Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO VIDEO: Expoziție în premieră națională la muzeul din Alba Iulia. Tratatele de pace semnate de România la Paris

Publicat

Tratatele de pace semnate de România la Paris după încheierea Primului Război Mondial, care au modificat granițele Europei din acea perioadă, sunt expuse în premieră în România la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Tratatele de pace semnate la Paris între anii 1919-1920, în urma încheierii Primului Război Mondial la care și România a luat parte, sunt expuse în premieră națională la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Acestea aparțin arhivei diplomatice a Ministerului Afacerilor Externe din România.

Cele șase documente sunt exemplarele originale primite de România în urma semnării tratatelor de Pace de la Paris.

Țările învinse în Primul Război Mondial – Germania, Austria, Ungaria, Turcia, Bulgaria – au fost obligate să semneze tratatele care au stabilit noile granițe ale Europei din acea perioadă.

În urma semnarii tratatelor, Germania era obligată să plătească 20 de miliarde de mărci daune de război, mai mult în urma lor se crea Liga Națiunilor cu sediul la Geneva, care avea să arbitreze conflictele dintre națiuni în speranța evitării unui nou război.

De asemenea, luau naștere statele Cehoslovacia, Austria, Ungaria și statul polonez era refăcut.

Mai important pentru România era definitivarea Statului Național prin renunțarea Austriei la Bucovina și recunoașterea internațională a unirii teritoriului românesc cu patria mamă.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax