Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO | Exponatul lunii iunie la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia: Sceptru de piatră cu o vechime de peste 4.500 de ani

Publicat

YouTube video

Marţi, de la ora 11.00, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia a fost prezentat „Exponatul lunii iunie”. În centrul atenției s-a aflat o piesă din colecţia preistorică a muzeului albaiulian, un sceptru de piatră sculptat în forma unui cap de cal.

Artefactul cu o vechime de peste 4.500 de ani are o valoare de unicat pentru teritoriul Transilvaniei, fiind extrem de rar întâlnit în tot arealul Europei sud-estice. Piesa a intrat în colecţia muzeului în anul 1995, fiind achiziţionată de la profesorul Ioan Popa din Sibişeni, ea fiind descoperită în anii ’80, cu ocazia exploatării balastului pe locul numit Baia, lângă gara din Vinţu de Jos.

Cei care doresc să îl vadă și să afle mai multe sunt așteptați în această lună la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax