Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Elevi de clasa a VIII-a din Teiuș, premiați de polițiști, pentru un clip video despre prevenirea violenței

Publicat

Elevi din clasa a VIII-a B de la Liceul Teoretic Teiuș au fost premiați pentru realizarea unui clip video cu mesaj despre efectele violenței în școli și importanța prieteniei.

Etapa județeană a concursului „Spunem DA armoniei și prieteniei!” a fost organizat de polițiștii Biroului Siguranță Școlară Alba, alături de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba și Centrului Județean de Resurse Educaționale Alba.

Pentru a celebra Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli (30 ianuarie), la nivel național a fost inițiat proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar, realizat de către Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Siguranță Școlară.

Polițiștii din Alba s-au alăturat acestui demers și au organizat, cu sprijinul, Inspectoratului Școlar Județean Alba și al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Alba, activități informativ-preventive în patru unități de învățământ preuniversitar, pentru formarea unor comportamente nonviolente și a unor atitudini pozitive în rândul elevilor, bazate pe empatie, colegialitate, respect și responsabilitate.

În cadrul proiectului, elevii și-au pus imaginația și creativitatea la încercare, concurând pentru a transmite, printr-un afiș și un clip video, cel mai autentic mesaj de prevenire a violenței în școli.

Câștigătoarea acestei etape a fost clasa a VIII-a B de la Liceul Teoretic Teiuș, care a realizat proiectul sub coordonarea profesoarei Ana Gabriela Lascu.

Toți elevii implicați în proiectul câștigător au fost recompensați cu diplome și premii, oferite cu sprijinul Asociaţiei Apulum Pol şi al Corpului Naţional al Poliţiştilor Alba.

Echipa desemnată câștigătoare, la nivelul județului Alba, va participa la concursul național ai căror câștigători vor fi desemnați la data de 25 martie 2022.

Prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ constituie o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, transmit polițiștii.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax