Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Final de spectacol „Suflet de român” 2015 la Alba Iulia. Atmosfera de duminică seara din Piaţa Cetăţii

Publicat


DSC_0086Încă o seară cu muzică populară la superlativ a încheiat, duminică, evenimentul „Suflet de român” în Piaţa Cetăţii. Artişti cunoscuţi, ca Veta Biriş, Ionuţ Fulea sau Mariana Anghel, dar şi mulţi alţii au oferit publicului numeros un adevărat regal folcloric.

Cântece de joc, dor sau care au impresionat sufletele celor prezenţi, atât prin interpretarea artiştilor, cât şi prin versuri şi muzică, au completat atmosfera în cadrul unui spectacol ce s-a prelungit până spre seară.

Vinul casei tale din MUST de la JIDVEI. Comandă de pe acum mustul, pe care îl primești acasă după ce începe culesul viei.  Detalii despre sortimente și modalitatea de achiziționare pe vindejidvei.ro

„Suflet de român” a atras mii de iubitori de folclor încă de la prima ediție, reunind la Alba Iulia cele mai importante nume din muzica populară.

DSC_0126Evenimentul a reunit nume cunoscute, ca Veta Biriş, Mariana Anghel, Ionuţ Fulea, Roxana Reche, Mariana Deac, Gheorghe Roşoga, Vlad Miriţă, Nineta Popa, Angela Buciu, Leontin Ciucur, Ansamblul profesionist „Transilvania”,  Ansamblul „Copiii Mociului” şi alţii (vezi foto afiş). Acompaniază Orchestra „Codru de România” şi prezintă Iuliana Tudor şi Traian Stroiţa.

Evenimentul alătură tinerii interpreți cu cei consacrați, pentru a realiza astfel o simbioză între valorile actuale și cele în devenire. Campania “Fii popular” – invită publicul să poarte în zilele evenimentului costumul popular românesc, pastrând deprinderea unei vaste tradiţii ce a dăinuit întotdeauna în momente de sărbătoare în Transilvania, transmit organizatorii.

Festivalul de folclor „Suflet de român” își propune redescoperirea și promovarea valorilor tradiționale strămoșești prin cântul autentic din zonele istorice ale României. Este cel mai mare eveniment de folclor organizat în parteneriat cu municipalitatea din Alba Iulia, un preambul perfect pentru marele moment folcloric ce este cuprins în programul anual al Festivalului de România – 1 Decembrie.

 

Acest festival își propune valorificarea tradițiilor și obiceiurilor naționale, cultivarea dragostei și respectului pentru tradițiile, obiceiurile și folclorul românesc, receptarea frumosului din arta populară.

Festivalul își propune să realizeze o punte între generații, să aducă în atenția publicului artiști consacrați ai folclorului românesc, dar și gerenații tinere de interpreți o necesitate de revigorare și promovare a valorilor reale ale folclorului românesc.

foto-video: Daniel Bloss

 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Cum arată în 2020 fabrica Axa Porcelaine din Alba Iulia. Compania a crescut și s-a dezvoltat, cu bani europeni

Publicat

La Alba Iulia a avut loc joi, 20 februarie, o vizită de presă la fabrica Axa Porcelaine, o afacere locală din regiunea de dezvoltare Centru, eveniment ce a făcut parte din campania „Let’s rEUnite: Together for Cohesion!”. Firma produce obiecte din porțelan de calitate superioară de mai bine de 28 de ani, fiind al doilea […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: ACCIDENT RUTIER pe DN 67 C, pe raza localității Petrești, cu două mașini implicate

Publicat

politie rutiera

Un accident rutier a avut loc, joi, 20 februarie, pe DN 67 C, pe raza localității Petrești. Potrivit IPJ Alba, în incidentul rutier au fost implicate două autoturisme. UPDATE 15:20: Reprezentanții poliției au transmis că persoana rănită a refuzat transportarea la spital, iar accidentul va fi soluționat ca și tamponare. În urma accidentului o persoană […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Polițiștii din Alba își îmbunătățesc metodele de investigare a fraudelor cu fonduri europene. Proiect cu Ungaria şi Bulgaria

Publicat

Polițiștii din Alba participă alături de colegi din țară și de peste hotare la un proiect menit să le îmbunătățească metodele de investigare a fraudelor generate în domeniul achizițiilor intracomunitare. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Alba au participat, miercuri, la Craiova, în calitate de parteneri, la conferința de deschidere a Proiectului RAISA, finanţat prin Programul […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Și-au pus copiii să cerșească, în Blaj. Femei din Mureș și Sibiu, cercetate penal

Publicat

Două femei prinse în timp ce apelau la mila publică, folosindu-se de copiii lor minori, sunt cercetate penal de polițiștii din Blaj. Potrivit IPJ Alba, miercuri, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din Blaj au depistat-o pe o tânără de 19 de ani, din comuna Mica, județul Mureș, în timp ce apela la mila publică, folosindu-se […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate