Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Festivitatea de început de an universitar 2016-2017 la UAB. Studenţi premiaţi pentru rezultate deosebite

Publicat

IMG_0021Luni, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a deschis oficial anul universitar 2016 – 2017, în cadrul unei festivităţi organizate la Casa de Cultură a Studenţilor, în prezenţa conducerii UAB, autorităţilor judeţene şi locale.

Cu această ocazie, peste 20 de studenţi de la Universitatea din Alba Iulia, cu rezultate excelente în anii de studiu, au fost răsplătiţi de primarul Mircea Hava cu premii în bani.

Festivitatea de deschidere a avut loc luni, 3 octombrie, de la ora 10.00 la Casa de Cultură a Studenților. Studenţi, profesori, părinţi, autorităţi locale și judeţene au marcat oficial un nou început în activitatea universitară a instituţiei de învăţământ superior din Alba Iulia.

Anul acesta, la Alba Iulia a început să studieze generația cu numărul 26 a Universității ”1 Decembrie 1918”, iar cei aproape 4.500 de studenți vor putea de astăzi să-și afle orarul.

YouTube video

„Sunt mândru de faptul că anul acesta am avut cea mai bună admitere la universitatea noastră din Alba Iulia. În acest an, peste 1.700 de tineri trec porțile universității noastre la programele de licență, masterat și doctorat. (…) Peste 87 la sută dintre tinerii care au terminat studiile la Alba Iulia și-au găsit un loc pe piața muncii în domeniul în care s-au pregătit, ceea ce ne poziționează foarte bine în arealul universităților din România. În altă ordine de idei, universitatea și-a diversificat gama de programe. În acest an am pornit trei programe noi de masterat, care vin să completeze studiile pe care dumneavoastră le urmați la licență. (…) La Alba Iulia vă asigur că aveți condiții de trei stele în căminele universității. Sunt printre cele mai frumoase și mai primitoare cămine pe care le poate avea o universitate în România”, le-a transmis celor prezenți rectorul UAB, Daniel Breaz.

În continuare, prefectul județului Alba, Maria Mihaela Albu, a spus că studenților și cadrelor didactice le revine împreună o misiune grea, aceea de a menține valorile în Universitatea „1 Decembrie 1918” și de a duce învățământul universitar pe o treaptă valorică cât mai ridicată.

„De când particip eu la deschiderea anului universitar nu am avut atâți de mulți studenți prezenți. (…) Mă bucur să aud faptul că un număr atât de mare dintre absolvenți își găsesc un loc de muncă. Asta înseamnă că universitatea noastră a pus bazele și a avut un obiectiv foarte important și anume pregătirea forței de muncă așa precum și-o dorește piața muncii. Pregătirea resursei umane este cel mai important lucru pe care ni-l dorim cu toții. (…) Lucrurile mari nu se pot face decât cu oamenii bine pregătiți. Se spune că învățătura schimbă lumea și este adevărat”, a spus președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

„De ani de zile sunt aici cu dumneavoastră și când se deschide anul universitar și când se închide anul universitar. Cred că asta este o răzbunare a sorții pentru mine pentru că cinci ani cât am fost student nu am fost la nicio deschidere. (…) Știam că la fiecare deschidere nu se supără nimeni pe mine și o să vină mulți tovarăși care o să ne dea multe sfaturi, de care aveam nevoie dar pe care atunci nu le prea luam în seamnă. Voi știți de ce ați venit aici, voi știți de ce ați ales Alba Iulia, voi știți ceea ce vreți să faceți. Ca de obicei, generațiile mai mari decât generația voastră, nu prea au încredere în ceea ce veți face voi. Așa era și când am început și eu facultatea. Iată că noi am reușit să facem foarte multe lucruri. Eu am deplină încredere în voi, simțiți-vă bine la Alba Iulia, nu uitați că pe lângă bibliotecă există și alte biblioteci. Nu uitați că sunt cei mai frumoși ani ai voștri”, a spus primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Totodată, Hava a citit lista cu studenții cei mai buni, premiați de către Consiliul local și Primăria municipiului Alba Iulia. În fiecare an administrația locală a acordat studenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia premii pentru rezultatele obținute în activitatea academică, universitară.

Procedura stabilită cu Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia prevede a fi premiați primii 3 studenți, integraliști, ai facultăților, respectiv în cazul mai multor medii egale premierea tuturor studenților având medie identică.

Analizând situația transmisă de Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia au fost acordate, în cadrul ceremoniei de deschidere a anului universitar 2016-2017, următoarele premii:

Premiul I – media 10 – 13 x 500 lei = 6.500,00 lei;

Premiul II – medii cuprinse între 9,90-9,99 – 7 x 400 lei = 2.800,00 lei;

Premiul III – medii cuprinse între 9,80-9,89 – 2 x 300 lei = 600,00 lei.

Cei 22 de studenți ai UAB care au fost premiați de administrația locală sunt:

– Victoria Lazăr, Claudia Florina Leba, Ionela Sabina Lupencea, Corina Mihaela Mera, Andrei Ștefan Stănuș, Raluca Ioana Surchea, Iuliana Maria Petruța, Diana Roxana Dușa, Raluca Clarisa Gligor, Anca Andrada Marica, Tiberiu Nicolae Teglaș, Anastasia Iuliana Perți, Simona Sima – media 10

– Lazăr Frate, Cosmina Mariana Cîmpean – media 9,95

– Maria Nicoleta Oancea, Sorina Maria Verdeș, Roxana Nicoleta Dava, Nicolae Coșofreț, Sorina Maria Victoria – media 9,93

– Ramona Florina Căzăciuc – media 9,88

– Iulian Florin Florea  – media 9,80

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este o instituție de învățământ superior și cercetare cu caracter public, de stat, înființată în anul 1991. Este evaluată de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) în anul 2015 cu calificativul maxim, grad de încredere ridicat. Toate programele de licență, învățământ de zi și învățământ la distanță, masterat și doctorat sunt acreditate iar programele de licență nou înființate sunt autorizate.

La Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia sunt aproximativ 4.500 de studenţi, 1.700 dintre aceştia în primul an de studii, incluzând programele de licenţă, masterat şi doctorat. La capitolul noutăţi, la admiterea din acest an au fost disponibile două specializări noi la programele de master, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti.

Material în curs de actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax