Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO. Explozii urmate de incendiu violent la o stație GPL pe DN 1A. Zeci de răniți, inclusiv pompieri. Intervenție dificilă

Publicat

Peste 30 de persoane au fost rănite într-un incendiu violent, precedat de două explozii, sâmbătă seara pe DN 1A, la Crevedia, lângă București. Flăcările au izbucnit la o stație GPL.

Răniții au suferit arsuri grave. Incendiul a cuprins și o casă din apropiere.

UPDATE, ora 22.40: Patru dintre persoanele rănite în urma exploziilor și incendiului de la Crevedia vor fi transferate la spitale din afara țării: două în Italia, două în Belgia, la Bruxelles. Este vorba despre persoane grav rănite, intubate.

UPDATE, ora 23.18: Un nou incendiu a fost semnalat în județul Dâmbovița, de data aceasta în localitatea Dragomirești. Potrivit ISU, este un incendiu la un depozit de mase plastice, situat lângă fabrica de armament. Acest incendiu nu are vreo legătură cu cel din Crevedia. Intervin pompieri cu trei autospeciale, o ambulanță. Incendiul se manifestă pe 600 mp, a fost transmis mesaj Ro-alert din cauza degajării mari de fum. În jurul orei 23.50, incendiul de la Dragomirești a fost localizat.

UPDATE, ora 23.14: Numărul răniților a ajuns la 46. Opt dintre aceștia sunt intubați.

UPDATE, ora 22.50: Premierul Marcel Ciolacu va merge la celula de criză de la MAI constituită în urma exploziilor care au avut loc, sâmbătă, la staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

Persoanele care au fost rănite au fost transferate la Spitalele Floreasca, Universitar şi ‘Bagdasar-Arseni’ din Capitală, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

În București, 12 spitale sunt pregătite să primească pacienţii răniţi în urma exploziilor care au avut loc la staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, a informat Ministerul Sănătăţii.

UPDATE, ora 22:00 – 26 de pompieri au fost răniți într-o a doua explozie. Unul dintre aceștia fost intubat, restul au arsuri. Reamintim faptul că un om a murit (infarct) și alți 7 au ajuns la spital după prima explozie.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

 

Autoritățile au evacuat locuitorii de pe o rază de 700 de metri. Este vorba de circa 3.000 de oameni.

„Au fost șapte răniți în prima explozie și 26 de pompieri răniți în a doua. Un pacient a făcut infarct la fața locului și a murit, deci nu din cauza incendiului.

După ce se lichidează incendiul, pompierii vor căuta toată zona. Nu am fost anunțați de persoane care sunt dispărute (…)

Sunt 3 cisterne, dintre care una este cu risc de incendiu. Populația a fost evacuată pe o rază de 750 de metri. Toți răniții au fost transportați la spital”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Respectiva stație de GPL ar fi avut interzisă autorizația de funcționare. La Crevedia au fost trimise zeci de autospeciale de intervenție.

Știrea inițială

Intervenția pompierilor este deosebit de dificilă. Sunt utilizați roboți de stingere.

A fost activat Planul Roșu de intervenție și au fost emise mesaje Ro-alert în zonă. De asemenea, a fost dispusă evacuarea populației din zonă.

Forțe alocate: 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție la înălțime, 3 ambulanțe SMURD, 7 ambulanțe SAJ, potrivit ISU Dâmbovița.


În sprijinul ISU Dâmbovița au fost alocate și 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanțe SMURD, 1 autospecială de intervenție la înălțime și 1 autospecială CBRN din cadrul ISU B-IF.

La locul intervenției se deplasează și elicopterul SMURD.


UPDATE, ora 20.30: Arderea se manifestă cu flacără violentă la 2 cisterne și o casă.

Până la acest moment, 6 victime vor fi transportate la spital în București cu arsuri considerabile pe suprafața corpului – ISU Dâmbovița.


Totodată, 2 victime (atac de panică, vărsături) au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Dâmbovița/Târgoviște.

Efectivele de la fața locului au fost suplimentate cu 4 autospeciale de stingere, 1 autospecială de stingere cu pulbere și azot, 1 Post Medical Avansat ( PMA) –  de la ISU Ilfov și  trei autospeciale de stingere de la ISU Prahova.

În actualizare

sursă imagini: ISU Dâmbovița

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax