Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Festivalul Cetăților Dacice s-a încheiat. Cricăul a câștigat competiția și va organiza anul viitor evenimentul

Publicat

YouTube video

Ziua de duminică a Festivalului Cetăților Dacice de la Ighiu a început în forță. Galeriile echipelor participante și-au încurajat frenetic favoriții, iar reprezentanții Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia și-au prezentat legiunile de daci și de romani.

Imediat după prezentări, a urmat decatlonul dacic. Cinci echipe au concurat pentru a câștiga trofeul de la Festivalul Cetățlor Dacice și totodată dreptul de a organiza anul viitor festivalul . La concurs participă echipe din Cugir, Ighiu, Cricău, Săsciori și Cetatea de Baltă.

Proba „Arcul viteazului” a fost câștigată de echipa din Cricău, după care proba „ Rapid și puternic” a avut nevoie de jurizare video, iar în urma deciziei arbitrilor câștigătoare a fost echipa din Cetatea de Baltă.  Cel mai bun „sulițaș al cetății” a fost un participant din tabăra celor de la Cricău. Cursa cu mielul în brațe, adică „Cel mai iute de picior”, a fost câștigată de formația din Cricău, care a câștigat detașat competiția.

Proba „Brațul de fier” a fost câștigată de echipa din Ighiu, care a câștigat toate duelurile. Întrecerea „luptătorul cetății” a fost câștigată de Ighiu, iar proba ”îndemânare și curaj” a fost câștigată categoric de Cetatea de Baltă.  Concursul este în desfășurare, iar din șapte probe Cricăul a câștigat trei.

O demonstrație de echipă și forță a Ighiului la cea de a opta probă, „Să ne unim forțele”. Aceștia au câștigat toate cele patru întreceri într-un mod categoric spre deliciul celor din tribune.  „Voinicul din cetate” a fost întrecerea câștigată de Cugir, aceștia au aruncat cel mai bine mingea medicinală.

Ultima probă a decatlonului a fost „Cărăușii cetății”. Cele cinci echipe participante au fost nevoite să ducă ciuberele cu apă.

Echipa Cricăului a câștigat competiția, obținând victoria a trei din cele cinci probe și astfel va organiza, anul viitor, Festivalul Cetăților Dacice.

Iată clasamentul final:

Locul I : Cricău, 22,5 puncte, trei trofee

Locul II: Cetatea de Baltă, 24 puncte, 3 trofee

Locul III: Ighiu, 31 puncte, 3 trofee

Locul IV: Săsciori, 31 puncte, niciun trofeu

Locul V: Cugir, 41,5 puncte, un trofeu

FOTO-VIDEO: Cătălin CRĂCIUN

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax