Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO- VIDEO: Elevii din Alba Iulia au ieșit zâmbind de la ultimul examen de Evaluare Națională. Vezi subiectele la matematică

Publicat

YouTube video

Elevii de clasa a VIII-a au trecut şi de emoţiile celei mai grele probe de la Evaluarea Națională. În județul Alba, au fost peste 3.000 de candidați care au susținut examenul la matematică. Majoritatea au declarat că subiectele au fost ușoare și că se așteaptă să primească note mari, ieşind din sălile de clasă cu zâmbetul pe buze şi încrezători în rezultate bune.

La primul subiect, elevii au avut de răspuns la 6 întrebări notate cu câte 5 puncte fiecare. Candidații au declarat că punctul 1 a fost cel mai ușor, unde au avut de rezolvat un exercițiu cu înmulțire și adunare: 4 x 4 + 10 =.

La subiectul II au fost 5 întrebări. Candidaților li s-a solicitat să deseneze o piramidă triunghiulară regulată, dar și să rezolve următorul exercițiu: „Ana și Bogdan au împreună 7 mere, iar Ana și Călin au împreună 8 mere. Determinați câte mere are Ana, știind că, împreună, cei trei copii au 12 mere”.

La cel de-al treilea subiect au avut desenată o figură, „un loc de joacă în formă de dreptunghi ABCD, cu AD = 20 m și diagonala BD = 40 m”. Ținând cont de acest dreptunghi, au avut de rezolvat mai multe exerciții.

Candidații care au ieșit din sălile de examen au declarat că subiectul nu le-a dat mari bătăi de cap și că se așteaptă să obțină note cât mai mari.

În 29 iunie, se vor afișa rezultate finale. În aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16.00 – 20.00. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 30 iunie şi 2 iulie, iar rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor vor fi făcute publice pe 3 iulie.

După această perioadă, elevii se vor putea înscrie la un liceu. În acest an, sunt disponibile 123 de clase de liceu în județul Alba, cu 3.444 de locuri în total.

Vedeţi aici câte locuri sunt disponiblie pentru fiecare liceu și cu ce medii s-a intrat anul trecut.

YouTube video

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax