studenţii şi elevii au ieșit în stradă miercuri, pentru a susține Educaţia. Aproximativ 100 de tineri au protestat pentru suplimentarea finanţării educaţiei. „Educaţia salvează naţia”, „Educaţia nu e mută daţi-ne 6%, „Fără cultură ajungem în şură” sunt doar câteva dintre mesajele scandate de tinerii protestatari. Pentru desfăşurarea manifestaţiei în condiţii normale, ordinea a fost asigurată de jandarmi. Şi studenţii din alte 10 centre universitare din ţară au ieşit la protest . Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a precizat că principala revendicare a studenţilor este respectarea legii şi alocarea a 6% din PIB pentru educaţie.

Protestul studenților din Alba Iulia a început la ora 14.00, iar aceștia au pornit din fața Cinematografului „Dacia”, au continuat cu Bulevardul Transilvaniei, Catedrala Reîntregirii, Piața Cetății, Porțile Cetății și Piața „Alessandria” din fața IPJ Alba. Acțiunea a fost autorizată pentru patru ore, astfel că tinerii pot să scandeze în stradă până la ora 18.00.

„Taie din salariul tău ca să am bursă şi eu”, „Noi facem donaţie pentru educaţie” sunt alte două mesaje transmise de tinerii, care au venit la protest şi cu o „cutie a milei” pentru educaţie.

Pe lângă cei 6% din PIB pentru educație, studenţii mai cer să crească finanţarea de bază a universităţilor până la valoarea ei din 2008, să fie mărită cu 30% subvenţia cămine-cantine, să crească şi fondul de burse cu destinaţie clară către bursele sociale şi să existe investiţii reale în centrele de consiliere şi orientare în carieră şi o metodologie care să definească normele de funcţionare a acestora.

În semn de solidaritate cu studenţii, elevii din Alba Iulia au participat şi ei la protest. Acțiunea s-a mai desfăşurat miercuri și în alte centre universitare din țară precum, Cluj Napoca, Timișoara, Sibiu, Oradea, București, Baia Mare, Suceava, Constanța, Galați, Iași.

FOTO: Alexandra ONIȚA

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. bula

    miercuri, 13.11.2013 at 17:51

    Hmmm … doar o mana de studenti din cati sunt inscrisi la UAB!? Cam acesta e si procentajul celor care merg la cursuri (din pacate).
    Studenti, hai sa va propun un targ: primiti 10% din PIB dar:
    1) se introduce obligativitatea prezentei la cursuri si seminarii;
    2) la 3 absente nemotivate la o materie nu mai intati in examen;
    3) ai voie cu maxim 3 restante in toamna si nu se poate promova in anul urmator cu nici o restanta;
    4) ai voie la maxim 3 re-evaluari in toamna la o materie ( in perioada 1 septembrie – 1 octombtie);
    Ce ziceti? Cam asa se facea scoala candva!

  2. Alex

    miercuri, 13.11.2013 at 18:03

    Dupa parerea mea … hai sa ne mobilizam macar 500 si sa blocam o strada :))… acum pe bune avem sanse mai mari sa atragem atentia

  3. Bula

    miercuri, 13.11.2013 at 19:10

    Corect … hai ca vin si eu … ne mai adum cu cei care protesteaza impotriva RMGC si cu cei care-l sustin pe comisarul Berbeceanu si sa tot fim vre-o suta-doua.

    Prietene, in Rromanika balkanika nu mai exista simt civic. Daca noi ne adaunam o suta, „pontacii” si „basistii” o vor pune de un miting cu bere si mici si vor aduna 5000 de lingai. Uita ce se intampla la vecini (Bulgaria, Grecia) cand se protesteaza in strada! Acela e simtul civic si datoria morala!

  4. Sebeseanul

    joi, 14.11.2013 at 22:53

    corect, bula 🙂

  5. pensionar sarac

    vineri, 15.11.2013 at 09:48

    DACA SE FURA IN STILUL ACESTA PESTE 5 ANI PIBUL PENTRU UNVATAMANT SANATATE VA FI -10.La bogati averea va fi fara munca +100%

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax