Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Familia lui Vasile Claudiu Popa a primit documentul prin care militarul a fost desemnat ”Cetățean de Onoare al municipiului Alba Iulia”

Publicat

YouTube video

Familia soldatului decedat în Afganistan a primit, vineri seara, documentul oficial prin care lui Vasile Claudiu Popa i s-a conferit  titlul de „Cetățean de onoare, post mortem, al municipiului Alba Iulia”. Documentul a fost înmânat soției și mamei eroului, de primarul Mircea Hava.

Soldatul albaiulian care a decedat în urmă cu o săptămână pe frontul de război din Afganistan a primit post-mortem titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia”. După ce vineri dimineața consilierii locali s-au reunit la o ședință de îndată pentru a supune la vot proiectul prin care Vasile Claudiu Popa era desemnat cetățean de onoare, seara familia a primit documentul oficial. Acesta a fost înmânat, soție și mamei soldatului, de către primarul Mircea Hava, după o ceremonie religioasă ținută de șase preoți.

Pe lângă familie și prieteni, la slujba de vineri au participat o parte din consilierii locali, dar și cadre militare care au venit să își arate respectul și recunoștința pentru un erou național.

Reamintim că soldatul albaiulian şi-a pierdut viaţa duminică seara, în Afganistan, în urma exploziei unui dispozitiv improvizat. Un alt militar român, din Constanţa, a murit în timpul misiunii respective. Cei doi au suferit răni deosebit de grave după ce au călcat pe dispozitiv şi au fost transportaţi cu un elicopter Medevac la spitalul militar din Baghram, unde au decedat în jurul orei 23.00 (ora României).

Vasile Claudiu Popa  va fi condus pe ultimul drum, sâmbătă, când va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia cu toate onorurile militare.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. adrian

    sâmbătă, 28.09.2013 at 07:54

    Mai oameni buni Maistrul militar Popa Vasile Claudiu NU era casatorit.Ce aberatii vorbiti !!!!!Urma sa faca nunta anul viitor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax