Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO Elevii de la Liceul de Arte „Regina Maria”, câştigătorii concursului de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”

Publicat

elevi

elevi regina maria, castigatori La finala concursului de istorie și cultură generală „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”, ajuns în acest an la cea de-a IV-a ediție, elevii de la Liceul de Arte „Regina Maria” au fost declaraţi marii câştigători ai premiului de 5.000 de lei.

Locul II a fost ocupat de câştigătorii de anul trecut ai competiţiei, elevii de la Seminarul Teologic  Ortodox ”Simion Ștefan”, locul III de echipa formată din elevi de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” şi locul IV a revenit elevilor de la Colegiul Tehnic „Apulum”.

Elevii au trebuit să răspundă corect și rapid la 40 de întrebări formulate de către istoricii de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Vineri, la Sala Ball Room din Alba Mall elevi de la Liceul de Arte „Regina Maria”, Colegiul Tehnic „Apulum”, Seminarul Teologic Ortodox „ Simion Ştefan” şi Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” au trecut prin emoţiile finalei concursului de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”.

Ca în fiecare an finala concursului a fost deschisă de primarul Mircea Hava. La eveniment au mai fost prezenţi viceprimarul Paul Voicu, profesorii care i-au pregătit pe elevi şi colegi de clasă care au aplaudat și și-au încurajat echipa de fiecare dată când au răspuns corect, dar și atunci când au greșit. Evenimentul a fost moderat de istoricul Liviu Zgârciu.

La ediţia cu numărul IV, juriul a fost compus din istoricul Tudor Roșu și Diana Roman, Robert Roman şi Mihai Coşer din partea Primăriei Municipiului Alba Iulia.

YouTube video

Premiile puse în joc au fost de 5.000 lei (locul I), 3.500 lei (locul II), 2.500 lei (locul III) şi 1.000 lei (locul IV), oferite de Primăria Municipiului Alba Iulia și, potrivit regulamentului concursului, se împart egal între cei patru elevi din echipă și profesorul care i-a pregătit.

YouTube video

Echipele care au câştigat ediţia IV a concursului de istorie și cultură generală „Alba Iulia, Cealaltă Capitală” sunt:

Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia:

Maria Teodora Borangic – clasa X A

Daniela Leş Damaris – XI B

Almond Edgar David Chismorie – X C

Antonios Pavel Adam – X A

Profesor – Octavian Cătălin Marcu

Seminarul Teologic Ortodox ”Simion Ștefan”

Alexandru Lazăr – clasa a XII-a A

Paul Darius Raica – clasa a XII-a A

Iulia Florea – clasa a XII-a B

Ștefan Borza – clasa a XII-a B

Pr. prof. dr. Nicolae Bolea.

Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan”

Andrei Haşegan – X-A

Diana Totoian – XII-A

Ovidiu Creţa – XI-A

Răzvan Dinu – X-A

Profesor: Daniela Cetean

Colegiul Tehnic „Apulum”

Nicolae Alexandru Cacior – XII C

Sorina Elena Iancu – XII C

Raluca Alexandra Pintea – IX A

Robert Florin Rusu – IX A

Profesor: Ioan Dorin Popescu

FOTO – VIDEO: Raul BACIU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax