Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Facultatea de Drept din Alba Iulia a aniversat 20 de ani. Titlul de Doctor Honoris Causa, decernat profesorului Rainer Arnold din Germania

Publicat

YouTube video

Facultatea de Drept a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a aniversat, luni, 20 de ani. Cu această ocazie, instituția a organizat o festivitate la care au fost invitați decani ai Facultăților de Drept de la mai multe universități din țară, dar și profesori și personalități internaționale din domeniul juridic.

Decanul Facultății de Drept a Universității „1 Decembrie 1918”, prof. univ. dr. Ioan Gânfălean a prezentat activitatea și evoluția instituției în ultimele două decenii: „Prima promoție a fost contituită din 40 de studenți. În cei 20 de ani avem 2.200 de absolvenți și 1.300 de masteranzi. Pe piața muncii, avem 1.500 de absolvenți care și-au găsit locuri de muncă în domeniul juridic. Suntem la a treia acreditare instituțională și datorită rezultatelor foarte bune obținute în decursul timpului, în acest an s-a suplimentat numărul de locuri cu 30”. Printre absolvenții Facultății de Drept și Științe Sociale Alba sunt și judecători şi grefieri din cadrul instanţelor din Alba.

Printre cei care au luat cuvântul la festivitatea de aniversare a facultății albaiuliene au fost și rectorul Daniel Breaz, administratorul orașului Alba Iulia Nicolaie Moldovan, prof. Radu I. Motica de la Universitatea de Vest din Timișoara – Doctor Honoris Causa al UAB, decanul Facultății de Drept al Universității din Pitești, Eugen Chelaru, prof. Manolescu de la universitatea privată din Oradea, președintele Curții de Apel Alba Iulia, Adriana Petrașcu, președintele Curții Constituționale din Republica Moldova, Tănase Alexandru, chestorul principal Ioan Căbulea, procurorul șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr.

Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Rainer Arnold din Germania

În continuarea festivității de aniversare a Facultății de Drept a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, decanul Ioan Gânfălean și rectorul Daniel Breaz i-au înmânat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Rainer Arnold din Regensburg, Germania.

„Universitatea de Drept și Științe Sociale din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia are astăzi marele privilegiu de a primi în rândul comunității sale academice pe una dintre cele mai remarcabile personalități ale științei juridice germane și internaționale din perioada interbelică, pe prof. univ. dr. Rainer Arnold de la Universitatea Regesburg din Germania.

Profesorul Rainer Arnold se alătură, prin titlul obținut, unor personalități de marcă ale științei juridice românești și internaționale, fiind al 11-lea care primește diploma de Doctor Honoris Causa al Facultății de Drept a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Vedeți mai jos, în video, un fragment din laudatio, citit de conf. univ. dr. Ioan Gânfălean:

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. alin serban

    luni, 16.09.2013 at 18:50

    fotma fara fond..am zis..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax