Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Final de spectacol „Suflet de român” 2015 la Alba Iulia. Atmosfera de duminică seara din Piaţa Cetăţii

Publicat


DSC_0086Încă o seară cu muzică populară la superlativ a încheiat, duminică, evenimentul „Suflet de român” în Piaţa Cetăţii. Artişti cunoscuţi, ca Veta Biriş, Ionuţ Fulea sau Mariana Anghel, dar şi mulţi alţii au oferit publicului numeros un adevărat regal folcloric.

Cântece de joc, dor sau care au impresionat sufletele celor prezenţi, atât prin interpretarea artiştilor, cât şi prin versuri şi muzică, au completat atmosfera în cadrul unui spectacol ce s-a prelungit până spre seară.

Vinul casei tale din MUST de la JIDVEI. Comandă de pe acum mustul, pe care îl primești acasă după ce începe culesul viei.  Detalii despre sortimente și modalitatea de achiziționare pe vindejidvei.ro

„Suflet de român” a atras mii de iubitori de folclor încă de la prima ediție, reunind la Alba Iulia cele mai importante nume din muzica populară.

DSC_0126Evenimentul a reunit nume cunoscute, ca Veta Biriş, Mariana Anghel, Ionuţ Fulea, Roxana Reche, Mariana Deac, Gheorghe Roşoga, Vlad Miriţă, Nineta Popa, Angela Buciu, Leontin Ciucur, Ansamblul profesionist „Transilvania”,  Ansamblul „Copiii Mociului” şi alţii (vezi foto afiş). Acompaniază Orchestra „Codru de România” şi prezintă Iuliana Tudor şi Traian Stroiţa.

Evenimentul alătură tinerii interpreți cu cei consacrați, pentru a realiza astfel o simbioză între valorile actuale și cele în devenire. Campania “Fii popular” – invită publicul să poarte în zilele evenimentului costumul popular românesc, pastrând deprinderea unei vaste tradiţii ce a dăinuit întotdeauna în momente de sărbătoare în Transilvania, transmit organizatorii.

Festivalul de folclor „Suflet de român” își propune redescoperirea și promovarea valorilor tradiționale strămoșești prin cântul autentic din zonele istorice ale României. Este cel mai mare eveniment de folclor organizat în parteneriat cu municipalitatea din Alba Iulia, un preambul perfect pentru marele moment folcloric ce este cuprins în programul anual al Festivalului de România – 1 Decembrie.

 

Acest festival își propune valorificarea tradițiilor și obiceiurilor naționale, cultivarea dragostei și respectului pentru tradițiile, obiceiurile și folclorul românesc, receptarea frumosului din arta populară.

Festivalul își propune să realizeze o punte între generații, să aducă în atenția publicului artiști consacrați ai folclorului românesc, dar și gerenații tinere de interpreți o necesitate de revigorare și promovare a valorilor reale ale folclorului românesc.

foto-video: Daniel Bloss

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Românii pierd opt luni din viață din cauza poluării. Care este media europeană

Publicat

Românii pierd opt luni din viață din cauza poluării, în condițiile în care media din Uniunea Europeană este de 5,7 luni. Românii, alături de maghiari și polonezi, sunt cei mai afectaţi dintre europeni de particulele nocive din aer. Calculul este făcut de oameni de ştiinţă din toată lumea, într-un raport care evaluează impactul schimbărilor climatice […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizarea clădirii vechi a Liceului de Arte din Alba Iulia. Primăria cumpără serviciile de proiectare și execuție a lucrării

Publicat

liceul de arte

Primăria Alba Iulia a demarat procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare a clădirii vechi a Liceului de Arte ”Regina Maria”. Investiția este de peste 400.000 de lei. Este vorba despre clădirea în care funcționează acum clasele zero și I-IV, pe un teren de 742 mp. Vezi O clădire […]

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

Doi copii au suferit arsuri după ce un tub spray le-a explodat în față. Au intervenit echipaje SMURD din Blaj

Publicat

ambulanta

Doi copii au suferit arsuri sâmbătă seara, după ce un tub spray le-a explodat în față. Incidentul s-a petrecut în localitatea Veseuș, comuna Jidvei. Potrivit ISU Alba, la fața locului a intervenit echipaje SMURD de la Blaj. Cei doi copii, în vârstă de 8 ani, respectiv 10 ani, au suferit arsuri de gradul 1, la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Cât au cheltuit românii pe internet, de Black Friday. Alba Iulia, pe locul 5 la comenzi online

Publicat

plati online

Românii au plătut aproape 200 de milioane de lei online de „Black Friday”, mai mult cu 26% față de anul trecut, potrivit datelor publicate sâmbătă, de către procesatorul de plăţi PayU România. În 15 noiembrie, s-au cumpărat produse cu plata online de 198,02 de milioane de lei, din care peste 22% dintre tranzacţii au fost […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate