Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Elevii Şcolii „Avram Iancu” din Alba Iulia au aflat de la jandarmi cum să recunoască faptele antisociale

Publicat

elevi

Marți, 29 mai, începând cu ora 11.00, la Şcoala cu clasele I – VIII Nr. 3 „Avram Iancu” din municipiul Alba Iulia s-a desfăşurat o activitate informativ–preventivă, susţinută de specialişti din cadrul Jandarmeriei Alba.

Personalul didactic şi elevii au fost informaţi cu privire la locul, misiunile şi importanţa Jandarmeriei Române în cadrul Sistemului Naţional de Ordine şi Siguranţă Publică şi instruiţi cu privire la recunoaşterea faptelor antisociale şi referitor la modul de sesizare a acestora celor în drept.

Au fost distribuite pliante, broşuri şi este difuzat un film de scurtă durată. De asemenea, s-a insistat în antrenarea elevilor în discuţii pe marginea materialelor prezentate, interactivitate care a contribuit la o cât mai bună receptare a mesajului transmis.

Copiii au fost foarte activi și au răspuns la întrebări  de genul: Ce face jandarmeria? Ce fac pompierii? sau Care este numărul de urgență și când trebuie apelat? Din filmul vizionat, au putut afla care este rolul jandarmeriei și ce face această instituție pentru societate. La finalul orei, copiii au dat exemple de fapte antisociale pe care le-au văzut în școli și pe stradă.

Andreea MEZEI

Flavia NICOLAE

[nggallery id=301]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax