Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(Foto-Video) Festivalul Folcloric” Mărie, dragă Mărie” la Vinţu de Jos. Peste 1.000 de persoane au luat parte la evenimente

Publicat

Festivalul folcloric ” Mărie Dragă Mărie” a avut în data de 15 august la Vinţu de Jos. Peste 1.000 de persoane au avut parte de spectacole de dans şi muzică populară și, nu în ultimul rând, de parade ale portului tradiţional. Nume mari ale muzici populare au încântat publicul şi au creat atmosfera unei zile de sărbătoare.

Comuna Vinţu de Jos a fost gazda Festivalului ” Mărie, dragă Mărie” organizat în aceeaşi zi în care creştinii celebrează Adromirea Maicii Domnului. Manifestarea a debutat cu o frumoasă  paradă a portului tradiţional, la care au participat  ansamblul folcloric „Vinţana”, coordonat de Albu Eneșel, ansamblul „Plăişorul” din Sălişte, coordonat de Petre Bran, ansamblul folcloric „Flori de Românaşi” din judeţul Olt şi  ansamblul folcloric „60+” din Alba Iulia. Parada s-a încheiat cu un fragment din ritualul de nuntă tradiţională de la Vinţ.
Pe scenă au urcat numele cunoscute ale muzici populare româneşti, precum Veta Biriş, Ancuţa Matei, Gheorghe Albu, Adi Albu și Teodor Rus.

Cântecele şi dansuri tradiţionale au fost interpretate  şi de ansamblurile „Vinţana” şi „Plăişorul”.  Manifestarea a continuat cu programul celor de la „60+”, iar invitaţii din judeţul Olt au prezentat o suită de dansuri olteneşti, care au prins foarte bine la public. Cei prezenţi la festival au avut parte la final de un spectaculos foc de artificii.

Evenimentul a fost organizat de Primăria comunei Vinţu de Jos şi Căminul Cultural din Vinţu de Jos.

Foto-video: Vali Ciontea

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax